E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNebati: Türkiye ekonomisini kur-faiz sarmalından çıkardık---

Nebati: Türkiye ekonomisini kur-faiz sarmalından çıkardık

Nebati: Türkiye ekonomisini kur-faiz sarmalından çıkardık
21 Mart 2022 - 15:31 borsagundem.com

Şanlıurfa'da iş insanlarıyla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var, aşıyoruz, aşacağız. Bu ülke kötümserlere rağmen güçlenerek 21'inci yüzyıla damgasını vuruyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, Şanlıurfa'da iş dünyası toplantısında yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

"Petrol, emtia fiyatları yükseliyor, dünya bir enflasyon kıskacında, biz hep beraber bu işlerin üstesinden geliyoruz.

Hiç kimseyi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeye izin vermeyeceğiz. Önümüzü kapatacak her türlü bürokratik engelin üzerine gideceğiz.

Hiç kimse bu ülkenin yatırımcısına, girişimcisine engel koyamaz. Şu anda Türkiye aldığı önlemler, ortaya koyduğu dirayetle bölgemizin gücü olmaktan çıkmış, dünyanın en güçlü ülkelerinden, sözü dinlenen ülkelerinden, masada olan ülkelerinden biri haline gelmiştir.  Bütçe dengesinden, disiplininden asla taviz vermiyoruz.

Yatırımcılar Türkiye gelsin diye biz koşacağız, Londra'ya da Paris'e de Körfez'e de Japonya'ya da Afrika'ya da gideceğiz, onları buraya getireceğiz.

KDV’yi yüzde 1’e düşürdük. Elektriği meskenlerde, ticarethanelerde yüzde 8’e düşürdük. Çiftçilerimizi esnaflarımızı desteklemeye devam edeceğiz.

Elektrik tamam inşallah, sulamayı hızlı bir şekilde çözüyoruz. KDV istisnası, stopajlar devam ediyor ve Urfa büyümeye devam ediyor. Şehir hastanesinin yüzde 9’u tamamlandı, seneye seçimler gelmeden açmış olacağız inşallah. 1700 yataklı bir hastane olarak Türkiye’ye ve Urfa’ya önemli bir katkı sağlanmış olacak. Urfa, Turkovac aşısını üretiyor. İnşallah diğer üretimleriyle Urfa, Türkiye’nin önce giden şehirlerinden olacak.

Bundan sonra belediye başkanımız milletvekilimizle iş birliği yaparak her türlü kolaylığı yapacağız. 830 bin hektarın sulamasını tamamlıyoruz. 90 milyar liralık bir projenin ayrıntısını açıklayacağız. Sadece Urfa’da 26 bin hektarı 1 yıl içerisinde sulama imkanını sağlamış olacağız. Bin megawattlık bir güneş enerjisi sistemi Urfa’da kurulduğunda 1 ya da 2 yılda elektrik problemini çözmüş olacağız. Sadece elektriği üretmeyeceksiniz satacaksınız.

Hazine destekli 0 faizli kredimizin limitini yükselttik. Geleneksel hayvansal ve bitkisel üretimlerinin üst limitini 2 katına çıkardık.

THY haftanın üç günü Urfa’dan İzmir’e sizleri taşıyacak inşallah. Biz daha adil ve daha mutlu bir Türkiye için çalışıyoruz. İç ve dış bütün engelleri bertaraf ettik ve etmeye devam edeceğiz. Vatana olan sevgimiz vadettiklerimize sadakatimiz tamdır."

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması

 

Nebati: Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz

 

Nebati: Ekonomiyi kurtardık elhamdülillah

 

Bakan Nebati 'den Londra buluşmasında enflasyon mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bek22 Mart 2022 09:23

    Evet bunu düzelir belki diye, düşünüp durmayın diye tamamıyla bozduk.ekonomiyle uğraşmayın yaşamak için uğraşın durumuna getirdik diyor ...

  • olgun can21 Mart 2022 23:12

    Aklımızla alay etme sayın bakan. Sarmaldan çıkardınız ama ketenpereye soktunuz. Benzin oldu 20 tele...

  • Taki21 Mart 2022 22:05

    Rüzgar yaparak kim ikna olacak, icraat yapmayı deneyiniz Sayın Bakan

  • EMEKLİ21 Mart 2022 20:52

    sana göre öyle ama sayın başkan bunu yemez . fazla ömrün yok . yakında götürür seni.

  • xyz21 Mart 2022 20:44

    Gerçekler ortada. Hayal satmayı bırakın.

  • Atakan 21 Mart 2022 20:23

    Kur yüzde 80 yükseldi faiz yüzde 26 larda hala kurtulduk demek yanlış gerçek neyse onusöylemek doğruluktan ayrılmamak lazım

  • metaverse21 Mart 2022 19:58

    hayal dunyasinda yaşıyorlar...

  • Enayi 21 Mart 2022 19:26

    Nasıl iş ben kendimden şüpheleniyorum aklımyetindemi diye kur 16 lira faiz gerçek 30nasıl sarmadan kurtul muşuz

  • Sfr21 Mart 2022 18:06

    Şimdi enflasyon - Kur sarmalına girdik.

  • tarık21 Mart 2022 16:24

    He hee anlat bakalım hikayelerini. durum ortada bi etrafına bak

  • Mucise Reis ;)21 Mart 2022 15:56

    Biz yabancıları getiriyoruz. Yabancılara ihracat yapacağız. Gelen Yabancı misafirler,  seyyar esnaftan simit alıyor. Çay alıyor. Whater whater diyor, ingilizce öğrendi esnaf seyyar satıcımız, eğittik. Buyursun su diyor satıcı. Yabancıya böylece ihracat yapıyoruz. Ama bizi engelliyorlar. İhracatımızı zabıtalar engelliyor. Zabıtalar gelen yabancıların ihraç ettiğimiz simiti, suyu, meyve sularını, çayı almasını engelliyor. Engellemelere rağmen biz ihracatımı arttıracaz. Bizleri engelleyemezsiniz... Bİz x taraf sizler y taraf.  X taraf beni desteklesin, Y taraf diğer tarafı engelleyen kötüleyen muhalefet. :D iş ekonomiden, programdan, çıktı. Enflasyon ve ekonomik sorunları çözemeyenler sizin taraf/bizim taraf olayına durumu çekip olayı çözümler değil, siyasi tartışmalara çekiyor :D Allah sonumuzu ve ekonomimize yardımcı olsun. Böyle saçma açıklama böyle kurum üst noktasından... Saçmalık