E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması---

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması
20 Mart 2022 - 22:02 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı TRT Kurdi yayınında ekonomi gündemine ilişkin soruları cevapladı. Konuşmasına Kürtçe başlayan Nebati, herkesin Nevruz Bayramını bayramını kutladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TRT Kurdi yayınında ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Nebati, kur korumalı mevduat hesabına talebin Ukrayna'daki savaşa rağmen arttığını söyleyerek, mevduat hesabının ilk günlerde Türk lirası ağırlıklı gittiğini sonrasında ise dövizle birlikte miktarın arttığını dile getirdi.

Kur korumalı mevduat hesabı 570 milyar lirayı aştı

"22 Şubat'taki Rusya-Ukrayna gerginliğinden sonra dahi trend yukarıya doğru devam ediyor" diyen Bakan Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü:

570 milyar liraları aşan ciddi bir rakam söz konusu. Bunun yüzde 60'ı da döviz ağırlıklı. Kur korumalı mevduat hesabı Türkiye'de Türk lirasına olan güveni tam olarak başarılı şekilde tesis eden bir sistem oldu. Karadeniz gerginliği paralelinde dövizle ilgili bir sıkıntı yok. Dünyadaki oynaklık tabi Türkiye'de de yansıyor. FED geçen günlerde faiz arttırdı. Normalde bu iki olay bile Türkiye'de dövizi etkilerdi. Şu an bu hassasiyetin olmadığı, Türkiye'nin kendi yolunda gittiğini gösteriyor.

Yastık altındaki altınların sisteme katılması çalışmaları bu ay başlıyor

Türkiye'deki yastık altındaki altınların sisteme katılmasıyla ilgili çalışmaların bu ay başladığını dile getiren Nebati, bu konuda hem kuyumcuların hem de bankaların ortak havuzdan faydalanacak şekilde faaliyetlerini devam ettirdiklerini söyledi.

'Bu paralar bize gelecek'

Yurt dışı temaslarına ilişkin bir soru üzerine Nebati, yurt dışında gittiği her yerden keyifli ayrıldığını söyledi. Nebati, dünya genelindeki yatırımcıların, Türkiye gibi gelişmiş ekonomilere yönelik fonlar ayırdığına işaret ederek, şunları ifade etti:

Bu fonların özellikle Rusya-Ukrayna gerginliğinden sonra gideceği çok önemli iki kapı var, Türkiye ve Güney Afrika. Bu paralar bize gelecek. Yurt dışına giderken biz Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve vakarıyla gidiyoruz. Yurt dışında sadece Türkiye'deki makro ekonomik göstergeleri paylaşıyoruz. Maalesef bu ülkede bir takım muhalefet, içinden ve dışından mahfiller, biz Londra'ya giderken 'Bunları dinlemeyin' şeklinde haberler gönderdiler. Ama diğer taraftan da 'Ne işin var orada' diyorlar. Türkiye gibi güçlü bir ülkenin bakanı olarak her yere giderim.

ABD ile ticari ilişkiler

ABD ile olan ekonomik ilişkilere yönelik bir soru üzerine Nebati, ABD'nin Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek istediğini söyleyerek, "Burada Türkiye de ticareti geliştirmek istiyor. Karşılıklı bir irade var. Önümüzdeki ay Dünya Bankası toplantıları münasebetiyle ABD'de olacağız. ABD çok geniş bir pazar. Küçük küçük firmaların bir araya gelerek oluşturduğu kümeleşmelerle ABD pazarına girilebilir. Bunlar oluşturuluyor. Bu konuda Ticaret Bakanlığımız odalarımız hazırlık yapıyor" dedi.

Nebati: Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz

Nebati: Ekonomiyi kurtardık elhamdülillah

Motorine zam geldi

Yurt dışına çıkış harcına 3 kat zam!

Ankara'da ekmeğe zam geldi

Nebati :"Türkiye ekonomisinin karşılaştığı en büyük problem yüksek enflasyondur"

Erdoğan: Döviz, faiz, enflasyondaki dalgalanmalar geçiş sürecinin bedelleridir

İşsizlik oranı yüzde 11,4 oldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz21 Mart 2022 12:52

    Kamil arkadaş; bunların ve maaşlı trol ordularının haram, ahiret, kul hakkı gibi şeylerle korkutamazsın. Bunların öyle bir derdi yok. Bunlar herşeyi kendilerine helal görürler. Emr bil maruf bunlar için hak getire. Nasipsizler.

  • Kamil21 Mart 2022 10:41

    KKM sahiplerine ödenecek kur farkları hazineden yani benim vergimden karşılanıyor. Helal etmiyorum. Bu yöntemi bulan ödesin . Bu nedir böyle . Garantili yol,köprü,hava limanı,hastane farklarını yine hazine ,yani ben karşılayacağım. Helal etmiyorum. Bana mı sordunuz garantileri verirken

  • vatandas21 Mart 2022 10:38

    asgari ucret artikca isten çıkarmalar artar yanlış yapıyor sunuz devlette zaten asgari ucretli yok devlet yüksek ucret veriyor ozel sektörün adına sen artış yaparsan işten çıkarmalar artar dikatinize

  • KERİM21 Mart 2022 08:52

    MİLLET İYİCE DOLARİZE OLMUŞ ADAM GÜLÜYOR

  • Türkoğlutúrk21 Mart 2022 08:28

    Õgúndugu şeye bak.

  • Mg21 Mart 2022 07:39

    Ekonomi Nobel’i senin ışıldayan gözlerine feda olsun, Ekmeleddin’i aday gösterenlere kapak olsun..yazık sana Türkiye’m

  • Emekci21 Mart 2022 07:35

    Dolara TLye5en yüksek faizi Hazine veriyor. Batan imar bank gibi

  • Hehe21 Mart 2022 07:05

    Hele bi su 23 gelsin o lozanin cok gizli maddesine gore size neler yapilacak bit bilmeseniz gozleriniz feri soner

  • Ali21 Mart 2022 01:46

    Bu adam bu işi biliyor abi

  • xyz21 Mart 2022 00:24

    !!!!! 5 ünlemli gardaş çare bul demişsin bana. Anadoluda bir laf vardır İti Öldürene Sürütürler. Ayrıca ekonomiyi bu hale getirenler ve bu çözümü bulanlar senim benim vergilerimle devletten 3-5 maaş alan adamlar. Zoruma giden bu. Ayrıca emin ol bunların oturduğu koltuğa ceketimi atsam daha çok iş yapar.

  • xyz21 Mart 2022 00:12

    Kur farkının toplanan vergilerimizden belli bir zümreye hortumlanmasını savunmak ve bunun milletimize dahiyane bir fikir olarak yutturulmasına çalışılmak; ancak bundan menfaati ve kazancı olanlar savunabilir. Elhamdülillah safımız mazlumdan, garibandan ve hakkı yenenden yana. İçimiz rahat.

  • Mucise Reis ;)21 Mart 2022 00:04

    Işıl ışıl ekonomi, Çalışan, üreten Türkiye olduk. Şahlandık engelleri aştık.  Pırıldayan İstanbul boğazımız ile İpek yolunu inşa ettik, reisin talimatı ile kurduk.. İstanbul demişken, gezdiniz mi hiç İstanbul 'u siz ? Aaaa İstanbul'a gelmediniz mi hiç ? **Temel ve ** Dursun bile otobüsle geldi . Aklıma gelmişken, Temel'le Dursun İstanbul'da dolmuşa binmiş. Şöför, Levent , Fatih , Eyüp... diyormuş... Yol biraz uzayınca Dursun sıkılmış. Bütün enerjisini toplamış ve Dursun söylenmiş: Ula Temel ne zaman ineceğuz ?...  Ben çok sıkıldım Temel demiş. Temel: Işıldayan gözleri ile Dursun'a bakarak, - Çatlama Ula Dursun,  ismimiz okununca ineruz. minübüsten demiş...  yaa işte Böyle bir enerji dolu bir şehir İstanbul ( Hep şiir olmasın bu sefer Fıkra gibi açıklamaya, Fıkra olsun :D )

  • Mucise Reis ;)20 Mart 2022 23:40

    Türkiye gurur,Ekonomi alanında Nobel Adayımız... :D

  • Hıkaye20 Mart 2022 23:35

    Boş hikaye anlatıyor . Yakında gaza gelip ekonomimiz bu sene çin i seneye ABD yi geçecek derlerse şaşırmam 

  • Kaçan Grup20 Mart 2022 23:33

    altın, döviz. fizikiye geçireceksiniz beni sayın bakanım

  • xyz20 Mart 2022 23:24

    Ortada vatandaşından kur korumalı para toplayan ve bunun kur farkını verecek olan hazine var. Biz bu duruma nasıl geldik demeyen ama kur farkını zenginlere herkezden toplanan vergilerle hazineden ödenmesini beceri gibi anlatan bir bakan. Allah sonumuzu hayreylesin.

  • Türkoğlutúrk 21 Mart 2022 11:03

    Vatandaşı dolara muhtaç eden iktidar dir.savastaki Suriye parası bile bizim para kadar değer kaybetmedi.efektuf kur ne kadar

  • !!!!20 Mart 2022 23:48

    Bulduğu üç kuruşu hemen dolara yatıranlar bu hale getirdi Başka çare bul HADİBAKALIM

  • 20 senede geldiğimiz nokta20 Mart 2022 23:11

    Buna neden sevinelim anlamıyorum orada 85 milyonun parası yok bir kesimin parası var ve siz o kesimin parasını parası olmayanlarında ödemiş olduğu vergilerle kapatıyorsunuz,geçmediği köprüye tünele ödeyenler gibi,şunu izah edin anlayayım diyelimki bu parası olan kesim gitti herhangi bir yerde parasını değerlendirdi bizimle paylaşacakmı kazancını? Yooook biz neden zararına ortağız o zaman???? İyi o halde yarın hepimiz ufak büyük demeden çıkalım borsadan gidelim korumalıya. Bakalım keyfimize niye burada risk alalım????

  • AHMET ÖZBİR20 Mart 2022 22:55

    AKLIMI seveyim, TÜRK LİRASI'na yatırım yapıp her zaman ben GÜLEYİM! Vatanı AĞLATMAK peşinde olan BAYRAK DÜŞMANLARINA geçit vermeyelim. ***PARALARIMIZ GARANTİ DEVLET BABA'YA, ECNEBİ PARASINDAN BANA NE!?"

  • Nebati 26 Mart 2022 16:46

    Sen yatırma TL de kal yatirirsan ocsun

  • Türkoğlutúrk 21 Mart 2022 11:04

    Paranıza değer kaybettiren,ülke risk primini 700 ile tarihte zirveye taşıyan kim .söylesene Ahmet.

  • Mucise Reis ;)20 Mart 2022 23:53

    Cumhuriyet'in ilanından sonra, 30 Aralık 1925 tarih ve 701 Sayılı Mevcut Evrak-ı Nakdiye'nin Yenileriyle İstibdaline Dair Kanun kabul edilerek ilk Türk banknotlarının bastırılmasına karar verilmiştir... Yıl 2022 Türk Lirası yeni basıldı sanıyor   :D ... Paramız tarih itibarsızlığını yaşıyor malesef... onca yıl gelinen nokta. Birileride çıkıp TL alın diye vatan, millet, Sakarya, islam ,edebiyatı yapmaya çalışıyor :D Nereden... Nereye...

  • baturayersin20 Mart 2022 22:39

    %17 faizi var  + kur farkı var bu para kimin cebinden çıkacak emekliye gelince para yok 

  • Sedat20 Mart 2022 22:26

    Sayın bakanım Türk Kürt kardeşliğinin timsalisiniz Ve ekonomiyi sadece kendilerinin bildiğini sanan kibirli elitzadelere ders verirsiniz Bunlar o kadar vatansevmezlerki burnunun ucundaki sivilceyi göremezler Bunlar saygıyı yalakalık sevgiyi acizlik bilirler Koccaman yalanlara inanırlar ama gerçekleri asla göremez hatta görmek istemezler

  • Nurettin sıvıyağ21 Mart 2022 12:55

    Sedat sen tescilledim sen şimdi tescilli bir yalakasın.

  • xyz21 Mart 2022 00:15

    Garibanın hazinedeki delikli kuruşu adamın boğazına ayıboğanarmutu gibi oturur Sedat ve Ahmet Özbir. Bu böyle biline.

  • cevap20 Mart 2022 23:51

    ahmaklik zor meziyet...