E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNebati: KKM kararı ekonominin 15 Temmuzu---

Nebati: KKM kararı ekonominin 15 Temmuzu

Nebati: KKM kararı ekonominin 15 Temmuzu
07 Ocak 2023 - 09:41 borsagundem.com

KKM'nin perde arkasını anlatan Nebati, 'Hiçbir müdahale yapılmadan o gece döviz 18 lira 36 kuruştan 10,5 liralara kadar geldi. Bu, benim için ekonominin 15 Temmuz'uydu.' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yatırımcıların Türkiye'de iktidarın el değiştirmeyeceğini satın aldığını söyledi. Yeni Şafak'ta soruları yanıtlayan Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli'nin tüm dünyada benimsendiğini kaydetti. Martta Londra'ya gittiğinde yatırımcıların kendisine "Açıksınız, şeffafsınız ama bu politikalara inanmakta güçlük çekiyoruz" dediğini hatırlatan Bakan Nebati, "Temmuz'da 'Yahu siz ne yapıyorsunuz? Biz mi yanılıyoruz?' diye sormaya başladılar. Ekim ve kasıma geldiğimizde 'Galiba siz bu işi çözdünüz' demeye başladılar. Şimdi fonlar bize geliyor ve 'Seçimden sonra nasıl icraatlar yapacaksınız?' diye soruyorlar. Kimse şu anda, hatta ağustos ayından itibaren ne içeride ne de dışarıda 'Faizi artıracak mısınız?' diye bir soru sormaya gelmiyor. Tersine 'seçimden sonra bu politikalarınıza devam edecek misiniz?' diye soruyorlar" şeklinde konuştu.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Bakan Nebati, TİM yönetimiyle görüştü

 

Bakan Nebati: Çiftçilerimize 54 milyar lira kaynak tahsis ettik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı08 Ocak 2023 10:35

    herkese kredi, herkese zam verip enfasyonuda canavara çevirmenin anlamı yok ülkemizin ekenomik durumu ortada borçları bile ödemekte zorlukla çevirdigimiz şu günlerde söz konusu ülke deyip ülkenin çıkarı hesap edilmeliyken sadece oy hesap edilir oldu bu ülkeye yazık ediyorsunuz .

  • Yasin07 Ocak 2023 11:02

    Borsa da ilerleyen zamanlarda 2000'lere inip oradan yukselme seklinde yoluna devam eder. Bunun icin bir bahane aradigi ortada.

  • Bik07 Ocak 2023 10:36

    KKM, faiz neden enflasyon sonuçtur gibi heterodoks politikanın sonucudur.