E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi Nebati: Aralık ayından itibaren enflasyon düşecek---

Nebati: Aralık ayından itibaren enflasyon düşecek

 Nebati: Aralık ayından itibaren enflasyon düşecek
10 Nisan 2022 - 08:22 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak." dedi.

Bakan Nebati, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Geleneksel İftar Programı'nda yaptığı konuşmada, bir okul olarak nitelendirdiği MÜSİAD'ın, son dönemlerin en önemli tarihi merkezi olduğunu söyledi.

MÜSİAD'ın ortaya koyduğu performansın, Türkiye'nin son dönemlerde ortaya koyduğu performans ve mücadele alanlarıyla örtüştüğünü dile getiren Nebati, ülkenin 1990'lı yıllarda ve 2000'lerin başında karşı karşıya kaldığı zorlukları aşmasını bildiğini ve son 20 senede üstün başarıları ortaya koyduğunu anlattı.

Nebati, zorluklarla karşı karşıya kalındığında birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi halinde çözülemeyecek hiçbir sorunun olmadığını belirterek Türkiye'nin Kovid-19 salgını sürecinde ortaya koyduğu başarılı performansa dikkati çekti.

Salgın sürecinde bütün olumsuz yorumlara rağmen Türkiye'nin başarılı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden Nebati, 2020 ve 2021 büyüme performansından bahsetti.

Nebati, tüm olumsuz söylemlere ve iddialara, küresel tedarik zincirlerindeki bozulmaya ve sıkıntılara rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini belirterek "yandık, bittik, öldük" şeklindeki söylemlerin aksine Türkiye'nin geçen yıl yüzde 11 büyüdüğünü, kapasite kullanım oranlarının yüzde 80'e geldiğini, ihracatın 225 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

"Ticaret dönecek, fabrikalar işleyecek, işler devam edecek"
Bakan Nebati, hala belirli zorlukların olduğunu ancak Türkiye'nin başarılı bir şekilde yoluna devam edeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savaş geldi, patladı, dengeler bozuldu. Dünya buğday bulmakta, çelik bulmakta, mal taşımakta adeta bir dejavu yaşamaya başladı. Böylesine sıkıntılı bir ortamda yine aynı söylemler başladı, 'yandık, öldük, bittik.' Bu ülke ne yanar ne biter ne ölür. Bu ülke yoluna devam eder. Biz gözlerimizi kapatıp zorlukları görmezlikten gelmiyoruz. Zorluklar var, sıkıntılar var, enflasyonu görüyoruz. Mücadelemiz belli ne yapacağımızı biliyoruz. Tek istediğimiz, kol kola girmek, moral vermek, her türlü zorluğun üstesinden geleceğimizi hissetmek ve hissettirmek. Ticaret dönecek, fabrikalar işleyecek, işler devam edecek. Çalışanlarımız işlerine gidecek. Her zorlukta merak etmeyin kesinlikle bir kolaylık vardır. İnanan bunu bilir. Yeter ki biz işimizi sağlam yapalım. Birbirimize inanalım. Bir olalım, beraber olalım. Zorlukların üstesinden gelinceye kadar ortaya koyacağımız azmi enerjiye dönüştürelim ve bu enerjiyle yolumuza yürüyelim."

"Gençlerin, kadınların, çocukların ne istediğini biliyoruz"
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 21. yüzyılın Türkiye'nin yüzyılı olduğunu belirterek küresel krizin ortasında olduklarını, salgının etkileri azalsa da tedarikte, petrol fiyatlarında, mal temininde ciddi sorunlar yaşamaya devam ettiğini, fiyatlar her yerde yükseldiğini söyledi.

Pazardaki fiyatları bildiklerini dile getiren Nebati, "Bu ülkede yaşıyoruz. Sokağında, pazarında, sofrasında, yolundayız. Otobüse de minibüse de biniyoruz hiç merak etmeyin. Bu dünyadan kopuk yaşamıyoruz. Bu dünyanın, ülkenin içerisindeyiz. Bu milletin gençlerin, kadınların, çocukların, iş dünyasının, çalışanların ne istediğini biliyoruz ve sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi de ortaya koyuyoruz. Koymaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Nebati, enflasyona ilişkin, "Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak." değerlendirmesinde bulundu.

İftar programına AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de katıldı.

Enflasyon beklentisi yüzde 45'i aştı

 

Almanya, hissedilen enflasyon için vergi indirimine hazırlanıyor

 

Enflasyon ve resesyondan koruyan yatırım stratejileri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ11 Nisan 2022 09:51

    sayın bakanım o zamana kadar enflasyon artarak devam mı edecek yani.

  • e11 Nisan 2022 00:14

    nenni yavrum nenni

  • arda11 Nisan 2022 00:07

    AKP NİN SON YILI,BİR DAHA O MAKAMLAR HAYAL,NEDENİNİ SİZ BİLİYORSUNUZ, GİDER AYAK NE KOPARIRSANIZ ARTIK,OLAN BİZE OLDU.ARTIK BAŞIMIZI SOKACAK BİR EV ALMAK İMKANSIZ..İNŞALLAH MORTGAGE KRİZİ OLURDA FİYATLAR DİBE VURUR,NERDEEEE

  • Hoca10 Nisan 2022 23:45

    Ramazanda içki icilmedigi gibi yalan da söylenmemeli. Enflasyon Ocakta pik yaptı, martta pike yaptı diye yalan atmak nedir? Aralıkta enflasyon düşecek demek fiyatlar her ay yükselmeye devam edecek demek! Bu adam gerçekten türünün tek örneği

  • Musa10 Nisan 2022 23:20

    Lafla peynir gemisi yürümez nebati

  • mertcan10 Nisan 2022 22:34

    kardeş bizi bitirdiniz,2001 Krizini mumla arar olduk,O zaman emekli ikramiyesiyle iyi kötü bir ev bir araba alınıyordu, şimdi ise bodrumda bir haftalık tatil parası. (6) 

  • Mahallenin Delisi10 Nisan 2022 20:47

    BAZ etkisi o ama olsun o bile bakanın gözlerinde kaybettiği ısığı yakar... :D 

  • Vatandaş 10 Nisan 2022 19:30

    O zaman 2023 te uçuşa hazır olun

  • Agah var10 Nisan 2022 16:36

    Nasıl düşecek ;bir mücadele programı veya herhangi bir uygulama varmı sadece laf her geçen gün daha yükseliyor

  • Mucise Reis ;)10 Nisan 2022 16:09

    Gelişen kalkınan Türkiye modeli.... Hikaye aynı, başrol oyuncu bakanlar değişiyor sadece :D

  • M.Turgut10 Nisan 2022 15:48

             Ölme eşşeğim ölme lafını hatırlatıyor.Ne kadar çaresiz oldukları belli!

  • astor10 Nisan 2022 14:30

    anca kagıt üzerinde tüikin yalanlarıyla düşer gerisi tırt. 20 yılda bu hale getirdiniz bu ülke 40 yılda anca düzelir.oda vatan sevgisi tasıyan bir yönetici gelirse Atatürk gibi, ONUN HARİÇİNDESENE DÜZELMEZ.

  • AHMET ÖZBİR10 Nisan 2022 15:26

    ÖNCE ismini değiştir "ASTOR" matik. Sen daha çocuksun büyümen lazım. REİS sayesinde Türkiyem ÜÇ MİSLİ BÜYÜDÜ. Senin KANKALARIN PKK'lılarla yatıp kalkıyor, ASKERİMİ ŞEHİD EDENLERE bir tek kelime etmiyor. UYAN!..

  • Ggff10 Nisan 2022 13:11

    Hep vaat hep vaat

  • adil10 Nisan 2022 13:06

    Ha hahahaha kim takar Aralık ayını Hani bir söz vardı.Kra kış gelecek kara kış

  • ???10 Nisan 2022 12:34

    $128 bil 

  • Ali Taş10 Nisan 2022 12:15

    Erdoğan'a ekonomik şantaj yapalım derken halka zulmü reva gören ABD fonlu hainlere lanet olsun

  • Türkoğlutúrk10 Nisan 2022 14:03

    Kendi düşen ağlamaz,başkasında suç arayana kadar kendi yanlislarinizdan ders çıkartın

  • AHMET ÖZBİR10 Nisan 2022 13:16

    AMİN Ali Taş kardeşim, eline sağlık.

  • Mucise Reis ;)10 Nisan 2022 11:30

    Yabancı gelmeden ülkemiz rahat ermeyecektır. Yabancı gelmesi için baktığı bazı önemli pusula araştırmaları vardır. atıyorum ilgili ulkle notu not veren firmalardan en az kkk alacak, programı glonbale uygun ve hedeflerı ppp olacak, yabancı yatırımcıları yonlendırmesı ulke hakkında raporlar yazması çin en az 2 kurum hhh not verecek, ilgili ulke hakkında aylık araştırma raporları yazacak listesinde o ulketı tutacak vb. vb. bunlar sanal ekonomi sıcak par aiçin şartlar oluyor. reel yatırım içinde global şartlar ve geleceği öngöre bilen revize edilen bazı yabancı araştırma kurum notları ongoruleri oluyor. Bizdeki sistem abuk subuk keyfi ve zırt pırt müdehalelere uğradığı için yapılan ARALIK AÇIKLAMASI yabancı ve parası olanları etkılemıyor :D acilen globali iktisadi bilindik programa dönmek gereklidir. aralıkta düşsede enflasyon sıcak para ve yatırım geleceğini sanmam, bizim kurumlara bakan yatırım eden yabancı yok :D küçük onlıne toplantı notları..

  • Mucise Reis ;)10 Nisan 2022 11:18

    Bende bakan olayım 2023 Ocak ayı diyim :D ya bakan olmak kadar az sorumluluk taşıyan bir meslek yok Türkiye de.. Salla bir tarih kurdur hayalleri :D Ağustosta tursit gelecek. temmuzda havalar ısınacak eylülde yer yer yağmur görebiliriz. aralıkda enflasyon düşüşe geçecek ben tuikle görüştüm :D ne oldu ? bakan oldum, ülke yönetiyorum :D baktım tutmadı, beni görevimden azledin  : ))) 

  • E.g.10 Nisan 2022 11:03

    DAHA 8 AY ENFLASYON/FİYATLAR ARTACAKMIŞ

  • AHMET ÖZBİR10 Nisan 2022 10:07

    ENFLASYONU da FETÖ/PKK'yı da bitirecek olan sizlersiniz. CUMHUR İTTİFAKI TÜRK BAYRAĞI'NI AĞLATMAZ, GÜLDÜRÜR! Terörsevicileriyle ittifak kuranlar ŞANLI BAYRAĞIMIZI AĞLATANLARDIR. 2023'de onlardan SANDIKTA ACI HESAP SORACAĞIZ inşallah.

  • 😂😂10 Nisan 2022 11:44

    Sandıkta hesap sorulacak bencede

  • Türkoğlutúrk 10 Nisan 2022 10:50

    Balık kavaga çıkacakmış duydunmu.onunla resmi olanları bakan yapan kim.gordunmu.

  • Türkoğlutúrk 10 Nisan 2022 10:48

    Enflasyon canavarını hayata döndüren den medet ummak,ya maaşlı trol yada ikidebirde kazandığını malûm kişilere kaptıran biridir.

  • baturayersin10 Nisan 2022 09:44

    eflasyonun ne zaman biteceğini bilmiyorum sizin gidici oldunuz kesin 

  • Hehe10 Nisan 2022 09:40

    Oda birsey mi ben sizden kurtulusun tarihini biliyorum