E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO genişlemesine Rusya'dan sert hamle!---

NATO genişlemesine Rusya'dan sert hamle!

NATO genişlemesine Rusya'dan sert hamle!
20 Mayıs 2022 - 13:28 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD ve NATO'nun eylemleri nedeniyle sınırdaki tehditlerin arttığını söyledi. Şoygu, ayrıca İsveç ve Finlandiya'nın NATO kararlarının da kendileri için bir tehdit olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvuracağını açıklaması tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Rusya ise bu duruma sert tepki gösterdi. Öte yandan Rusya'dan konuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. Rusya bunun kendileri için meydana gelen tehditlerden biri olduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Mariupol'de Azovstal Metalürji Fabrikası sahasında bugüne kadar 1908 Ukraynalı askerin silah bıraktığını bildirdi. Şoygu, bakanlık üst düzey yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda Ukrayna'daki duruma ilişkin açıklama yaptı.

Rus ordusunun ayrılıkçı güçler ile Donbas bölgesindeki kontrolü genişlettiğini belirten Şoygu, sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin "Kiev güçlerinden tamamen kurtarılmasına" az kaldığını anlattı.

Ukrayna askerlerinin şehirlerdeki sivilleri bırakmayarak "canlı kalkan" olarak kullandığını savunan Şoygu, "Sahada yenilgiye uğrayan Kiev rejimi, bazı alanlarda en azından kısa vadeli başarılar elde etmeye ve bunları büyük başarı olarak göstermeye çalışıyor." ifadesini kullandı.

"177 SİVİL TAHLİYE EDİLDİ"

Mariupol'de Rus ordusunun kuşattığı Azovstal Fabrikası'ndaki duruma ilişkin de bilgi veren Şoygu, "Fabrika sahasından Ukraynalı milliyetçiler tarafından tutulan siviller tahliye edildi. 85'i kadın, 47'si çocuk olmak üzere 177 sivil kurtarıldı. Hepsine tıbbi ve psikolojik destek verildi. Etrafı çevrilen fabrikadaki milliyetçiler teslim olmaya başladı. Şu ana kadar 1908 kişi silah bıraktı. Ondan önce ise 1387 Ukrayna denizcisinin silah bıraktığını hatırlatırım." diye konuştu.

Şoygu, Ukrayna'daki tehlikeli bölgelerden bugüne kadar Rusya'ya 1 milyon 377 bin kişinin tahliye edildiği söyledi. Rusya'nın Batı sınırlarındaki askeri tehdidin büyüdüğünü aktaran Şoygu, burada son 8 yılda ABD ve Avrupa'nın stratejik bombardıman uçaklarının uçuşlarının15 kat arttığını dile getirdi. Şoygu, ABD gemilerinin güdümlü füzelerinin de Baltık Denizi'ne geliş gidişlerinin sistematik hale geldiğini kaydetti.

NATO AÇIKLAMASI

Aynı zamanda ABD ve NATO'nun Rusya sınırları yakınında muharebe hazırlıklarını arttırdığını dile getiren Şoygu, NATO'nun askeri tatbikatlarının yanı sıra Finlandiya ve İsveç'in de NATO üyeliğine başvurduğunu hatırlattı. Sergey Şoygu, sözlerini, "Bu suretle, Batı askeri bölgesinin sorumluluk alanında tansiyon yükseliyor. Uygun karşı önlemler alıyoruz. Bu şartlarda birliklerin muharebe kompozisyonunu aktif olarak mükemmelleştiriyoruz. Yıl sonuna kadar Batı askeri bölgesinde 12 yeni askeri birlik oluşturulacak." diye tamamladı.

Finlandiya ve İsveç resmi olarak NATO’ya üyelik başvurusunu yaptı

 

NATO krizinde yeni perde: İsveç geri adım attı

 

Finlandiya Parlamentosu'ndan NATO başvurusuna onay

 

Adım adım NATO süreci: Türkiye izin vermezse ne olur?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş20 Mayıs 2022 16:55

    finlandiya 5 milyar euro isveç 7 milyar euro hazırlayın kardeşim hesaba geçin oyu verelim ayrıca ülke başı 500 bin mülteci alacaksınız çocuklar sayılmayacak ona göre şartlarımız bu ister kabul edin ister etmeyin düşünün taşının öyle gelin. :D  :D  :D 

  • manyak herif20 Mayıs 2022 18:23

    helal olsun abi seni devlet görevlisi olarak atıyorum.yarın işe başla diyecem ama yarın tatil o vakit p.tesi işe başla.maaş artı pirim 25 bin.tl.nasıl

  • azılı solcu20 Mayıs 2022 15:56

    zafer solcuların ve devrimcilerin olucak.sagcılar,gericiler ve örumcek kafalılar,naziler kaybedecek.yaşasın rusya,yaşasın solcular.zafer bizimdir.tum yoldaşlara ve devrimcilere selam olsun.kahrolsun faşizm.tek yol devrim.her şey guzel olucak.kurtuluş milliet itttfakındadır.

  • baran20 Mayıs 2022 16:41

    Örümcek kafalı anlamadığın bir şey değil çok şey var!  Biden- İngiltere nin pkk desteği sağcılık değil solculuk!  Putin solcu değil ki!  Şu kafayı biraz çalıştır da yeni Dünya düzenin de kimin ne halt ettiğini anlamaya gayret et.  

  • Bik20 Mayıs 2022 14:12

    Rusya, komşularını tehdit olarak görüp savunma giderlerini arttırıp bütçede silahlanma önemli yer tutarsa ekonomisi Sovyetler Birliği'nin son dönemleri gibi olur. Otoriter, totaliter rejimi ayakta tutmak yerine demokrasiyi geliştirirse karşısında tehdit görünen kalmaz.

  • Mks 20 Mayıs 2022 13:43

    Heytt be Rusya ya bak helal olsun gerçekten dünyayı korkutacak sert bir hamle olmuş keşke biraz yumuşak olsaydı 65km lik günlerce bekleyen antika tank kuyruğu gibi :) köfte çıktın putin bakalım nasıl R yapacaksın ilerleyen haftalarda :)

  • baran20 Mayıs 2022 16:10

    Füzeleri indirirse anlarsın ne olduğunu?  Avrupa şımarıklığını çok pahalıya ödeyebilir.  Tabi sen de!  Hemen çoşma!