E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO krizinde yeni perde: İsveç geri adım attı---

NATO krizinde yeni perde: İsveç geri adım attı

NATO krizinde yeni perde: İsveç geri adım attı
17 Mayıs 2022 - 20:01 borsagundem.com

İsveç Başbakanı Andersson, "NATO üyeliği konusunda Türkiye ile sorunları çözmeye hazırız" ifadelerini kullandı

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu iki ülkenin NATO'ya girmelerine 'Evet' demeyiz" resti üzerine geri adım attı. Daha önce FETÖ ve PKK üyesi 33 teröristi iade etmeyeceklerini duyuran İsveç'in Başbakanı Andersson, "NATO üyesi olarak Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz. Türkiye ile konuşarak her türlü sorunu çözmeye hazırız" açıklamalarında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal etmesinin ardından İsveç ve Finlandiya, geçtiğimiz hafta NATO'ya üye olmak için harekete geçti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi" demesi ve hemen ardından iki ülkenin FETÖ ve PKK üyesi 33 teröristi iade etmeyeceklerini duyurması sonucu Finlandiya ve İsveç, iki Dışişleri Bakanını Ankara'ya göndermeye karar verdi. Bunun üzerine Erdoğan ise "Türkiye'ye geleceklermiş, zahmet etmesinler. Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bir güvenlik örgütüne katılımına biz evet demeyiz." şeklinde konuştu. Gelişmelerin ardından İsveç'ten geri adım geldi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA BAŞBAKANLARI GÖRÜŞTÜ

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, resmi temaslarda bulunmak üzere İsveç'in başkenti Stockholm'e gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüştü. İki lider daha sonra basın toplantısı düzenledi.

"İSVEÇ, TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI MÜCADELENİN ARKASINDA"

Türkiye ile NATO için müzakere yapmayı önemsediklerini ifade eden Andersson, "İsveç'in NATO içinde Türkiye ile iş birliğini artırmasını istiyoruz. İsveç, NATO ve AB gibi terörün her türlüsüne karşı mücadelenin arkasında duruyor. Mevcut soru işaretlerini tartışmaya ve çözmeye Türkiye ile diyalog için hazırız." dedi.

"TÜRKİYE'YE ZİYARET ETMEYE HAZIRIZ"

Türkiye'yi ziyaret etmeye de hazır olduklarını dile getiren Andersson, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için çarşamba günü ortak başvuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö de Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkmasına şaşırdığını belirterek Ankara ile müzakerelere hazır olduklarını vurguladı.

ABD BAŞKANI BİDEN İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nün 19 Mayıs'ta ABD'ye gideceği bildirildi. İsveç hükümetinin açıklamasına göre, iki lider de Washington'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek.

FİNLANDİYA PARLAMENTOSU NATO'YA GİRİŞ KARARINA ONAY VERDİ

Tüm dünyanın gözü iki ülkenin adımlarına odaklanmışken, Finlandiya parlamentosu bugün NATO üyeliği başvurusu için oylama yaptı. Başvuru yapılması, 8'e karşı 188 oyla onaylandı. Bu kararın ardından Finlandiya'nın yarın Brüksel'de NATO üyeliğine İsveç ile beraber başvurması bekleniyor.

Bakan Bozdağ'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması

 

Canlı yayında imzaladı: İsveç'ten NATO hamlesi!

 

İsveç, 'NATO üyeliği' konusunda kararını verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN18 Mayıs 2022 09:33

    bunlara asla güvenilmez.nato ya girdikten sonra kaldıkları yerden devam ederler.bunları süründürmek almamak lazım.zaten tüm nato ülkeleri bize ambargo uyguluyor ve ülkemizi yıkıp kürdistan kurmak için uğraşıyorlr.

  • Artur18 Mayıs 2022 07:46

    İşe soktuğunuz, vatandaşlık verdiğiniz pkk lıları, atın

  • BİR DOST18 Mayıs 2022 00:05

    Ablam Reis konuşma-geyik işlerine gelmez. Vereceksiniz.

  • Evet18 Mayıs 2022 10:43

    Di mi mesela Merkel deniz yücel, rahip brunson Trump mektup, bae 15 temmuz darbesi, kaşıkçı cinayeti suudiler falan kesinlikle. Aynen kanka b nce de versinler.

  • Net17 Mayıs 2022 22:35

    Ya bırakın bu işleri biz sizden öncede nato üyesiydik senelerdir sınırımızdan saldırı var ne yaptı nato? Koskocaman bir hiç tam tersi abd ab gitti pkk ypg destekledi silahlandırdı,sen girsen ne girmesen ne iki gün sevimli olursunuz üçüncü gün bildiğini okursunuz.hepiniz aynısınız çünkü düşmansınız,kuyruk acınız teeee Osmanlıya dayanır sizin üstüne birde topunuzu Çanakkalede gömdük iyice delirdiniz,anlamadığınız şey şu bu ordu İslamın ordusu galip gelme şansınız SIFIR…!

  • pazarci17 Mayıs 2022 22:25

    DUYGUSALLIKLA BU ISLER OLMAZZZZZ

  • pazarci17 Mayıs 2022 22:24

    uluslarARASI ILISKILERDE iyi dilek dilemek agaca mendil baglayip dilek tutmaktan ileri gecmez,herkez kendi cikarina bakar,akilliysan ileri gorusluysen ,pratik zekaliysan ve yerine gore rizk almasini bilirsen/yurekliysen ,uluslararasi iliskilerde kazanirsin ....savunman ve hazinen de guclu olacak tabiki....gerisi kina yakmaktan ileri gecmez

  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2022 21:56

    1-orta doğuda devletleşmeler sağlanmalı. türkiye bunu acilen hayata geçirmeli. Delvetin olduğu yerde savaş suçu ve terör etkisi en aza inecektir. örnek, ırak tek devlet , suriye tek devlet  bunları bir açıktan kıstırdıkmı, sağlam sınır ötesi hakretak anlaşması yaptıkmı yuk hafifler, terör ve kontrolsuz silahlar ülkelerde azalır, orta doğu güçleri için tampon devletler kurulur. israil için bu kötüdür, bizim için iyi aynı zamanda. askeri harcamalar azalır, kaynaklar üretime aktarılır, masraflar düşer azalır..  oromatıkman terör ile mücadelede avantajlı oluruz. 2- terör değil, sapık tecavuz insan kaçakçı organ mafyası çocuk asker eğitimsiz çocuklar haşhaşlar silahlar gibi işlerde bulunan bu terör pkk ypg si avruya ve dunyaya bu alandan gösterilir. 3- Sonrasında daha etkin mücadele yapılabilir. böyle bölük pörçük ve yarım oluyor işler..

  • ANDRE FLO17 Mayıs 2022 21:50

    İsveç’in Ankara Elçisi Baron Eric Gyllenstierna'nin Türk Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras’a İsveç Hükümeti adına yazdığı mektup 1938: "İsveç Hükümeti, Türk Milletinin şu andaki büyük acısını paylaşırken, aynı zamanda, sağlam dostluk bağlarıyla bağlı olduğu Türkiye’nin sürekli refahı için hararetli dileklerde bulunmaktadır. En derin saygılarımın güvencesini lütfen kabul buyurunuz.“ Isveç'e Turkiye ile dost olmanin kendileri icin zorunluluk oldugu gercegi hatirlatilmalidir.

  • pazarci17 Mayıs 2022 21:20

    herseyden once TC ye karsi avantaj elde etmek ve Ulkenin onune takoz koymaya calisilan tum yaptirimlar kaldirilmali ,en basta TC nin icinde oldudgu F 35 projesine geri donulmeli,TC nin haklari iade edilmeli,Halk bank sacmaligi sona ermeli,avrupanin ve amerikanin surekli TC ye karsi baskili tavir almalarinin sebebi masada ellerinde surekli hazir kozlarin olmasini istemeleri,ve bunlarin hepsi uygulanmadan TC kesinlikle onay vermemeli,eninde sonunda Turk,un onunde egilecekler...unuttuklari en onemlisi ,TC eski TC deyil . 

  • vatandaş18 Mayıs 2022 09:17

    TC eski TC değilse pensilvanyadaki zatı niye alamadık

  • baran17 Mayıs 2022 20:51

    Avrupa ülkelerinin çoğu derin devletin etkisi ve tehdidi altındadır.  Dolayısı ile Sayın Başkan evet demeyeceğini ilan etmek ile Finlandiya ve İsviçre halkına çok büyük iyilik yapmıştır. 

  • baran18 Mayıs 2022 11:11

    En aşağıdaki eleman yine rahatsız olmuş!  Bu eleman sabık bir fetocu!  Bu yüzden Amerika İngiltere dersen laf söyletmez!  Hele kripto jetonlarına söz ettirmez!  Neden mi?  Bir müddet sonra dolar ile örtülü olan bu kriptoların altından kozaya sarılı böcek misali Dünyanın zenginleri ve firavunları çıkmaya çalışıyor!  Dünya yı uyuşturup kendi ilahlığın ilan etmeye hazırlanan bu firavunlar bildiğiniz idrak ettiğiniz her türlü kavramı ret edip ulus devlet, Din,  Ahlak)  kendilerine özel bir Dünya da insan neslinin sonunu getirmeye hazırlanıyorlar!  İşte bu malum soytarı da onlara basamak taşı oluyor!  Merak etme sırıtık o koza açılmayacak o kriptoların ile kaybolup gideceksin.

  • Artur18 Mayıs 2022 08:14

    Baran haklı, dünya 3 5 zengini ile yönetiliyo. Avrupaşı liderler bşrer Maşon

  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2022 21:52

    Her yazın iddaname, hayal gücü, ne alak derin devlet ? ne alaka tehdit ? ha bire sallıyorsun. Adamlar bolluk içinde yaşıyor. isteidğini yapıyor. Tek dertleri güvenlik içinde yaşamak. onun içinde Rus saldırısı tehdit. adamlar nato güvenliği çatısında olmak istiyor. finlide isveç de hadi isviçre olsun seni kırmayım :D ... derini nerden uydurdun ? hayal gücü, olan herşeye uydurma bir yaklaşım.. 

  • Mehmet17 Mayıs 2022 20:45

    Almanya akliyla terörist lere sahip çıkarsınız ha. . Şimdi alamanlar kurtarsin sizi.. İskandinavya da akıllı adam yok yaw..

  • yatırımcı18 Mayıs 2022 09:18

    iskandinavya akıllı değilse dünyanın en ferah ülkeleri nasıl oldular?

  • Hergelene veto17 Mayıs 2022 20:33

    Bunlara her şartını yerine getirdikten sonra Nike veto vereceksin ki hem geçmişin intikamı hem de artık başka Türkiye olduğunu anlasınlar karşılarında. Birazda biz dalga geçelim biz kendini beğenmiş batılılarla

  • vatandaş18 Mayıs 2022 09:19

    yav he. kafana göre reddet. ülke ilişkilerinde duygusallık olmaz.  bizim ülkemiz henüz bunu çözemedi.

  • Ali Taş17 Mayıs 2022 20:19

    Kendilerini heşeyin üzerinde gören hayasız batı Türkün aile sevgisini ve bayrak sevgisini anlayamaz Onların bayrak sevgisi don olur Hayalarıda aynı cinsle evlenmeleriyle devam eder