E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNational Interest'ten büyük iddia: Rusya Türk SİHA'sı satın alacak!---

National Interest'ten büyük iddia: Rusya Türk SİHA'sı satın alacak!

National Interest'ten büyük iddia: Rusya Türk SİHA'sı satın alacak!
25 Aralık 2021 - 10:51 borsagundem.com

The National Interest yazarı Peter Suciu Rusya'nın Türk SİHA'larıyla ilgilendiğini ve bu SİHA'ları ithal edebileceğini iddia etti.

Yerli imkanlarla üretilen Türk SİHA'ları Suriye'de ve Donbas bölgesinde birçok Rus hava savunma sistemini imha etti. Moskova yönetimi bu iddiaları reddetse de Rusya Türk SİHA'larına olan ilgisini engelleyemedi.

Aksam.com.tr'nin The National Interest'ten aktardığı habere göre, Rusya Türk yapımı silahlı insansız hava aracı ithal edecek.

Türkiye, insansız hava sistemlerinin (İHA) önemli bir üreticisi ve kullanıcısı haline geldi. Türk yapımı SİHA'lar Rusya'nın kara kuvvetlerini özellikle Donbas bölgesinde imha etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, insansız hava araçlarının veya diğer Türk silahlarının ve askeri teçhizatının Rusya'ya satılmasında herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Bakan Çavuşoğlu konuya ilişkin, "Türkiye insansız hava araçlarını ihtiyacı olanlara satıyor." dedi.

National Interest yazarı Peter Suciu, Türk SİHA'larını Rus hava ve kara savunma sistemlerini imha etmesi hakkında yazdı. Suciu, "Moskova iddialara itiraz etti, ancak bu Rusya'nın Türk İHA'larına ilgi göstermesini engellemedi." ifadelerini kullandı.

ABD'nin 'hayalet uçağı' Google Earth'e yakalandı!

 

İran balistik füze kullandı, İngiltere uyardı

 

Uydudan tespit edildi! Rusya'dan Ukrayna sınırına yığınak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat26 Aralık 2021 11:05

    Bu tip stratejik ürünlerin bakkaldaki ekmek misali her isteyene verilmemesi gerekir. Senden alır gibi gözükür, sonra sistemini hackler ve anti siha sistemleri geliştirir. O zaman senin elindekininde kıymeti kalmaz ve serçe gibi avlanırsın. Rusya radarda göremiyor ve elektronik harblede baş edemiyor. Bu tip ürünlerin değerini korumak lazım.

  • Amaç o26 Aralık 2021 13:49

    Amaç zaten sistemi çözmek, bence satılsa bile bazı sistemleri eksik satılır..

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ25 Aralık 2021 22:55

    yakında abd de bizden siha alır ise şaşırtmam.ama bu sihalardan daha önemlisi siha ya sesten hızlı jet moturlusu yapılır ise tadından yenmez.muhalefet iktidara gelir ise bu silah fabrikalarını abd nin kapattıracağına dair basında yorumlara rastlıyorum.umarım muhalefet iktidara getirmez Türk Milleti.

  • Aktrol26 Aralık 2021 01:39

    yok acilen fabrikalar kapanmalı. Böyle icatlara gerek yok. Biz dualarla ermişlerle zaten düşman uçaklarını yok ederiz. Allahın işine ne iha ne siha karışamaz.  Acilen üretim durmalı. Fabrikalar kapanmalı. Kapatmak yerine satılsın hiç değilse para kazanırız. Arap birliği çok yaşa.

  • Mucise Reis ;)25 Aralık 2021 17:13

    alır alır.. bizlerde 8 yıldır F-35 alıcaz... yerli milli tanklar 5 yıldır üretilip orduya teslim olacak... cek cak ... verdim gitti 10 tane . tanesi 15 milyon usd den .. hayırlı uğurlu olsun. :D Rusya alsın tersine mühendislik yaparak, parçalara ayırıp sistem açıklarını bulup bir güzel havada düşürecek gelişmiş silahlar yapsın :D ver rusya ya :D  

  • AHMET ÖZBİR25 Aralık 2021 12:09

    TÜRK SİHA'larına sahip olmak için DÜNYA DEVLETLERİ sırada. Hamdolsun nereden nereye geldik, DÜNYADA İSMİMİZ OKUNMAZKEN şimdi ise KÜRESEL GÜÇ olduk. Sebep olan VATAN SEVDALILARINDAN Cenab-ı Hak razı olsun.

  • S/İHA Sever25 Aralık 2021 11:12

    TÜRK S/İHA uçurur, mutlu eder... PKK nın YPG nin ERMENİ ordusunun vazgeçemediği bir tat... Deneyin siz de müşahede edin ve mutlu olun... Ne mutlu TÜRK S/İHA tadana...