E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Piyasanın ayıları kafalarını kuma gömüyor---

Morgan Stanley: Piyasanın ayıları kafalarını kuma gömüyor

Morgan Stanley: Piyasanın ayıları kafalarını kuma gömüyor
28 Aralık 2023 - 11:26 borsagundem.com

Bu yıl %25 oranında yükselen S&P 500 Endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesine yalnızca %1 uzakta. Morgan Stanley’den Andrew Slimmon olağanüstü bir boğa piyasası ortamının piyasalara hakim olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan borsaları son birkaç yıldaki tüm çılgın iniş çıkışlarının ardından 2021 yılındaki pozisyonuna yere geri döndü.

Ancak Morgan Stanley Yatırım Yönetimi Kıdemli Portföy Yöneticisi Andrew Slimmon’a göre yatırımcıların art arda yedikleri darbelerden toparlanmasıyla ve Slimmon’ın deyimiyle vites değiştirmesiyle hisse senetleri piyasaları yeni bir dönüm noktasına hazırlanıyor olabilir.

Slimmon CNBC’deki röportajında, “Eğer tarihsel verilere bakarsanız bu borsa için olağanüstü derecede bir boğa sinyali. Bu noktada ayı piyasası eğilimi görmek için kafanızı gerçekten kuma gömmeniz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500 bu yıl %24 oranında yükseldi. Endeks son kapanışıyla tüm zamanların en yüksek seviyesi arasında %1’den daha az fark bulunuyor.

ABD ekonomisinin resesyon beklentilerine meydan okuması, ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkı para politikası hamlelerinin ardından enflasyonun düşüşe geçmesi ve son para politikası toplantısında FED’in faiz indirimi sinyali vermesi borsalardaki yükseliş eğiliminin en önemli sebepleri olarak öne çıkıyor.

2022 yılı yatırımcıların hatırlamak istemeyeceği bir dönemdi. Borsalara sert düşüşlerin hakim olduğu yılda S&P 500 Endeksi %20 geri çekilmiş, yatırımcılarsa savunma pozisyonuna geçmek zorunda kalmıştı.

2023’te ise hisse senetleri çok daha güçlü bir konumda. Boğa piyasası yatırımcılarının ayılardan kesinlikle sayıca daha fazla olduğu görülüyor. Insider haberinde yer alan AAII anketine göre piyasalardaki yatırımcıların %52,9’u iyimser olduğunu belirtiyor. Bu oran son iki buçuk yılın zirvesi. Borsalarda ayı piyasası eğilimi gören yatırımcıların oranı ise sadece %20,9.

Slimmon da yatırımcıların borsalara ilişkin yaklaşımının son bir yılda değiştiğine dikkat çekti. Kıdemli portföy yöneticisi, “Bu yıla ezici bir çoğunlukla negatif konsensusun hakim olduğu bir ortamda girdik. Bu da geçmişte gördüklerimizle tamamen tutarlı” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı hisse senetleri dibe vurduğunda yatırımcıların satmaya başladığını ve piyasalardaki gelgitler dalgaları belirgin hale geldikçe yatırımcıların hisse senetleriyle “kovalamaca” oynamak için piyasaya geri döndüklerini söyledi.

Slimmon’a göre bunu görmenin en basit yolu ise S&P 500 Endeksi’nin eşit ağırlıklı versiyonunun endeksin kendi performansından geride kalması. Söz konusu durum yatırımcıların bu yıl en çok kazanç getiren Muhteşem Yedili hisse senetlerini daha çok tercih ettiği diğer bir deyişle bu hisselerdeki yükselişi ‘yakalamaya çalıştığı’ anlamına geliyor.

Bu arada Wall Street’teki diğer endeksler de yükseliş eğilimi gösteriyor. Slimmons’a göre ABD ekonomisi de yeni bir yükseliş dönemine hazırlanıyor.

Morgan Stanley stratejistleri yine de ABD ekonomisinin 2024’de sürpriz bir resesyona girebileceği konusunda uyarıyor. Ancak Wall Street çevrelerindeki ana akım düşünce ekonomide yumuşak bir iniş yaşanacağı yönünde.

Ev tabanlı trader’lar için 4 ipucu

 

ABD ekonomisi 2024’te 'normalleşecek'

 

Borsalarda teknik sinyaller 2024 öncesi yeşil renkte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)