E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's ABD'nin kredi notunu düşürdü---

Moody's ABD'nin kredi notunu düşürdü

Moody's ABD'nin kredi notunu düşürdü
11 Kasım 2023 - 01:39 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD’nin mali gücüne yönelik artan risklere işaret ederek ABD hükümetinin not görünümünü durağandan negatife düşürdü. Moody’s, ABD’nin kredi notunu “Aaa” olarak teyit etti

Moody's, yüksek faiz oranlarını ve mali açıkları gerekçe göstererek ABD'nin görünümünü negatife düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD’nin mali gücüne yönelik artan risklere işaret ederek ABD hükümetinin not görünümünü durağandan negatife düşürdü. Moody’s, ABD’nin kredi notunu “Aaa” olarak teyit etti.

Moody's’ten yapılan açıklamada, “Daha yüksek faiz oranları bağlamında, hükümet harcamalarını azaltmaya veya gelirleri artırmaya yönelik etkili maliye politikası önlemleri olmadan ABD’nin mali açıklarının çok büyük kalacağını ve bunun da borç karşılanabilirliğini önemli ölçüde zayıflatacağını bekliyoruz” denildi.

Moody’s, Washington’daki çekişmenin de katkıda bulunan bir faktör olduğunu söyledi. Moody’s’in açıklamasının devamında “ABD Kongresi’nde devam eden siyasi kutuplaşma, birbirini izleyen hükümetlerin borç ödenebilirliğindeki düşüşü yavaşlatacak bir mali plan üzerinde uzlaşmaya varamama riskini artırıyor” ifadesi kullanıldı.

New York borsası yükselişle kapandı

 

Fed yetkilisinden faiz artışına açık kapı

 

SPK 35 izinsiz foreks sitesini kapatma kararı aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR11 Kasım 2023 13:25

    "5 HAYDUTTAN biri olan ABD'nin gerçek notu ÇÖP SEPETİDİR. Ancak notçuları kendi vurgun düzeninin adamları olduğundan dolayı ÇOK ACITMAYACAK şekilde notunu düşürüyorlar. Fakat insanlık artık uyandı; "5'Lİ ÇETE'NİN DÜNYAYI SÖMÜRMESİ SON BULMAKTA."

  • AHMET ÖZBİLEN11 Kasım 2023 10:55

    istedikleri gibi dünya yı yönetiyorlar.Tüm saç ayaklarını kurmuşlar rakibinin de olmasına izin vermiyor bunların tüm aldıkları kararlar yanlış olumsuz taraflı siyasi olup zaten kimsede bunlara inanmıyor.Nasıl olur da africa daki bir ülke ile bizim puan aynı olur.

  • kurt11 Kasım 2023 08:20

    kendi kendine not vermis abd yersen !  (6)