E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMoğolistan madencilik firmasını halka arz edecek---

Moğolistan madencilik firmasını halka arz edecek

Moğolistan madencilik firmasını halka arz edecek
13 Aralık 2022 - 13:47 borsagundem.com

Moğolistan, rüşvet protestolarının ardından devlete ait Erdenes Tavan Tolgoi JSC (ETT) madencilik firmasını halka arz edecek.

Moğolistan Adalet Bakanı Reuters'e verdiği demeçte, başkent Ulan Batur'da protestoları ateşleyen bir yolsuzluk skandalına karışan bir devlet maden şirketini halka arz etme alma planlarının sürdürüleceğini ve yeni mülkiyetin muhtemelen yolsuzluğun ortadan kaldırılmasına yardımcı olacağını söyledi.

Devlete ait Erdenes Tavan Tolgoi JSC (ETT), Moğolistan'ın küçük ve madenciliğe dayalı ekonomisini 100 yıldan fazla bir süredir büyütme planlarının merkezinde yer alan, Çin sınırına yakın 6 milyar tonluk genişleyen bir koklaşabilir taş kömürü yatağının büyük bir kısmına sahip.

Ancak Tavan Tolgoi'deki gelişme, zayıf ulaşım bağlantıları ve Moğolistan'ın stratejik varlıklarının nasıl finanse edilmesi ve sahiplenilmesi gerektiği konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle engellendi. Küresel kömür fiyatlarındaki dalgalanmalar ve kötüleşen yatırımcı hissiyatı, ETT'nin hisselerini yurtdışında listeleme çabalarını da engelledi.

Moğolistan’da ilk kez petrol rafinerisi inşa ediyor

 

İngiltere'de 30 yıl sonra bir ilk: Kömür madenine lisans verildi

 

Elon Musk madencilik sektörüne girecek mi?

 

Borsada bankacılık ile madencilik sektörü öne çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)