E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada bankacılık ile madencilik sektörü öne çıktı---

Borsada bankacılık ile madencilik sektörü öne çıktı

Borsada bankacılık ile madencilik sektörü öne çıktı
18 Ocak 2022 - 08:44 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 64.935 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 162 kişi olduğu açıklandı.

Türkiye ile Arnavutluk arasında afet ve acil durum yönetimi, medya, devlet arşivleri, kültür ve sanat, güvenlik, gençlik ve spor ile protokol alanında 7 anlaşmaya imza atıldı.

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 salgını ile ilgili kırmızı listeye girdikleri gerekçesiyle AB üyesi olmayan komşuları Türkiye, Kuzey Makedonya ve Sırbistan ile İsrail vatandaşlarına ülkeye giriş yasağı getirme girişiminden vazgeçti.

Yabancı para ve altınlarını Türk lirasına çeviren kurumlara vergi istisnası getiren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

BM Genel Sekreteri Guterres: Yüksek enflasyon ekonomik toparlanmayı yavaşlatıyor .

Euro Grubu Başkanı ve İrlanda Maliye Bakanı Donohoe, mevcut enflasyonist baskıların bu yılın ilerleyen dönemlerinde azalmaya başlayacağını söyledi.

Japonya Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmedi. Merkez Bankası, Japonya'nın finansal sisteminin bir bütün olarak istikrarlı olduğunu, tüketici enflasyonunun BOJ'un hedefine doğru büyük olasılıkla kademeli şekilde hızlanacağını belirtti.

Brent petrolünde fiyat 7 yılın en yüksek seviyesini gördü

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de İşsizlik Oranı, Almanya’da ZEW endeksi açıklanacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde görüşecekken, ülkeler arası anlaşmalar ve ortak basın toplantısı 18:30’da yapılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Dövizden TL’ye dönüşüm oranının 08.07.2022 itibariyle %20'ye, 15.04.2022 itibariyle %10'a ulaşan bankalara 2022 sonuna kadar döviz zorunlu karşılıklardan alınan yıllık %1,5 komisyon uygulanmayacağı haberi ile BİST100 endeksi güne alıcılı başlangıç yaptı. ABD Piyasalarının da Martin Luther günü nedeniyle kapalı olması ve volatilitenin çok yüksek olmadığı işlem gününü bankacılık ile madencilik sektörü önderliğinde endeks pozitif tamamladı. Böylelikle Ocak ayında üst üste 11. gün pozitif kapanış gerçekleşmiş oldu. Endekste 2.100 seviyesinin kırılması durumunda 2.150 seviyesi hedef haline gelebilir. Ancak 2.015 seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda 1.885 seviyesi ana destek seviyesi olarak ön plana çıkıyor. Dolar / TL 13,45'li seviyelerde dengelendi. Yurt içi piyasalar bu hafta TCMB faiz kararına odaklandı. Buradan çıkacak faiz kararı ile Dolar / TL tarafındaki yön arayışının kısmi de olsa belirginleşeceğini düşünüyoruz. Teknik olarak bakıldığında Dolar / TL 5 g ve 22 g HO üzerinde işlem görüyor. 14,00 seviyesi direnç, 13,50 aşağısında kalındıkça 12,86 - 12,48 seviyeleri destek olarak yakından takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Pazartesi günü 2.378 - 2.414 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.386 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 17.639 artarak 406.740 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.378 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.430’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.335 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.415 ve 2.435 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.360 ve 2.305 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Merkez Bankası olağanüstü genel kurula gidiyor

 

Altında sıkılaşma tedirginliği

 

Günün önemli şirket haberleri 18/01/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)