E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıElon Musk madencilik sektörüne girecek mi?---

Elon Musk madencilik sektörüne girecek mi?

Elon Musk madencilik sektörüne girecek mi?
11 Mayıs 2022 - 09:37 borsagundem.com

Tesla CEO'su Elon Musk, Musk, FT Future of the Car 2022 konferansına yaptığı açıklamada, gerektiği durumda Tesla'nın madencilik sektörüne girebileceğini söyledi

Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla Inc'in kendi elektrikli araç (EV) metallerini üretmesinin dünya genelinde temiz enerji teknolojilerinin benimsenmesini hızlandırması durumunda bir madencilik şirketini satın almaya açık olduğunu açıkladı.

EV endüstrisinde, bu on yılın sonunda talebi karşılamak için yeterli lityum, nikel, bakır ve diğer metal arzının olmayabileceği endişesi artıyor ve Tesla'nın madencilik sektörüne girmeyi düşünüp düşünmeyeceğine dair soruları artırıyor.

Musk, FT Future of the Car 2022 konferansına yaptığı açıklamada, "Bu söz konusu değil. Dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırma konusundaki sınırlamaları ele alacağız. Maden şirketlerini satın almak istemiyoruz, ancak geçişi hızlandırmanın tek yolu buysa, o zaman bunu yapacağız." dedi.

Otomobil devinin dünya genelinde tedarikçilerle EV metal sözleşmeleri olmasına rağmen, 2030 yılına kadar yılda 20 milyon araç üretme hedefi - Musk'ın "vaat değil, arzu" dediği şey - çok daha fazla metal tedariki gerektirecek. Tesla geçen yıl 1 milyonun biraz altında EV üretti.

Elon Musk, Trump'ın Twitter yasağını kaldıracağını duyurdu

 

Tesla ilk çeyrekte rekor kar elde etti

 

Musk, Biden'ı Tesla'yı görmezden gelmekle suçladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)