E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMnuchin: Korona virüs resesyona yol açmaz---

Mnuchin: Korona virüs resesyona yol açmaz

Mnuchin: Korona virüs resesyona yol açmaz
16 Mart 2020 - 08:32 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, ekonomik durumun iyi olmadığını ancak yılın ilerleyen bölümlerinde toparlanma beklediğini belirterek korona virüsün bir resesyona yol açmasını beklemediğini söyledi

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD ekonomisinin koronavirüs salgınına dayanacağına güvendiğini ve bir resesyon beklemediğini bildirdi.

ABC'ye yaptığı açıklamada, "Bu yıl içinde ekonomik aktivite kesinlikle toparlanacak" diye konuşan Mnuchin, "Gerçek konu şu anda ekonomik durum değil. Gerçek konu, bu işin üstesinden gelmek içihn hangi ekonomik araçları kullanacağımız" diye konuştu.

Fox Business'a da açıklamalarda bulunan Mnuchin, "Yılın ilerleyen bölümünde büyük bir toparlanma bekliyorum" ifadelerini de kullandı. 

Mnuchin'en bu görüşlerine katılmayanlar da az değil, Ulusal Ekonomik Konsey'in eski başkanı Gary Cohn, ABD ekonomisinin hali hazırda resesyonda olduğunu söyledi. Cohn, CNN'e açıklamasında, "Hali hazırda büyük bir kamu sağlıgı krizi ile karşı karşıyayız. Ekonomi hali hazırda resesyonda.
Şu anda negatif büyüme yaşıyoruz ve piyasa bu belirsizliği fiyatlıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)