E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivMilli SUV otomobilin ön gösterimi Aralık'ta---

Milli SUV otomobilin ön gösterimi Aralık'ta

Milli SUV otomobilin ön gösterimi Aralık'ta
08 Temmuz 2019 - 08:51 borsagundem.com

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, SUV tipinde olacak ilk aracın ön gösterimini Aralık ayında yapacaklarını kaydederken, 2022 yılında üretime hazır olacağını, bundan iki yıl sonra da ihracata başlanacağını kaydetti.

Milliyet'ten Levent Köprülü'nün haberine göre, Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) Bursa’daki toplantısında açıklamalarda bulunan Karakaş, dünyada otomotiv endüstrisinde büyük bir dönüşüm yaşadığını vurguladı, “100 yılık otomobil şirketleri bu dönüşümü hızlı göremedi. Son dönemde yatırımlar çok fazla arttı. 60’a yakın yeni elektrikli otomobil piyasaya sürülecek. Biz Türkiye’de 32 milyar dolar otomobil ihracatı yapıyoruz ve bundan gurur duyuyoruz.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir sitemkar 03 Aralık 2019 01:25

    Yerli ve milli olan her şeye güvenmek zorundayız arkadaşlar. Gereksiz elestiri yapan arkadaşlara kızmıyorum. Senin araştırmadan yazdığın seylerden yine sen sorumlusun çünkü şuan 2020 tl alıyorsan dışardan alinan audi,bmw, fiyat vb. Firmalar yüzündendir. Araba alirsin paran yurt disina gider Cari açık açılır ve sonunda cari açık eşittir yoksulluk olur.

  • Emirhan Kartal20 Aralık 2019 21:03

    Param yurt dışına değil devlete gidiyor , devlet üreticiden daha çok kar elde ediyor. Gereksiz yorum yapma, araştır.

  • SERDAR SAYGINER10 Temmuz 2019 10:26

    İKTİDAR TABANLI,Bİ PARMAK BAL VERELİM,AĞIZLARINI ŞAPIRDATIP DURSUNLAR MERKEZLİ,ÇAKMA HABER.BİZDE NE ZAMAN İYİ ARABALR OLUR BİLİYORMUSUNUZ?TÜM DÜNYA TAMAMEN ELEKTİRİKLİ ARABALARA GEÇİP,FOSİL YAKITLI ARAÇLARI BAŞLARINDAN ATAMAK İÇİN MEMLEKETİ METAL HURDALIĞI YADA ÇÖPLÜĞÜNE ÇEVİRDİKLERİNDE.HADİ EYVALLAH

  • doğan gün09 Temmuz 2019 10:41

    tüm kuşlar tamam (serçe, doğan, şahin, kartal). sıra leyleğe geldiği anlaşılan. suv'dan önce saab 9-3 ten bozma yerli otoyu bir göreydik(!)

  • Dr agon09 Temmuz 2019 09:21

    Bir otomobil de ,1 milyon parça var... Evde ampul değiştirmekten aciz klavye şövalyelerinin tepkileri boş zırıltı... Yerli otomobil gösterime girinceye kadar aleyhte konuşacaklar, çıkınca da bu konuyu hiç acmayacaklar... Muhaliflerin genel hareket tarzı bu.. Ezikliklerini bu şekilde gizlemeye çalışıyorlar.. Çok geri kaldıklarını farkettiler aslinda,modern olup, çağa uyum sağlamanın, soyunup içki içip,dine karşı olmakla olmadığını anladilar..o yüzden saldırıyorlar...ve hiç bitmeyecek..

  • emre2309 Temmuz 2019 00:30

    Memlekette nankör boş konuşan dolu. Araba üretimi yapmak klavyede yazmaya benzemez. Küçücük bir hata herşeyi mahveder. Hemen olsun bitsinle olmaz bu işler. Araştırıp bir bakın bu iş icin kafa yoran insanların özgeçmişine. Sizin kadar bilmiyorlar bu işleri

  • cello08 Temmuz 2019 22:27

    Fıtık ettiniz...yapın artık..on senedir ne yapıyorsunuz.

  • emre2309 Temmuz 2019 00:20

    Görmek isteyen göz yapılanları görür. iha, siha, altay,gökbey,pars, ejder, cirit adını dahi bilemeyecegin bir sürü is yapılıyor. Fırında ekmek yapılmıyor. 10 senede olmadı nankör

  • Bir G@rip08 Temmuz 2019 16:13

    Maşallh yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik desenize Tüm Türk ve islam dünyası sabırsızlıkla bekliyor diyebilirim ve türklerin tünyanın her yerinde olduğunu duşunursek dünyanın her yerinde de as çok satılır diye tahmin ediyorum bu da BATILILARI CILDIRTIYOR ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN 

  • D108 Temmuz 2019 11:38

    10 yıldan fazla oldu sanırım yerli araba üretmeye çalışıyoruz, gerçek bunun bir kaç yılını KOÇ grubu heba etti.. Önce üretiriz dediler bi kaç yıl oyalayıp imkansız dediler.. Böylece yıllar geçip gitti. Halk haklı olarak ucundan kıyısından da olsa elle tutulur gözle görülür şeyler görmek istiyor.. Şimdiye kadar çoktan prototipin tanıtımının yapılması bekleniyordu ama 2019 sonuna ertelendi. Eğer bir erteleme daha yaşanacak olursa dünyanın en az yakan en güçlü, en konforlu, en güvenilir aracını üretecek bile olsanız size kimse inanmaz. Halkın bekleyecek sabrı kalmadı. Onun için insanlar laf değil, icraat bekliyor..

  • gerçek08 Temmuz 2019 12:09

    bu ülkede devrimden sonra ilk yerli araba anadolu üreten ve TÜRKİYEDE   satan koç grubu olduğunu sana hatırlatırım tabi anlarsan boş boş konuşup heba etti dediğin ve o zamanlar anadol hakkında çıkan samandan araba diyenlere şu anda formula1 arabalarında aynı teknoloji kullanıldığınıda hatırlatır kapak olmasını dilerim.

  • okiman0708 Temmuz 2019 11:36

    arabayı yaptık ucağı yaptı da SUV kaldı...

  • CEMAL BABASIİMAM08 Temmuz 2019 09:42

    umarım hızlı şekilde otomobil, uçak, tank, hava savunma sistemleri, uzun menzilli füzeler vs.vs.yaparız bunları yaptıkca döviz sıkıntı ortadan kalkacaktır.mesala elektrikli otomobille bir kaç sene içinde petrol ihtiyaçlarımızı gittikce sıfırlar isek ülkemiz sert şekilde ileri gidecektir.

  • WERS08 Temmuz 2019 09:19

    oooooooooooooooooooooooo bu ne şimdi 2022 de üretim 2024  de ihracat arkadaşlar bizde vakit çok sanırım devletten al teşviki ağırdan ağırdan iş yürüt sonra olmadı der yatarlar

  • Fffff08 Temmuz 2019 11:44

    Elektrikli ve daha teknolojik araçlardan bahsediliyor.. Bugün BMW, Mercedes, Renault, Fiat bile karmaşa yaşıyor. Sanki ilk defa araç üreteceklermiş gibi yarışı kaybedermiyiz korkusu var. Kaybeden silinir gider. Bizimse kaybedeceğimiz şey zaman kaybı. Ama becerebilirsek ilk defa alıcı taraftan satıcı tarafa geçebiliriz... Bu muazzam bir şey olur.