E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMichael Milken: FED erken davranmayacak---

Michael Milken: FED erken davranmayacak

Michael Milken: FED erken davranmayacak
12 Aralık 2023 - 11:02 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Michael Milken, FED’in faiz indirimlerine piyasanın beklediğinden daha geç başlayabileceğini söyledi. Milken’e göre FED 1970’lerdeki enflasyon krizinin tekerrür etmesinden endişe ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırımcı Michael Milken ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikası kararlarında yavaş hareket etmesini bekliyor.

CNBC’nin haberine göre, Milken Enstitüsü’nün kurucusu olan ünlü milyarder 1970’lerdeki enflasyon krizinin tekrarlanmasını önlemenin FED’in en önemli hedefi olduğunu düşünüyor. Milken’e göre FED enflasyonun gerilediği konusunda emin olmadan faiz oranlarını düşürmeyecek.

Milyarder yatırımcı konuyla ilgili açıklamasında, “Bildiğiniz üzere tarih farklı biçimlerde tekerrür eder. 70’lerde FED çok erken davranmıştı. Ve evet 74,75,76 döneminden çıktık. Ancak 70’lerin sonunda bir kez daha büyük bir enflasyon yaşadık ve gecelik faizler %21’e kadar yükseldi” hatırlatmasında bulundu.

Milken, “Bana kalırsa şu anki görünüm FED’in bugün ne olduğunu görmek için muhtemelen disiplin konusunda biraz taraflı davranacağı yönünde” ifadelerine yer verdi.

Enflasyon ve faiz oranları FED para politikasını değiştirmeden önce 1970’lerin başında yükselişteydi. Ancak FED’in dur-kalk yaklaşımı nihayetinde yükselen fiyatları bastıramamıştı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel ekonominin gündemi bu hafta FED Başkanı Jerome Powell’ın çarşamba günkü FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) toplantısı sonrası yapacağı açıklamalara kilitlendi. Yatırımcılar Powell’ın yorumları üzerinden FED’in faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlayacağına dair ipuçları yakalamaya çalışacak.

6,5 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan Milken 1980’lerde çürük tahvillerin kralı olarak biliniyordu. Ünlü yatırımcı kaldıraçlı satın alma işlemlerinin öncülerinden biriydi. 1990’larda ise menkul kıymetler dolandırıcılığı ve vergi yasasının ihlali gerekçesiyle suçlu bulundu. 2020 yılında dönemin ABD Başkanı Donald Trump tarafından affedildi.

Goldman Sachs: Hisse senetleri dipten alınabilir

 

FED 2024’te faizleri ne kadar indirecek?

 

Fed toplantısı borsadaki yükselişi frenleyebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)