E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları haftalık kazanca hazırlanıyor---

Metal fiyatları haftalık kazanca hazırlanıyor

Metal fiyatları haftalık kazanca hazırlanıyor
08 Mart 2024 - 08:51 borsagundem.com

Temel metaller, doların gevşemesi be Çin ticaret verileri nedeniyle haftalık kazanca hazırlanıyor

Demir dışı metallerin çoğu, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi umutları, beklenenden iyi gelen Çin ticaret verileri ve bazı metallerdeki arz endişeleri arasında zayıf doların desteğiyle haftalık yükselişe hazırlanıyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.45'te %0,2 düşüşle 8.622 dolar/tona geriledi, ancak haftalık bazda şimdiye kadar %1,4 artış gösterdi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Nisan ayı bakır kontratı, %0,5 artışla 69.780 yuan/tona yükseldi. Kontrat şimdiye kadar haftalık %1,2 artış gösterdi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın önümüzdeki aylarda faizleri düşürme konusunda daha kendinden emin konuşmasının ardından dolar, yılın en keskin haftalık düşüşüne doğru yöneldi ve bu da metallerin daha ucuz hale gelmesine neden oldu.

Çin'de, Ocak-Şubat döneminde ihracat ve ithalat büyümesi tahminlerin üzerinde gerçekleşti.

LME'de kurşun %0,2 artışla 2.112,50 dolar/tonaa yükseldi ve haftalık bazda %3,8 artışla geçen yılın Kasım ayından bu yana en iyi haftasına doğru ilerliyor.

LME'de kalay %0,5 düşüşle 27.480 dolar/tona geriledi ancak haftalık bazda %3,7 artışla 26 Ocak'tan bu yana en iyi haftalık kazancına yöneldi.

LME'de alüminyum %0,2 düşüşle 2.249 dolar/tona yükselirken, SHFE'de alüminyum %0,4 artışla 19.175 yuan/tona yükseldi.

Altın ABD istihdam verisi öncesi temkinli

 

Petrol'de yukarı yönlü hareket

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)