E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol'de yukarı yönlü hareket---

Petrol'de yukarı yönlü hareket

Petrol'de yukarı yönlü hareket
08 Mart 2024 - 07:58 borsagundem.com

Petrol, Kanada ham petrolünün ABD'ye taşınmasında yaşanan sorunlar nedeniyle petrolü yüzde 0,8 kadar kazanç elde ederek 79 doların üzerine çıktı.

Brent vadeli işlemleri Perşembe günü değişmeden tamamlandıktan sonra varil başına 83 doların üzerine çıktı. ABD ham petrolü yüzde 0,8 kadar kazanç elde ederek 79 doların üzerine çıktı. Operatör TC Energy Corp. yaptığı açıklamada Keystone'un dürüstlüğünü doğruladı ve hizmetin "ihtiyati tedbir olarak" geçici olarak askıya alındığını ve ham petrol salınmadığını ekledi.

Petrol bu yıl dar bir bantta işlem gördü ve bu hafta daha da az dalgalı ticaret fiyatları Eylül 2021'den bu yana en dar aralıkta sınırladı. OPEC+'nın kesintileri ve Orta Doğu ile Kızıldeniz'de artan gerilimler, ABD dahil kartel dışındaki üreticilerden gelen arzın artmasıyla dengelendi. Çin'in büyümesine ilişkin ısrarlı endişeler olumsuzlukları artırdı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının faiz oranlarını düşürmeye başlamak için ihtiyaç duyduğu güvene yaklaştığı yönündeki yorumları, doların düşüşünün altıncı gününe itilmesine yardımcı oldu ve ham petrol dahil emtiaları da destekledi.

Standard Chartered Plc'den yatırım stratejisti Han Zhong Liang, OPEC+'nın arz kesintileri ve bu hafta ABD ve Çin'den gelen beklenenden iyi gelen tüketim verilerinin de yardımıyla, "Petrol piyasalarının kısa vadede sıkı kalmasını bekliyoruz" dedi.

Altın ABD istihdam verisi öncesi temkinli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)