E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası'ndan TL'ye dönüşte tarih değişikliği---

Merkez Bankası'ndan TL'ye dönüşte tarih değişikliği

Merkez Bankası'ndan TL'ye dönüşte tarih değişikliği
18 Eylül 2023 - 01:28 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gerçek kişi dönüşüm hesaplarında dönüşüme esas alınacak bakiyeler için belirlenen tarihi 31 Ağustos 2023 olarak revize etti.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), TCMB'nin Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yaptığı teknik değişiklikleri içeren tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek.

Daha önce yurt içi yerleşik gerçek kişilerin altın ve Döviz mevduat ve katılım fonu hesaplarından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyeler için belirlenen tarih 30 Haziran 2023'tü.

TL'ye çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru/fiyatı üzerinden gerçekleştirilecek.

Merkez'in faiz kararı ne olacak? İşte 2 farklı beklenti

 

Merkez Bankası, KKM'de zorunlu karşılıkları yükseltti

 

KKM yine geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)18 Eylül 2023 10:01

    O kadar TL varki bi nasıldı.. basıldı. kimsede istemıyor... TL değersiz.. halıyle Tl den başka yere kaçılıncada ulkemızın dengesi bozuluyor. bastılar paraları,, kimse ne ticarette ne uretımde bie işe yaramıyor diyor.. usd ya altına, vb gidincede pıyasa bozuluyor... 125 milyar usd sadece faizde beklıyor... bu para birilerinde yanmalı.. yada devlet almalı... ev..araba..arsa..tarla... vb derken para duruyor hala, faiz ile üzerine koyuyor.... tl artıyor... üretime gitmeli ama üretim olsa ithalatı tetıkleyecek, dışardan hammadde ve malzeme alımları ile bu para... usd ye gitse 60 tl olacak.. borsaya girsın diyorlar ama tek başına buda çözüm deıl... eee kım ne yapacak bu tl yi ?

  • süslü sülü18 Eylül 2023 08:25

    kabiliyetsizler

  • Nuri 18 Eylül 2023 06:09

    Ne Ağustos 2023 ü mü kaldı.ekim e gidiyoruz ağalar.