E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası'ndan gerçek kişi dövizi için yeni dönüşüm hedefi---

Merkez Bankası'ndan gerçek kişi dövizi için yeni dönüşüm hedefi

Merkez Bankası'ndan gerçek kişi dövizi için yeni dönüşüm hedefi
17 Mayıs 2023 - 04:58 borsagundem.com

Merkez Bankası, bankaların, gerçek kişi dövizi için TL’ye ek dönüşüm yükümlülüğü eşiğini 28 Temmuz sonrası için yüzde 10'dan yüzde 30’a yükseltti.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Menkul Kıymet Tesis Hakkında Tebliğ’de değişikliğe gitti. 17 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliğe göre gerçek kişi ek dönüşüm oranına göre menkul kıymet tesisine ilişkin geçici uygulama eklendi.

Merkez Bankası, Menkul Kıymet Tesis Hakkında Tebliğ’de yaptığı değişiklikle bankaların gerçek kişi döviz hesabında TL'ye ek dönüşüm yükümlülüklerinde eşik oranları 28 Temmuz itibariyle yüzde 30'a yükseltti. Buna göre 28 Temmuz itibariyle yüzde 30 hedefinin altında kalan bankalar için yüzde 10 ek menkul kıymet tesisi yapılacak.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sait17 Mayıs 2023 11:38

    Türkiyeyi batırıp ekonomik çöküşle insanları iktidara düşman etmeyi planlayan hainler seçimde şamarı yediler.Ama olan halka oluyor Millete nasıl kumpaslar kurulduğunu görüyoruz Zerre vatan sevgisi olmayan Milli olan herşeye karşı çıkan Hatta Türkiyeye soykırımcı diyen Doğuya özerklik verme saçmalığı ile koparılmasınını tezgagalayanlar daha neler yapmaz Adamlar Chp yani iktidar olabilmek için Atatürkün ruhunu sildiler partiden Yani iktidar olmak için başka ne çapsızlıklar yapılacak göreceğiz

  • Ali17 Mayıs 2023 11:22

    Neden bankalarda satış oldu;Seçimden birkaçgün önce Aptal ankent şirketlerine inanan bazı yatırımcılar R.T.E nin gideceğini ak parti hükümetinin değişeceğini Yani chp nin gelip faizleri arttırır oooh tıkır tıkır Türkiyenin kanını emmeye başlayacaklarını hesapladılar Öyle mi oldu HAYIIR Erdoğon faizi sevmez emeksiz sermayeyi yatırımı sevmez Bankalar nediyor düşük faizle para bulup yüksek faizle satıp kazanmak Bu ekominin kanunuymuş normalmiş.Bu siyonistlerin baskısıdır Enflasyonu düşürmek için enkolay ve en ahlaksız yol faizi arttırmaktır Böylelikle düşük gelirli insanların parasını çalınır ve ülke sermayesi faizcilere gider Ekonomistlerin çoğu para peşinde ve her yolu denerler O yüzden Erdoğanı sevmezler Para gelsinde nasıl olarsa olsun hainliktir

  • acacu17 Mayıs 2023 10:05

    Sonunda batıracaklar bankaları

  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2023 09:38

    20 kat erimiş bir para ? bunun taravmaları tek tek çıkar. Bu işler 3 - 5  - 10 günlük mesele değil. Çok ağır bedelleri, birikimlerinde sonuçları olacaktır. 

  • Kaçan Grup17 Mayıs 2023 06:59

    imkanı olan yastık altına alıyor