E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemurlara hükümetten konut kıyağı---

Memurlara hükümetten konut kıyağı

Memurlara hükümetten konut kıyağı
28 Eylül 2017 - 11:47 borsagundem.com

Açıklanan OVP ile birlikte memurlar oturdukları lojmanları satın alabilecekler

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Maliye Bakanı Naci Ağbal Orta Vadeli Programı açıkladı.

Şimşek, "2018 yılında halihazırda hazine taşınmazlarında bir kısımla ilgili düzenlemeler yapıyoruz. Kamu lojmanlarının özellikle depreme dayanıklı olmayan eskimiş şehir merkezlerinde kalmış lojmanları satmak suretiyle bütçeye gelir elde etmek isityoruz. Konutta oturan kamu görevlimiz isterse belli bir bedel üzerinden konutu alma hakkında öncelik sahibi olacak" dedi.

MALİYE BAKANI AĞBAL'IN YAPTIĞI AÇIKLAMANIN TAM METNİ

Ağbal, kamu taşınmazlarının ekonomiye kazandırılarak bütçeye kaynak oluşturulacağına da dikkati çekerek, kamu lojmanlarının satışa çıkacağını bildirdi. Ağbal, elde edilen gelirin de hem bütçeye kaynak olacağını hem de gerekli yerlerde yeni lojmanların yapımında kullanılacağını ifade etti.

Ağbal, lojman düzenlemesi konusunda şu bilgileri verdi:

"Kamunun elinde çok sayıda lojman olarak kullanılan eski binalar var. Bunlar depreme dayanıklı değil. Esasen bu binaların yıkılması gerekir. Bazen de şehirlerin merkezi noktalarında kalmış lojmanlar var. Bunların da buralardan kaldırılması lazım. Bu lojmanların birçoğunun ne tapusu ne de oturma ruhsatı var. Bakım masrafları da yüksek. Hükümet olarak bu durumda olan lojmanlarla ilgili yeni bir yasal düzenlemeyi Meclise getiriyoruz. Asgari 10 yıldan fazla ömrü olan, şehir merkezlerinde kalan kamu lojmanlarını Maliye Bakanlığı marifetiyle elden çıkaracağız. Esasen bu binalar, satın alındıktan sonra kullanılmayacağı için yıkılıp yerlerine yeni binalar yapılacak. Bu yerleri, ihaleyle en fazla bedeli verene satacağız. Kat mülkiyeti tapusu olan lojmanlarda, içinde oturan memurlarımız da ihalede oluşan en yüksek bedeli verirse öncelikle onların alım hakkı olacak. Tabii burada savunma, güvenlik, adalet gibi birimlerin kullanıldığı yerler için satış söz konusu olmayacak. Bu lojmanların satışlarından elde edilen gelirler, yine öncelikle yeni lojmanların yapımında kullanılacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M K28 Eylül 2017 21:41

    memur parayı nerden bulacak veya banka ve faiz kucağına itilmekteyiz.Bari tazminatla alabilsek

  • Halo Can28 Eylül 2017 20:03

    Ne demek bu . Masraflı , bakımsız ve DEPREME dayanıksız lojmanlar içindeki memura satılacak ????

  • Çürük Mal28 Eylül 2017 17:18

    Malın iyisini dayılar, çürükleri memurlar yer.

  • rant28 Eylül 2017 14:06

    kime ve kaç paraya satacaklar kim bilir??? yeni rant alanı oluşturuluyor. hayırlı olsun millete

  • kerim28 Eylül 2017 12:26

    lojmanlar şehirlerin en güzel yerlerinde kaldı. arsaları yeter.

  • hasan28 Eylül 2017 12:16

    satılıyor da oturan en geç 5 yıl sonra çıkması lazımken emekli olana kadar çıkmıyor. bu durumda diğer memurlara lojman çıkmıyor. lojmana 5 yıldan fazla oturanın satın alması zorunlu olmalı. adalet aranıyorsa.zaten lojmanlar çürük.

  • Efe22 Ocak 2018 16:18

    Saçma sapan konusma 5 yılı dolan çıkıyor emeklilik zart zurt dinlemiyor nerden biliyor dersen milli emlakta çalışıyorum

  • Itri28 Eylül 2017 12:15

    Bddk istanbula taşındı ankarada hala lojmamlar duruyor

  • Erol Göy28 Eylül 2017 12:07

    DEPREME DAYANIKLI OLMAYAN KONUTLAR MEMURLARA LOJMAN OLARAK VERİLMİŞ DEPREME DAYANIKLI OLMAYAN KONUTLAR MEMURLARA SATILACAKMIŞ BU SATIŞLAR ÖDÜL NİYETİNE Mİ? CEZA NİYETİNE Mİ ?

  • semih28 Eylül 2017 11:58

    vay anasını devlet lojmanlarınıda satıyor. satmadık ne kaldı. eds kameralarını satın ben talibim okmeydanı eds kamerasına talibim.