E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemur ve memur emeklisi için kritik saatler---

Memur ve memur emeklisi için kritik saatler

Memur ve memur emeklisi için kritik saatler
31 Ağustos 2023 - 11:35 borsagundem.com

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 5'inci ve son toplantısı başladı. Bu toplantıda, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranını kararlaştıracak.

Milyonlarca memur ve memur emeklisi için zam bekleyiş, sürüyor. 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, Kamu İşveren Heyeti ile zam konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine yetkili konfederasyon Memur-Sen'in başvurusuyla 26 Ağustos'ta çalışmalarına başlayan kurul, 5'inci kez bir araya geldi.

Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında saat 10.00'da başlayan toplantıda, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranı kararlaştırılacak.

Kurulun verdiği karar, kesin olacak ve itiraz edilemeyecek.

Kamu İşveren Heyeti ne öneriyor?

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.

Bakan Işıkhan'dan memur zammı açıklaması

 

Memur zam oranını belirleyecek Hakem Kurulu, ilk toplantısını yaptı

 

Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E g.31 Ağustos 2023 13:08

    MEMUR SENDİKALARI İŞÇİ SENDİKALARININ SÖZLEŞME TECRÜBELERİNDEN YARARLANMADIĞI İÇİN TÜM GELİRLERİ EMEKLİ İKRAMİYELERİNE EMEKLİ MAAŞLARINA YANSIMIYOR HALBUKİ EMEKLİ MAAŞIMDEN GELİR VERGİSİ+SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ YAPILMADIĞINDAN EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINDAN DAHA YÜKSEK MAAŞ ALMAM GEREKİRDİ hala EK ÜCRETLER memur emeklilerinin maaşına yansımıyor emekli olunca maaş düşüyor MEMUR SENDİKALARI MEMUR EMEKLİLERİNİN ALEYHİNE PAZARLIK/SÖZLEŞME YAPMAYA DEVAM EDİYOR

  • asena31 Ağustos 2023 12:44

    yılbaşı gelmeden memur emeklisine  zam ver yoksa seçimlerde pişman olursunuzzzzzzzzzzzzz artık işiniz çok zorrrrrrrrrrrr