E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemur maaşları için kanun teklifi yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacak---

Memur maaşları için kanun teklifi yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacak

Memur maaşları için kanun teklifi yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacak
04 Temmuz 2023 - 18:59 borsagundem.com

En düşük memur maaşını 22 bin TL'ye çıkaracak kanun teklifi yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "En düşük memur maaşının net 22 bin TL olacağını ifade etmiştik, inşallah bu hafta içerisinde yarın enflasyonla ilgili altı aylık rakamın netleşmesi üzerine enflasyon farkını ve refah farkını da gözetecek şekildeki düzenlemelerimizle verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz ve bu hafta içerisinde kanun teklifimizi yüce Meclisimize milletvekili arkadaşlarımızla beraber sunacağız.” dedi. Teklifin Meclis Başkanlığı'na yarın verilmesi bekleniyor.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısı sonrasında memur zamlarına ilişkin çalışmanın son durumu hakkında bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,, düzenlemenin bu hafta Meclis'e sunulup sunulmayacağına ilişkin soruya "Çalışma Bakanlığı olarak biz çalışıyoruz. İnanın yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi meclis tatile girmeden önce... Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor kimsenin mağdur olmaması için. Çalışanlarımızın refahın arttırılması bizim için önemli" yanıtını verdi.

Işıkhan, "Zam çalışması tamamlandı mı?" sorusu üzerine de "Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Burada da aynı, refah ve yaşam kalitesini arttırmak öncelikli hedefimiz, enflasyona ezdirmemek. O doğrultuda ortak bir karar çıkar" diye konuştu.

Bakan Işıkhan'dan memur maaşlarıyla ilgili açıklama

 

Erdoğan'dan memur ve emekli zammı açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı04 Temmuz 2023 22:28

    ne yazıkki bu zamlar sevindirici degilde igrendirici oldu kanatimce maaşların bile ödenmesinden şüpelenir hale geldim çünkü savurganlık ülke ekenomsini bitirdi ,her eve kömür dagıt herkese seçimde para dagıt ayak degmemiş topraga destekleme öde vekillere 3.4 yerden maaş bagla bu yordugun bollugu nerden seçim kazanma kaygısı ile ülke ekenomsini bitir .kardeşim ülkeyi yönetemiyorsun ülkeyi düşünmüyorsun.batırıyorsun.

  • fatih04 Temmuz 2023 22:17

    lanet olsun size be

  • Ssk Emekli 04 Temmuz 2023 22:15

    Prim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • E.g.04 Temmuz 2023 19:39

    DÜN EKMEK 5 TL İDİ BUGÜN 7 TL DEN ALDIM GÜNLÜK ENFLASYON ARTIŞI %40