E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarmara Denizi'nde 5.1'lik deprem: Naci Görür'den ilk açıklama!---

Marmara Denizi'nde 5.1'lik deprem: Naci Görür'den ilk açıklama!

Marmara Denizi'nde 5.1'lik deprem: Naci Görür'den ilk açıklama!
04 Aralık 2023 - 12:13 borsagundem.com

Marmara Denizi'nde meydana gelen 5,1 ve 4,5 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik Körfezi konusunda uyarılarda bulundu.


Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi.

Bursa ve çevre illerin yanı sıra İstanbul'da da hissedilen depremin ardından vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı.

Depremden etkilenen bazı vatandaşların telefonla ailesini ve yakınlarını aradıkları görüldü.

ART ARDA İKİ DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.42'de Marmara Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

NACİ GÖRÜR'DEN "GEMLİK" UYARISI

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir değerleme yapan Prof. Dr. Naci Görür şunları söyledi:

"Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında.

Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz.

Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun." (Sözcü)

Marmara'da peş peşe korkutan depremler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kızgın vatandaş05 Aralık 2023 11:24

    Adam işi şova döktü. Diğer deprem uzmanlarıda uyarıyor. Ellerindeki veriler aynı ama onların en fazla 6-6,5 olur dediği yerlere 7 nin üstünde hataydan daha kötü olacaklar diye ağlayarak(!)kanallara çıkıyor. Amaç halkı paniğe sokmakmı? Para kazanmaktır?

  • Mucise Reis : )05 Aralık 2023 09:03

    Önemli olan şudur. İstanbul Türkiyenin kalbi atardamarı.Büyün yapılar, yapılaşmalar, yetişmiş bir çok beyin ve üretim hatları burada. ihracat ve ithalat kalbi. unutulmasın ki x bir noktada yıkıcı deprem anında, bir çok tır, depodan ürünler, stoklar, konserveden yiyecekler, hava alanları, limanlar, demir ağları ve köprüler bağlantılar ve organizasyonlar buradan yapılmıştır. hem insan gücü hem iş makınası araçalr vb. İstanbul en büyük desteği 7/24/365 gün her organizasyonu ile vemriş sosyal medya ve organizasyonlar ile öncü olmuştur... ama İstanbul bir dabe yerse fakir ve imkanı olmayan diğer illeden aynı destek malesef gelmeyecektir... istanbul yıkılması 500 milyar usd gibi bir masraf demek. bu yıkınyıların atılması , çöpe dönmesi, öğütülmesi 10 larca yıl ve doğal pislik , hastalık demek. o bakımdan yarı fiyatına krediler ile yapı değişimi olsun. can kaybı hiç olmasın. acil dönüşüm, farikaların taşınması laazım planlıca

  • seyma04 Aralık 2023 22:12

    sayin hocam herzaman uyariyorsunuz dilerim anlarlartesekkur

  • bilimi dinleyin04 Aralık 2023 14:16

    Ey yetkililer hükümetiz belediye başkanıyız, milletvekiliyiz diye dolaşanlar lütfen hocalarımızı dinleyin uyarılar artıyor sonra yine fıtratında var diye insanlarımızın ölümüne izin vermeyin

  • kaportacı salim usta sanayiden04 Aralık 2023 12:27

    adam illa kuzeyde deprem yaptırcak nasıl hırs kaplamış kuzeyde olmadı diye.üşümezsoyhocama cevap veremiyor gerçi . acil üşümezsoy hocam açıklama yapmalı .bunlar illa istanbul sahilleri boşaltıracaklar anadolu yakasında .fena kafayı takmışlar anadlu yakası sahil ve uzantılarına çekmece tarafı anlıyoz orada bi fay duruyo da bunlar illa anadolu yakası ossun diyo .illa .hırs yapmışlar sahi .üşümezsoy hocam nerdesinnnnnn .

  • borsacı selim05 Aralık 2023 07:13

    sevgili vatandaş işi sulandırıyorsunuz.maraş depremiyle ilgili üşümezsoy hocam da söyledi .olay sadece istanbul depremi denilmekte olan güney marmara depremi ve kuzeybatı marmara depremi olması gerekiyor.son 3 gündür top *sakallı hojalar çıktı .hepsi de mavolcak bitcek edebiyatında .geçersin ekran karşısına bütün verileri kırıkları kırmızı mavi değişik faal faal olmayan faaliyete geçen faaliyetini tamamlamış olan falan açıklarsın .öyle top sakallı hojalarımızın dediği gibi kuzey marmara fayı tetiklencek krıılcak 175 km olcak 7,5 olcak falan .2 tane çok değerli hoca var biri üşümezsoy biri ahmet bey .birde onları dibleyin bakalım .aslında bu top sakallılarla bu 2 değerli hocamızı bir tv kuruluşu ekrana çıkartıp tartıştırmalı .neyse çıksın .maraş falan bekleniyordu marmaraya maraşı katarak sulandırmayın ekrana çıksınlar öyle uzaktan konuşmakla olmuyor 

  • vatandaş04 Aralık 2023 17:03

    maraş depremi de bu hocalar yaptırdı değil mi? bence en iyisi sen sanayiden çıkma