E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarLuna için tedbirler açıklandı---

Luna için tedbirler açıklandı

Luna için tedbirler açıklandı
12 Mayıs 2022 - 16:47 borsagundem.com

Terraform Labs, Luna'nın fiyatına destek vermek için bazı tedbir açıkladı.

Terraform Labs, Luna'nın fiyatına destek vermek için bazı tedbir açıkladı. Açıklanan tedbirler arasında çok büyük miktarda UST yakılması da var.

Algoritmik stabil kripto para birimi TerraUSD'nin (UST) ABD Doları'na sabitlemesini yeniden tesis etmek ve Luna'nın değerini korumak için Terraform Labs tarafından açıklanan tedbirler arasında, dün duyurulan Luna için takas edilebilecek UST miktarının 4 kat artırılması var. Bu tedbirin amacı USDT tutanların nakite geçebilmelerini ve bu şekilde ABD dolarına olan sabitlemenin iyileştirilmesini sağlamak olarak açıklandı ancak bu hareketin ardından Luna'nın değeri 0,02 dolara kadar geriledi.

Terreform Labs, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 3 tedbir daha alındığını duyurdu. Bu tedbirlerden ilki Terra topluluk havuzunda kalan UST'nin yakılmasını içeriyor. 1 milyar UST, bugünkü değer ile 590 milyon dolar, yakılacak.

İkinci olarak Ethereum blokzincirinde bulunan ve likidite amacı kullanılan 371 milyon UST yakılacak. 371 milyon UST önce Terra ağına gönderilecek ve sonra yakılacak. Toplam 1,39 milyar UST'nin, toplam yükümlülüklerin yüzde 11 civarında kısmının, yakılması öngörülüyor.

Üçüncü olarak Terreform Labs, ağını potansiyel saldırılara karşı korumak için 240 milyon LUNA çıkardı. Luna'nın değerini çok düşük olması, teorik olarak birilerinin ucuzdan Luna toplaması ve bunu ağa saldırmak için kullanması olasılığı bulunuyor. Çıkarılan 240 milyon Luna ağır savunacak ve saldırıya uğramasını zorlaştıracak.

Tether CTO'sundan önemli açıklama

 

Kripto paralarda kayıplar artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 22:15

    bu arada istatistiklere  göre KALRIDAÇ baya can yaktı.    280,000 e yakın trade işlemi 2,5 MİLYAR, milyon değil hesap çizildi. Yani kaldıraçlı işlemler cddi can yaktı. böyle zaman diliminde kaldıraç felan açmayın. Zaten heryerde aynını yazar ve söylerler,  Türk arkadaşlar ...  yine durum devam ediyor. o bakımdan kaldıraç açmayın. düşen piyasada kazanmak tecrübelilerin yapabileceği riskli işlerdir. Amatör ve işi bilmeyenler , tecrübeli olmayanlar dikkat...

  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 19:14

    birde borsalardan çıakrtıyorlar. delist türkçe yazayım anlaşılsın. yani kısa uzun pozisyon kaldıraç açıp oynanmasın diye listelerden çıakrtılıyor. bollaştırılan basılan coın ile indir bindir paritesi kapatılmak için adet çoğaltılıyor. bunalrıda ben ekliyeyim. tarihi öğrenir isek gelecekte daha doğru kararlar veririz. yoksa düştüü çıktıı battıı kaçtıı uçtu vb tecribe katmaz