E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralarda kayıplar artıyor---

Kripto paralarda kayıplar artıyor

Kripto paralarda kayıplar artıyor
12 Mayıs 2022 - 08:40 borsagundem.com

Kripto paralarda çöküş devam ediyor. Bitcoin'in bu haftadaki düşüşü yüzde 20'ye varırken, kripto paraların toplam piyasa değeri 1 günde 253 milyar dolar eriyerek 1 trilyon 433 milyar dolardan 1 trilyon 180 milyar dolara çekildi.

Kripto paralarda kayıplar artmaya devam ediyor. Birçok coinde günlük satışlar yüzde 10'u aşarken, kripto paraların öncüsü Bitcoin ise 30.000 dolarlık psikolojik seviyenin altına düştü. Bitcoin 09.00 itibarıyla yüzde 7 oranında düşüşle 26.86 dolara geriledi Ethereum ise yüzde 13 kayıpla 1800 doları gördü.

Son günlerde sabit coin TerraUSD(UST) çalkantısına sahne olan kripto para piyasasına dün bir darbe de ABD enflasyon verisinden geldi.

ABD'de nisan ayı enflasyonu yüzde 8.3 ile yüzde 8.1'lik beklentiyi aştı. Enflasyondaki yükseliş Fed'in beklenenden daha sert sıkılaşma adımları atacağına dair beklentiyi artırdı. Bu beklenti aynı anda resesyon riskinin de ufukta daha net görülmesine yol açtı.

Ust ve Luna'da çöküş

Dün değeri 1 dolarda sabit durması gereken UST 0.36 dolara kadar indi. Terra ağının kripto parası LUNA'da ise kayıp yüzde 97'yi buldu. LUNA düşüş öncesinde piyasa değeri bakımından ilk 10'da yer alıyordu. Bu kadar bilinen ve popüler bir projede yaşanan kriz piyasa genelinde satış baskısı oluştu.

Bu sabah itibarıyla Bitcoin yüzde 12 düşerek 27.500 dolara geriledi. Bitcoin böylece Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

LUNA'nın yarattığı güvensizlik altcoinlerde daha büyük bir satış getirdi. Ethereum son 24 saatte yüzde 20 gerileyerek 1.870 dolara indi.

Binance Coin yüzde 22 değer kaybederken, Ripple yüzde 29, Solana yüzde 31, Cardano yüzde 28, Dogecoin ise yüzde 29 düştü. LUNA Vakfı'nın rezerv para olarak kullandığı Avalanche (AVAX) ise yüzde 33 düşüşle 28 dolara indi.

LUNA ise düşüşünü sürdürdü ve son 24 saatte yüzde 96 kaybederek 0.36 dolara geriledi. Bunda UST'nin 0.70 dolarla bir türlü 1 dolara çıkamaması etkili oldu

Habertürk'ten Selim Karahan'ın haberine göre, kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon 433 milyar dolardan 1 trilyon 180 milyar dolara çekildi. Yani 253 milyar dolar buhar oldu.

ABD borsalarında enflasyon etkisi

 

AVAX'a Luna darbesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burasi bos yapanlarla dolmus12 Mayıs 2022 12:26

    Böyle sacma sapan teoriler üretenler Bitcoinun 10 seneden askin bu piyasayi domine ettiyini unutyor galiba veya Blockchain teknolojisinin ne oldugunu bilmeden konusuyor. Sabrin sonu selamnettir yavasdan caniniz yanmiyacak alimlar yaparak zararlarinizi kapatin sabredin en gec 2025 yine kriptonun senesi olacaktir. zaten herkesin konusutu zamanb degil de kimsenin lafini etmediyi seneler parasini yatiranlar kazanmistir hep. ne zaman ki kripto konusulmaya baslarsa bilin ki o zaman yatirim vakti degildir.Tarih tekerrürden ibaretti.

  • baran12 Mayıs 2022 10:03

    Daha önce çok uyarmıştım.  Zaten herkes biliyor da bu uzman dangallar işlerine geldiği gibi laf cambazlığı yapmaktalar.  Yok bağlantısızmış yok bilmem ne!  Bunlar doların gayri meşru çocuklarıdır tabiri caiz ise!   Doların enflasyonuna mani olmak için sirkülasyonunu devam ettirebilmek için ve de  canları  istediği ülkelerde finansal operasyon yapabilmek için doları bazen güçlendirip  gerektiğinde de zayıflatıp  amaçlarına ulaşmaktan başka uydurulan bir şey değil bu jetonlar.   Bir daha açıklamakta fayda var!  Bir defa bunların menkul kıymet gibi  her zaman gerçek anlamda alıcısı ve satıcısı olduğunu düşünmüyorum!  Çünkü yapay zeka ile yönetiliyor.  Suyun başındaki allayıp pulladığı jetonlarının  gerçekten dolar fiyatına sattıktan sonra patlak balondan beter olacağı çok muhtemeldi!

  • baran12 Mayıs 2022 13:26

    Sırıtığa fena kaçmış ama hala aklı başına gelmemiş.  Mevcut durum yeterli gerzekoslar  3 sene sonraya garantin mi var?  

  • Yav he he 12 Mayıs 2022 12:19

    Bu yazdigini kaydettim 3 seneye görüsürüz

  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 09:32

    BTC 1 usd günlerini de anımsıyorum. 3 bin usd günlerinide. BTC ayakda dururken, çöken devletleri dağılan ülkeleride anımsıyorum. BTC sorunundan ziyade, 6 haftalık FED ve dunya pıyasaları etkiledi. LUNA coını ust coını pıyasaları tedirginleştirdi. örnek: x y z coın satılıp usd ye geçilir. usd reel = ust coıne eşittir. Bazı coınlerın usd coını vardır. luna nın usd coını 1 usd altına düşmüştür. Bu durum şok etkısı oluşturup balınaları yatırımcıları kayba uğratmıştır. Başka usd eşit coınlerdede olurmu dıye  panık oluşturmuştur. Yaşanan bu durum finansal pıyasalarda reel kurumların nasıl yatırım yapabilir ?Nasıl bir güven ortamı bu? diye ciddi ürkutmuştur. Kurumları tedirgin etmiştir. Çunku  ust= 1 usd dengesi bozulmuştur. Devlet ekonomik kurumları, yaptırım denetim conlerden soğuma vb oluşumları...  48 saat bol panık. geçmiş olsun.

  • borsacı17.8612 Mayıs 2022 09:25

    ortada karşılığı ve güvencesi olmayan paralarla insanları dolandırıyorlar. bu platformlara güvenip paranızı sakın yatırmayın. 10 dolardan başlatıp 4000 dolara çıkarttılar, insanlarda çok kazanırım diye varını yoğunu yatırdılar.. şimdi büyük balinalar dipten toplayacak... :( (ytd)

  • Reyyan12 Mayıs 2022 09:14

    Ters de kalanlara sabırlar diliyorum Allah affetsin kendinize ve çevrenize söyleyin almayın aldırmayın

  • Gercekler 12 Mayıs 2022 08:55

    İnsanların elindeki gercek paraları almak için üretilmiş sahte paralae. Üret ver milletin eline kasayı doldur. Ele verne operasyonu tamamlandımı iş bitmiştir. Ahmaklarda beklesin zengin olacaklarmış

  • Gercekler 12 Mayıs 2022 08:54

    Sahte paralar. Sanal Finasal oyun için üretilmiş uyduruk paralar

  • Umut Dünyası12 Mayıs 2022 08:52

    Hayallerinin peşinde koşanların gerçekleride(. (paraları) hayal oldu arkasında devlet olmayan kağıt parçalarından kimseye fayda yok