E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLondra borsaları kapanacak mı---

Londra borsaları kapanacak mı

Londra borsaları kapanacak mı
20 Mart 2020 - 11:33 borsagundem.com

Londra'da borsaların kapatılmasına ilişkin öneriler oldukça güç kazanmaya başladı. Tartışmaların bir tarafı ticaretin normal kurallarının zedelendiğini söylerken diğer tarafı piyasalara ihtiyaç olduğunu düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra’da sayıları gittikçe artan evde yahut bankalarda hisse alımı satımı yapan borsacılar hisse senetleri piyasasının kısa bir süreliğine kapatılması gerektiğini söylüyorlar. Tartışmayı sürdürenler ticaret ve merkez bankası çalışanlarını henüz ikna edebilmiş değil. Fakat teklife olan destek her geçen gün artıyor.

Londra Financial News’in haberine göre ismini gizlemek isteyen bir borsacının ifadelerine göre evde ticaret borsasına katılmak gerçek zamanlı borsa hareketlerine göre olan gecikme ve virüs sürecinde çalışmanın zorluklarından dolayı ticaret hiç de kolay yapılamıyor.

“İnsanlar çocuklarına bakmak, izole edilmek zorunda bırakılan 70 yaş üstü aileleriyle ilgilenmek ve aynı zamanda Londra’daki ticareti evinden yönlendirmek zorunda kalıyor”

 İngiltere'deki piyasa izleme örgütü Financial Conduct Authority'nin eski başkanı Martin Wheatley de aynı fikirde. "Borsalar kapanmalı." diyen eski başkan şöyle devam etti: "Hisse senedi piyasaları kapanmalı."

"Okulların, ulaşımın, normal yaşamın kapatıldığı şehirlerde, borsaların yararlı bir amaca hizmet ettiğini iddia etmek zor. Fiyat oluşturma sürecinin normal kurallarını ve disiplinlerini zedeleniyor."

 The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, bu çağrılar dünyanın en büyük varlık yöneticilerinin isteklerini de yansıtıyor. Bazı varlık yöneticileri salı günü yaptığı bir çağrı sırasında yeni İngiltere Merkez Bankası başkanı Andrew Bailey'e borsaları kapatma konusunda adeta yalvardı. Bununla birlikte Londra Borsası’ndan yapılan açıklamada piyasaların açık kalmasının önemi vurgulanıyor.

Borsaların kapatılması isteniyor

 

Fon yönetimi firması Merian Global Investors'un İngiltere hisse senetleri başkanı Richard Buxton, piyasaları kapatmanın kötü bir hamle olacağını düşünüyor. Buxton’un ifadelerine göre, "Merkez bankaları, piyasalarda likidite sağlamak ve stresi hafifletmek için yaptıklarını yapmak zorunda, fakat kaldıraçlı pozisyonların gevşemesi ve ezoterik ürünlerin karşılanmasına devam edebilmesi için açık kalmaları hayati önem taşıyor."

"Piyasaların kapanması gerilimi başka yerlere itiyor ve yeniden açıldıklarında daha büyük bir sorun çıkarıyor."

Borsaları kapatmak iyi bir fikir değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)