E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuveyt petrol kuyusu yakınında yangın---

Kuveyt petrol kuyusu yakınında yangın

Kuveyt petrol kuyusu yakınında yangın
26 Mart 2023 - 13:27 borsagundem.com

Kuveyt Petrol Şirketi'nin 20 Mart'ta açıkladığı ülkenin batısında gerçekleşen sızıntıda yangın çıktı. Yangınla ilgili herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bildirilirken yangına müdahale edildiği açıklandı

Kuveyt'te bir petrol kuyusu yakınındaki "sızıntı bölgesinde" yangın çıktığı bildirildi.

Kuveyt Petrol Şirketinden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin batısındaki bir petrol kuyusu yakınındaki sızıntı bölgesinde çıkan yangına müdahale edildiği belirtildi.

Yangının "olumsuz hava koşullarından kaynaklandığı ve belirli bölge ile sınırlı" olduğu aktarılan açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı kaydedildi.

Üretim veya tedarik zincirine etkisinin olmadığı belirtilen yangının, geçen hafta yaşanan sızıntı bölgesinde olup olmadığına ilişkin ise detay verilmedi.

Şirket, sızıntı nedeniyle "acil durum" ilan etmişti

Kuveyt Petrol Şirketi, 20 Mart'ta ülkenin batısındaki petrol sızıntısı nedeniyle "acil durum" ilan edildiğini duyurmuştu.

Açıklamada, sızıntıdan dolayı can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı, üretimin etkilenmediği ve olay mahallinde herhangi bir zehirli gaz tespit edilmediği kaydedilmişti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) üye olan Kuveyt'in petrol üretimi, normal şartlarda günlük yaklaşık 2,8 milyon varili buluyor.

Kuveyt ham petrol üretimini artırdı

Şeyh Ahmed Nevaf, Kuveyt'in yeni başbakanı oldu

Zorlu Enerji, Kuveyt Varlık Fonu ile hisse satışı için anlaştı

Irak, Türkiye’ye petrol ihracatını durdurdu

Rusya’nın bu yılki petrol ihracatında düşüş bekleniyor

Kimya fabrikasının deposunda yangın: Patlamalar oluyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran27 Mart 2023 01:00

    Ne zamanki bir ülke ya da ülkecik Amerika nın güdümünden kandisini yakasını bir parça sıyırmaya kalksa gör başına neler gelir.