E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda oynaklığı artıran nedenler---

Küresel piyasalarda oynaklığı artıran nedenler

Küresel piyasalarda oynaklığı artıran nedenler
10 Ağustos 2021 - 17:37 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan haftalık Eurobond piyasaları bülteninde piyasa gelişmeleri ve verileri yer alıyor.

Küresel hisse senedi endekslerinde, Fed üyeleri tarafından varlık alım programlarının sonlandırılacağı mesajları ile volatilite artıyor. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD'de açıklanan işgücü piyasası istatistikleri, bu görüşü destekliyor ve piyasa oyuncularının daha temkinli hareket etmesine neden oluyor. Varlık alım programında azaltıma gidileceği ve Fed'den faiz artırımı geleceği beklentisi ile ABD 10 yıllık tahvil faizleri 1,32% seviyesine kadar yükselmiştir.

Geçtiğimiz hafta takip edilen ekonomik verilerde, ABD'de Pazartesi günü açıklanan imalat PMI verisi beklentilerin üzerinde gelirken; ISM İmalat verisi ise beklentilere paralel açıklandı. Salı günü açıklanan fabrika siparişleri verisi ise oldukça güçlü bir artışa işaret etti. Çarşamba günü açıklanan bileşik ve hizmet PMI rakamlarının her ikisi de beklentilerin üzerinde açıklandı. Cuma günü ise, haftanın verisi olarak takip edilen tarım dışı istihdam rakamları oldukça güçlü açıklanırken, işsizlik oranındaki düşüş de olumlu karşılandı.

Bu haftaya yönelik ekonomik takvim incelendiğinde ise, ABD tarafında Salı günü tarım dışı üretkenlik verisi, Çarşamba günü tüketici enflasyon rakamları ve bütçe dengesi, Perşembe günü üretici enflasyon rakamları ve Cuma günü Michigan Üniversitesi tüketici beklenti endeksi takip edilecektir. Avrupa tarafında, Salı günü Almanya'da ZEW Beklenti Endeksi, Çarşamba günü tüketici enflasyon rakamları ve Perşembe günü Euro Bölgesi'ne ait sanayi üretim verisi yakından izlenecektir.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız...

Borsa İstanbul yurt dışını takipte

Yabancılar geçen ay 3 milyon dolarlık hisse sattı

Dolar endeksinde yükseliş hızlanabilir

Faizde yıl sonu beklentisi yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet 11 Ağustos 2021 00:17

    Oynaklığın sebebi borsaların çok yükselmesi Avrupa’da borsalar İçin çöküşten bahsediliyor Ne olur bilinmez

  • Sami Kamil Süt11 Ağustos 2021 00:00

    FED başkanı 3-4 aydır uyarıyor, Varlıklar aşırı değerli diyor. Elbette başta borsalar olmak üzere piyasalarda önemli bir düzeltme olacaktır. Şu dönem riskli