E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar geçen ay 3 milyon dolarlık hisse sattı---

Yabancılar geçen ay 3 milyon dolarlık hisse sattı

Yabancılar geçen ay 3 milyon dolarlık hisse sattı
10 Ağustos 2021 - 16:54 borsagundem.com

BIST'te yabancı yatırımcılar Temmuz'da 3,0 milyon dolar net satım yaptı

Borsa İstanbul Pay Piyasasında Temmuz ayında yabancı yatırımcılar 3,0 milyon dolar net satım yaptılar.

Borsa İstanbul, yabancı banka/aracı kurum veya şahıs nam ve hesabına gerçekleştirilen işlemleri açıkladı.

Buna göre, yabancılar 7 milyar 304,8 milyon dolar tutarında alım yaparken, 7 milyar 307,8 milyon dolar tutarında satım gerçekleştirdi.

Böylece yabancıların net satış işlemleri 3 milyon 34 bin 408 dolar oldu.

Yabancıların toplam işlem hacmi 14 milyar 612,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Yılın ilk 7 aylık döneminde yabancıların alım işlemleri 138,5 milyar dolar, satım işlemleri 140,4 milyar dolar olurken, net satım miktarı 1 milyar 881,4 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Borsa İstanbul yurt dışını takipte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mert 11 Ağustos 2021 00:19

    Yabancı zaten sattı gitti Onlar BİST en çıktılarsa bir bildikleri mutlaka vardır

  • Fatih Erkmen 11 Ağustos 2021 00:02

    Borsada yabancı yatırım miktarı yok seviyesine düştü. Onlar BİST’in düşeceğini bildikleri için borsadan çıktılar. Yani Dikkat . Kar satışları yakın zamanda başlar

  • Gelmez10 Ağustos 2021 20:58

    3 milyon dolar bir sey değil alırlar satarlar ne zaman milyar dolar seviyesinde giriş olur işte o zaman ralliden söz edebiliriz şu anda öyle bir durum yok tepkiden ibaret,ralli olması için hisseler müsaitmi ? Tartışılır bana göre 8-10 hisse hariç bugünki fiyatlarından yabancı onları asla almaz asla 5 liradan 30 liraya gitmiş sasa alırmı? Almaz,gübre alırmı ? Almaz 6 liradan 20 liraya gitmiş ereğli alırmı almaz,toaso alırmı almaz marketleri almaz,ne alır banka alır gelecek sene için thy alır,ve ucuz kalan bir kaç hisseyi daha alır bunlarıda hani gelirse alır geleceği kesin değil şahsi fikrim asla gelmez.

  • Hehe10 Ağustos 2021 20:30

    Haksiz diyemiyorum walla ben bile satis yapiyorsam onlar az bile yapiyor

  • Kayra10 Ağustos 2021 20:28

    Seneye erken seçime kadar yabancıyı unutun

  • Mucise Reis ;)10 Ağustos 2021 17:06

    Malesef, hükümtin ne sözlü, ne yazılı, nede kanunui, hiç bir açıklamasına güven kalmamış. Yabancı güven duymadığı için gidiyor. Hükumetın, son 3  ekonomık reçetesi aynı. aynı reçete değişen 3 merkez bankası başkanı.. Kim şuan uygulanacak reşetenin ekonımıye iyi geleceğini düşünüyor ? . faiz indir. enflasyon düşsün. vergi attı, sgk prim affı, yurtdışından para getir sıhal yok.şirketlere ödeme kolaylığı ucuz kredi. kredi kosgeb desteği, bağur prim taksiti, vergi ödeme taksidi. yani bu reçete kaç ekre denendi  ? her yıl aynı reçete. bu mantık ile yabancınında Türkiye pozisyonlarını gözden geçirmesi çok normal. Birde reçete harici, yangın felaketi. 5 milyon suriyeli 1 milyon afgan, büyük resmi çalışan firmaların, kaçak ucuz işçi ile rekabeti bozması* sgk kaçak işçilerden zarar ediyor, vergi daireis üretim remsiyet kazanmadığı için zarar ediyor. FED usd toplaması ile cari açık borç artması olacak. VERGİLERLE 25 yıl milyar usd borç ödenecek. ÜRETİM HALA YOK.

  • Hehe10 Ağustos 2021 20:31

    Ama daha aya ellektrikli arabayla gidip keyif cayi icecektik naptin sen yaaa kafana gelen cay biraz sersemletmis bir yudum cay ic gecer yaa