E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar güç bulmakta zorlandı---

Küresel piyasalar güç bulmakta zorlandı

Küresel piyasalar güç bulmakta zorlandı
11 Mart 2019 - 08:50 borsagundem.com

Asya borsaları küresel ekonominin durumu hakkında soru işaretleri yaratan ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından güç bulmakta zorlandı

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Cuma günü gerilediği üç haftanın dip seviyesine yakın seyretti.

Çin'deki lokomotif hisseleri izleyen CSI300 endeksi Cuma günkü yüzde 4 düşüşün ardından bugün yüzde 0.5 artıda seyretti. Endeks Cuma günü aracı bir kurumun ülkedeki başlıca bir sigorta şirketi hisseleri hakkında yatırımcılara "sat" uyarısında bulunmasının ardından sert gerilemişti.

Japonya'nın Nikkei endeksi ise geçen hafta dört seansı art arda kayıpla kapattıktan sonra bugün yüzde 0.5 yükseldi.

ABD borsaları yatırımcıları şaşırtan zayıf tarım dışı istihdam verisinin ardından geçen haftanın son gününü de kayıpla kapattı. Wall Street haftalık bazda 2018 sonundan bu yana en sert düşüşü kaybetti.

ABD ekonomisi Şubat ayında 20,000 ile beklentilerin çok altında ve Eylül 2017'den bu yana en zayıf istihdam artışını kaydetti. Verinin ardından ABD Hazine tahvil getirileri gerilerken, ABD'nin 10 yıl vadeli tahvilinin getirisi yüzde 2.607'ye kadar gerileyerek iki ayın dip seviyesini gördü. Tahvilin getirisi bugün ise yüzde 2.638'de bulunuyor.

DÖVİZ

Dolar, yatırımcıların küresel ekonominin güç kaybettiği endişeleriyle yaklaşık üç ayın zirvesine yakın seyrederken, sterlin İngiltere'nin AB'den nasıl ayrılacağına ilişkin belirsizlik nedeniyle değer kaybını sürdürdü.

Dolar endeksi yüzde 0.1 artıda 97.412'de seyretti. Endeks geçen hafta Perşembe günü gördüğü 14 Aralık'tan bu yana en yüksek seviye olan 97.710'un yüzde 0.3 altında bulunuyor.

Euro ise 1.1232 dolar ile yatay seyrederek geçen hafta Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikasını gevşek tutacağını açıklamasının ardından Haziran 2017'den bu yana gördüğü en düşük seviyelerde işlem gördü.

Sterlin İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ın Pazar günü yaptığı açıklamaların ardından tekrar satış baskısı altında kaldı. Hunt, hükümetin AB'den çıkış anlaşmasını parlamentonun reddetmesi halinde Brexit kararının tersine çevrilebileceğini belirtti.

Sterlin açıklamanın ardından yaklaşık üç haftanın dip seviyesine indikten sonra yüzde 0.3 kayıpla 1.2875 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)