E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar geriledi---

Küresel piyasalar geriledi

Küresel piyasalar geriledi
22 Ocak 2019 - 08:10 borsagundem.com

Asya borsaları küresel büyümeyle ilişkin kötümserliğin sürmesiyle birlikte geriledi

Asya borsaları ve ABD endeks vadeli işlemleri, küresel büyümeye ilişkin kötümserliğin yatırımcıları riskli varlıklardan uzaklaştırmasıyla gerilerken, sterlin İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit konusundaki B planının ilerleme kaydetmeyecek gibi görünmesiyle temkinli seyrediyor.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi son dönemde gördüğü yedi haftanın zirvesinden yüzde 0.5 geriledi.

Kayıplar Çin hisseleri öncülüğünde gerçekleşti. Çin lokomotif hisselerinden oluşan endeks yüzde 0.6 geriledi.

Japonya'nın Nikkei endeksi yatay seyrediyor. ABD borsalarının nasıl açılacağını gösteren endeks vadeli işlemleri yüzde 0.5 ekside bulunuyor.

ABD piyasalarının dün tatil olması nedeniyle işlem hacmi sınırlı kaldı. Ancak Avrupa ve Latin Amerika'da hisse senedi fiyatları Çin'de büyümenin yavaşladığını gösteren verinin ardından geriledi.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel büyüme tahminlerinini düşürmesi de temkinliliği ve belirsizliği artırdı.

DÖVİZ

Dolar, Çin ekonomisinin 28 yılın en yavaş büyümesini kaydederek, küresel büyümeye yönelik yeni endişeleri canlandırması ve yatırımcıları güvenli liman para birimlerine yönlendirmesiyle başlıca para birimleri karşısında 2 haftanın zirvesine yakın seyrediyor. IMF Çin ve euro bölgesindeki beklenenden daha büyük bir yavaşlama gerekçesiyle dün 2019 ve 2020 küresel büyüme tahminlerini düşürdü ve ticari gerilimlerin çözülmemesinin yavaşlayan küresel ekonomiyi daha da dengesizleştirebileceğini belirtti. Çin ekonomisi 2018'de yüzde 6.6 ile 28 yılın en zayıf büyümesini kaydetti. Dolar endeksi dün 96.43 ile 2 haftanın zirvesine yakın seyretmesinin ardından bugün 96.33 ile yatay seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)