E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel çapta likidite zayıf ---

Küresel çapta likidite zayıf

Küresel çapta likidite zayıf
26 Aralık 2019 - 09:19 borsagundem.com

Noel tatili nedeniyle piyasalarda sakin bir hava etkili olurken, Avrupa borsaları bugün de kapalı olacak. Yurt içinde de risk iştahı gücünü korumaya devam ederken, siyasi ve jeopolitik gelişmeler önemini koruyor.

Piyasa Gündemi

Çin’in ABD ürünleri için tarife muafiyeti başvurularını gözden geçirdiği haberi ve ABD'den soya ithalatının son iki yılın en yüksek seviyesine ulaşması iyimser havanın korunmasına katkı sağlıyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Orta
• 10:00 Türkiye – Kapasite Kullanım Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında bir süredir Noel rehavetinin etkisiyle sakin bir seyir etkili oluyor. Avrupa ve ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, küresel çapta likidite zayıf seyrediyor.

Gün içinde görece sakin bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi günü %0,16’lık bir yükselişle 113.329 puandan tamamladı. Endekste de işlem hacmi önceki günlere kıyasla düşük kaldı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsaları bugün de kapalı olacak. Endeks kapanışında 5,93 – 5,94 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,93'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışı piyasaların kapalı olduğu günde yurtiçinde de sakin bir görünüm vardı. 112 bin üzerinde 114 binin hedeflendiği endekste dün en yüksek 113.585 seviyesi görüldü. Dün de ifade ettiğimiz gibi orta vadede olumlu görüşümüzü koruduğumuz endekste kısa vade için teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinde oluşturduğu negatif uyumsuzluklar ve son günlerde artan jeopolitik riskler bir kar realizasyonu yaşanma riskini artırdığını düşünüyoruz. Buna rağmen yurtdışı piyasaların büyük çoğunluklu tatilde olduğu bu dönemde düşük likidite eşliğinde teknik ve temel uyumsuzluklar görülmeye devam edilebilir. Kısa vade için yeni kanalımız 112-114 bin aralığı olmaya devam ediyor. Bu kanalın dışına çıkışlar yeni sert hareketler getirebilir.

GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)