E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsaları teknoloji sektörü hariç boğa piyasası bekliyor---

Küresel borsaları teknoloji sektörü hariç boğa piyasası bekliyor

Küresel borsaları teknoloji sektörü hariç boğa piyasası bekliyor
10 Mart 2021 - 10:43 borsagundem.com

Değerinin altındaki hisselere yönelik rotasyon ticareti dünya borsalarında tüm hızıyla devam ediyor. Yükselen faiz ortamıysa teknoloji hisseleri için dezavantajlı bir durum oluşturuyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq Endeksi dün %3,6’lık bir geri dönüş yakalayarak düzeltme bölgesinden çıkmayı başardı. Ancak boğa piyasası yorumlarıyla bilinen Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu Finans Profesörü Jeremy Siegel yakın zamanda teknoloji hisselerinin yeniden düşüş göstermesini bekliyor.

75 yaşındaki finans profesörü CNBC’ye verdiği röportajda yeniden açılma sürecinde ciddi bir biçimde büyüme hisselerinden ve teknoloji hisselerinden değerinin altındaki hisselere doğru rotasyon ticareti gerçekleştiğini belirtti. 9 aydır olağanüstü bir şekilde boğa piyasası öngördüğünü söyleyen Siegel, “Bu borsanın yükselmek için hala yolu var” ifadelerine yer verdi.

Siegel boğa piyasası görüşlerinden teknoloji hisselerini ayrı tutuyor. Finans profesörü, daha yüksek faiz oranlarını ve ekonominin yeniden açılmasını çevreleyen iyimserlikle ilgili zorlukların büyüme alanındaki hisselere baskı uygulamaya devam edeceği konusunda uyarıyor.

Finans profesörü açıklamasında teknoloji hisselerine ilişkin, “Çok kötü durumda olacaklarını düşünmüyorum. 20 yıl önce olduğu gibi bir çöküş yaşamayacağız. Ancak önümüzdeki altı ila 12 ay içerisinde güçlü performans gösterenler temel olarak teknoloji ağırlıklı olmayan hisseler olacağını düşünüyorum” görüşlerini kaydetti.

Bu piyasa ortamında Siegel kurlar yükseldikçe kâr elde etme üzerine konumlanan hisse gruplarını tercih ediyor.

Siegel, “Değer hisseleri olarak adlandırılan hisse senetleri grubunun sağlayacakları verim sebebiyle tercih edileceğini zira faiz oranlarının uzun vadeli ABD Hazinesi bonolarında hala çok daha yüksek olacağını düşünüyorum. Bana kalırsa uzun vadeli faiz oranlarındaki yükseliş henüz sonlanmadı” açıklamasında bulundu.

Siegel 2021 için destansı geri dönüş beklentilerini yineliyor. Finans profesörü Dow Jones Endeksi’nin bu yılın sonunda 35.000 seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor. Söz konusu rakam endeksin Salı günü rekor kapanışla elde ettiği puanın %10 üzerinde. Finans profesörü röportajının sonunda, “Bu süreçte uzun zamanların en sıcak ekonomisini göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Dot-com balonundan bu yana Wall Street’in dönüşümü

 

Faizlerdeki geri çekilmeye karşın rahatlama sağlanmadı

 

Huffpost’un yeni sahibi sert başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)