E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda yeni düşüş beklenmiyor---

Küresel borsalarda yeni düşüş beklenmiyor

Küresel borsalarda yeni düşüş beklenmiyor
18 Mayıs 2020 - 11:33 borsagundem.com

Asya borsaları büyük ekonomilerin yeniden açılması sürecini fiyatlandırırken uzmanlar borsalarda en kötüsünün geçtiğini ve yeni bir düşüşün test edilmeyeceğini ifade ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya’da hisse senetleri sosyal mesafe kısıtlamalarının ardından büyük ekonomilerin yeniden açılacağına dair işaretlerle yükseliş gösterdi. Ham petrol ve emtia birimleri yukarı yönlü hareketini sürdürdü.

Japonya’da, Hong Kong’da ve Güney körede endeksler sınırlı bir yükseliş gösterdi. Tahvillerse yatay seyirdeydi. Avusturalya doları yükseldi ve petrol haftaya arz kesintileriyle beraber olumlu seyirde başladı.

ABD’de Kaliforniya Valisi’nin ifadelerine göre eyalet %75 oranda tekrar ekonomiye açıldı. New York eyaletinde de yeniden açılma süreci devam ediyor. ABD merkezli teknoloji devi Apple 100 mağazasını tekrar ticarete açtı. Tüm bu ekonominin tekrar açılma süreci ABD Merkez Bankası salgının kötüleşmesi durumunda varlık değerlerinde olumsuz bir seyir görülebileceği uyarısına rağmen gerçekleşti.

ABD'den Huawei'ye yeni kısıtlamalar 

Amerika Birleşik Devletleri’nin Çin merkezli teknoloji devi Huawei’ye uyguladığı kısıtlamalar pazartesi günü Asya piyasalarında yankılarını hissettirdi fakat etkileri sınırlı oldu. Japonya endeksi Nikkei ara mal üreticisi Taiwan Semiconductor Manifacturing şirketinin ABD’nin Huawei çiplerine sınırlama getirmesi haberinin ardından yeni siparişleri durdurduğunu duyurdu.

Büyümeyle ilgili endişeler altın ticaretini son yedi yılın en yüksek seviyesine çıkardı ve petrol son iki ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. İngiltere Merkez Bankası yetkililerinin bankanın negatif faiz oranları da dahil olmak üzere bir dizi alışılmadık politik araç üzerinde inceleme yaptığını söylemesinin ardından sterlin kayıplarını telafi etti.

Japonya durgunluğa girdi

Birçok Avrupa ülkesi mart ayından bu yana en düşük seviyede günlük vefat sayılarını rapor etmeye devam ederken, ekonomik veriler halen korona virüsün oluşturduğu ekonomik hasarı göstermeyi sürdürüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde cuma günü paylaşılan perakende satış ve fabrika çıkış verileri rekor düşüşler açıklandı. Japonya ekonomisi ilk çeyrekte %3,4 oranında küçülerek mevcut çeyrek sona ermeden durgunluk tanımını karşılar hale geldi.

Yeni düşüş beklenmiyor

Küresel yatırım şirketi Principal’ın Baş Stratejisti Seema Shah ekonomideki gidişata ilişkin, “Salgında en kötüsünün geride kalmasının ve merkez bankalarının desteğinin ardından hisse senetleri piyasalarının yeni bir düşüş test etme ihtimali zayıfladı” ifadelerini kullandı. Shah, “Buna karşın yeniden açılma süreci risk varlıklarının yakın vadede biraz fazla yükseltebilir. Sınırlı ekonomik iyileşme ve salgının geleceğine ilişkin belirsizlik de risk zehirlenmesine karşıtlık oluşturabilir” dedi

Japonya ekonomisi resesyona girdi

 

Avrupa borsaları keskin yükselişle açıldı

 

FED Başkanı konuştu vadeli endeksler yükseldi

 

Borsa İstanbul, haftaya olumlu başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dalgacı18 Mayıs 2020 18:32

    Demek ki düsecek topuklayın diyor yani

  • Ankarali 18 Mayıs 2020 12:54

    Halkbankin piyasa degeri 26,00 Tl suan 5,40 Akbankin 10.000 Tl oda 5,50 Zoren mukemmel isler yapiyor 1.30 bence cok ucuzlar yabanci almadan aldim bekleyecegim sismis hisseler yakinda patlar