E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya ekonomisi resesyona girdi---

Japonya ekonomisi resesyona girdi

Japonya ekonomisi resesyona girdi
18 Mayıs 2020 - 10:15 borsagundem.com

Japonya ekonomisi 2020 ilk çeyrek döneminde yıllıklandırılmış bazda yüzde 3.4 küçüldü, ihracat yüzde 22 geriledi. Böylelikle art arda ikinci çeyreklik daralma kaydedildi.

Japonya ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.4 daraldı ve iki çeyrek üst üste daralmasını sürdürerek korona virüsün küresel ekonomileri negatif etkilemesi ile devam edeceği öngörülen bir resesyona girdi.

Pazartesi günü açıklanan verilere göre, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi yıllıklandırılmış bazda yüzde 3.4 daralarak art arda ikinci çeyreklik daralmasını kaydetti, ayrıca sosyal mesafe kuralları sebebiyle tüketici harcamaları da geriledi.

Dünya genelinde kademeli olarak karantina kurallarının gevşetilmesi ile normale dönüş başlasa da hane halkı harcamalarının azalması, şirketlerin yatırımı üretimi ve işe alımları durdurmaları ile diğer büyük ekonomilerin de bu çeyrekte Japonya gibi resesyona girmesi bekleniyor.

Politika yapıcıların ekonomik aktiviteye yeniden başlamak değişen öncelikleri de göz önünde bulundurarak kendi yaklaşımlarından daha fazlasını değerlendirmeleri gerekecek.

Nomura Securities ekonomistlerinden Masaki Kuwahara, "Korona virüs sonrası dünya, korona virüs önceki ile aynı olmayacak. Bulaşıcı hastalık riskinin daha fazla kontrol edilmesi gerekecek. Sürdürülebilirliğin farklı temaları daha fazla gündemde yer alacak " değerlendirmesinde bulundu.

Borsa İstanbul, haftaya olumlu başlıyor

Avrupa borsaları keskin yükselişle açıldı

Uluslararası piyasalarda spot altın 7 yılın zirvesinde

FED Başkanı konuştu vadeli endeksler yükseldi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)