E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMedipol Başakşehir: 2 Galatasaray: 1---

Medipol Başakşehir: 2 Galatasaray: 1

Medipol Başakşehir: 2 Galatasaray: 1
04 Şubat 2017 - 19:37 borsagundem.com

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Galatasaray'ı Mustafa Pektemek'in golleriyle 2-1 mağlup eden Medipol Başakşehir çeyrek finale yükseldi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan ve baştan sona yüksek tempoda oynanan mücadelede Medipol Başakşehir'e zafer getiren golleri, 15 ve 27. dakikalarda Mustafa Pektemek kaydetti. Galatasaray'ın tek sayısı ise 90+2. dakikada Eren Derdiyok kaydetti. Bu sonuçla Galatasaray, kupaya veda ederken Medipol Başakşehir, adını çeyrek finale yazdırdı. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 20.30'da başlayan karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Mete Kalkavan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Medipol Başakşehir başlıyor.
2. dakika Galatasaray maçın ilk dakikasında gole çok yaklaşıyor ! Selçuk İnan'ın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Lukas Podolski çok sert bir şut çekiyor ancak top üst direkten geri geliyor.
7. dakika Galatasaray'da zorunlu oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. 5. dakikada sakatlanan Wesley Sneijder oyundan çıkarken, Josue yerine oyuna dahil oluyor.
11. dakika Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Edin Visca geçiyor. Visca'nın, arka direğe gönderdiği topu savunma uzaklaştırmak istiyor ancak top Ceza yayı içerisinde Mustafa Pektemek'e geliyor. Mustafa, sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top defanstan geri geliyor.
15. dakika GOOOLL!! Medipol Başakşehir, Mustafa Pektemek ile maçta 1-0 öne geçiyor. Ceza alanı içi sağ tarafında topla buluşan Edin Visca, ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Kaleci Cenk Gönen'nin topu uzaklaştırmak için yaptığı müdahalesi yetersiz kalınca arka direkte Mustafa Pektemek kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.
23. dakika Topla birlikte süratle ilerleyen Bruma ceza yayı içerisinden yerden sert bir şut çekiyor fakat top direğin dibinden auta çıkıyor.
27. dakika GOOOLL!! Medipol Başakşehir, Mustafa Pektemek ile farkı 2'ye çıkarıyor. Doka Madureira'nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Mustafa Pektemek sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor savunmada Ahmet Çalık'a çarpan top ağlarla buluşuyor.
36. dakika Sabri Sarıoğlu'nun, sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasını Joseph Attamah uzaklaştırıyor.
43. dakika Galatasaray yarı alanın ortalarında sağ kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Emre Belözoğlu ortasını ceza alanına doğru gönderiyor ancak herkesi aşan top doğrudan auta gidiyor.
45. dakika Mete Kalkavan maçın ilk yarısını bitiriyor. Müsabakanın ilk devresi Medipol Başakşehir'in 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.
46. dakika yarı için herşey hazır ve ikinci devre Galatasaray'ın santra vuruşuyla başlıyor.
50. dakika Ceza sahası içi sol çaprazında topu önüne alan Bruma rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
55. dakika Sol kanattan Josue'nin ceza alanına gönderdiği ortasına kimse dokunamıyor ve top ters taraftan tehlikeli bölgenin dışına çıkıyor.
61. dakika Ceza yayı çizgisinin hemen gerisinden Galatasaray serbest vuruş kazanıyor. Topun başına geçen Josue sol ayağıyla şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan zorda olsa bu şutu kurtarmayı başarıyor.
65. dakika ol kanattan Lukas Podolski son çizgiye inmeden yerden pasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. O noktada Bruma topun gelişine şutunu çekiyor fakat top savunmadan geri dönüyor.
70. dakika Ceza sahası dışı sol çaprazdan Yasin Öztekin kaleye şansını deniyor fakat top kalenin hemen yanından auta gidiyor.
77, dakika Sağ kanatta Junior Caiçara, rakibi Martin Linnes'den sıyrıldıktan sonra ortasını arka direğe doğru gönderiyor fakat savunma topu uzaklaştırıyor.
86. dakika Ceza sahası dışı sol çaprazdan Bruma rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başarıyor.
90+2, dakika GOOOLL!! Galatasaray, Eren Derdiyok ile farkı 1'e indiriyor. Martin Linnes'in ara pasıyla penaltı noktasının hemen solunda topla buluşan Eren Derdiyok, şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.
90+4. dakika Hakem Mete Kalkavan maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi 2-1'lik skorla kazanan Medipol Başakşehir çeyrek finale yükseliyor.

İLK 11'LER:

Medipol Başakşehir: Volkan; Caiçara, Bekir, Epureanu, Ferhat, Attamah, Emre Belözoğlu, Visca, İrfan Can, Doka, Mustafa Pektemek
Galatasaray: Cenk, Sabri, Semih, Ahmet, Carole, Selçuk, De Jong, Bruma, Yasin, Sneijder, Podolski

AHMET ÇALIK KORKUTTU

Galatasaray'da ilginç sakatlıklar dizisine bir halka daha eklendi. Sarı kırmızılı ekibin stoperi Ahmet Çalık maç öncesi ısınma çalışmasında Lukas Podolski ile girdiği mücadelede sakalandı. Çalık, tedavisinin ardından ilk onbirdeki yerini aldı.

MUSLERA RİSKE EDİLMEDİ

Kupada yoluna devam etmek isteyen Galatasaray'da zorlu Başakşehir maçı öncesi Riekerink, kararını Cenk Gönen'den yana kullandı. Hatırlanacağı üzere serçe parmağında kırıkla özel eldiven yardımıyla oynayan Uruguaylı file bekçisi Muslera, lig maçları öncesi bu karşılaşmada riske edilmedi. Riekerink bu yüzden Cenk'e forma verdi. Cenk Gönen, Galatasaray formasıyla çıktığı 13 resmi maçta da kalesinde gol gördü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...05 Şubat 2017 11:19

    hakem suçlaya suçlaya, ülkemizde hakam kalmadı :D ... ithal hakem alıcaz galba... bazen futbolcu hata eder, bazen hakem, bazen yöneticiler... ama hakem hataları bir kaç kişi oldugundan ve susma zorunlulu oldugundan herkesce konuşulur. :))

  • fatih,islambul05 Şubat 2017 11:19

    Başak,şehri,kutluyorum,Önleri,kesilmez,se,iki,kupayıda,alabilirler,,tebrikler,,,medikal,başak,şehir,spora

  • ERDİ04 Şubat 2017 22:36

    Belediyeden başakşehire ne paralar harcanıyor kimbilir.Ayni zamanda ankarada öyle,,,osmanlı.

  • Mg04 Şubat 2017 21:23

    Hükümet/hakem desteği ile ofsayttan gol...komedi!!!