E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKüba’dan kripto para adımı---

Küba’dan kripto para adımı

Küba’dan kripto para adımı
27 Ağustos 2021 - 10:24 borsagundem.com

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un ardından Küba da kripto para birimlerini tanıyıp gerekli düzenlemeleri yapma karar aldı.

Küba hükümeti, ülkede yapılan ödemelerde kripto para birimlerini tanıyacağını, konuya ilişkin gerekli düzenlemeleri getireceğini açıkladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, Küba Merkez Bankası'nın bu tür para birimleri için gereken kuralları ve ilgili hizmetleri sağlayanlara nasıl ruhsat vereceğini belirleyeceği ifade edildi.
Merkez Bankası'nın "sosyoekonomik çıkarlar nedeniyle" kripto para birimlerinin kullanımına izin verebileceği belirtilen kararda, devletin operasyonların kontrol edildiğini garanti etmesi gerektiği de bildirildi.

Ayrıca operasyonların yasa dışı faaliyetler içeremeyeceğini de vurgulandı.
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı ambargo nedeniyle doların kullanılması zorlaştıkça, bu tür para birimlerinin popülaritesi, ülkede teknolojiyle ilgilenenler arasında attığı belirtiliyor.

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un başkanı Nayib Bukele, yurt dışındaki vatandaşlarından gelen havalerleri teşvik etmek amacıyla en büyük kripto para birimi Bitcoin'in ülkede yasal olacağını açıklamıştı.

Küba, ABD yaptırımlarının yol açtığı zararı açıkladı

 

El Salvador sonrası Bitcoin yükselişi

 

Kripto paraların tarihi

 

6 hafta sonra ilk: Kripto fonlara para girişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )27 Ağustos 2021 11:39

    Türkiye acilen bu alanda atak yapmalı. Türkiye geleceği kaçırmamalı. Bir çok  nft işlemleri olacak. Bu işlemler türkiyede olacak gibi üs kurulmalı. İmkanlar verilmeli, sistemler bu alanlarlada entegre edilmeli. Şimdi bir kaç cahil, ev sattı, araba sattı battı intahat etti diye var olan global sistem değiştirilmemeli. Okullarda eğitim sistemlerinde bu alanda eğitimler azda olsa derslere eklenmeli. Yazılımcılarımızın, programcılarımızın iktisat işletme öğrencilerimizin aldığı derslerle uygulamalarla bambaşka icarlar ortaya çıakcaktır. dinazorların baskıcı eğitim sistemi ülkeye zarar.  coın TL acilen çıkmalı, Yabancı rusitler BTC ,ETeryum vb coınleri çevirerek Turızm alanında kullanıma açılmalı. Lokomotifleri ittirmekten bıktık bu ulkede. Vagon çekecek lokomotifleri biz iteklıyoruz. ATM ler BTC Eteryum çekim, TL çevirim yapacak biçimde olmalı. Ya TREN KAÇIYOR, TURZM DÜŞÜNÜN VİZYON MİSYON ???