E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralarda kötü günler geride mi kaldı?---

Kripto paralarda kötü günler geride mi kaldı?

Kripto paralarda kötü günler geride mi kaldı?
20 Temmuz 2022 - 08:45 borsagundem.com

Bitcoin'de Celsius çöküşünden bu yana en yüksek seviye görülürken, kripto para piyasasının büyüklüğü yeniden 1 trilyon doların üzerine çıktı.

Son günlerdeki toparlanma sinyalleri sonrası kripto paralarda kötü günler geride mi kaldı sorusu yatırımcıların akıllarını kurcalayan soruların başında geliyor.

Mayıs ayının ortasında, kripto para birimi TerraUSD'nin değer olarak “çökerek” kripto piyasasını sarsmasının ardından, 13 Haziran’da en büyük kripto para kredi platformlarından biri olan Celsius Network “sıra dışı pazar koşulları” nedeniyle tüm işlemlerini durdurduğunu açıklamıştı. Bu da piyasada belirsizliğin artmasına neden olmuştu.

10 Kasım 2021 tarihinde Bitcoin'in 69 bin dolar ile en yüksek seviyesini görmesinin ardından düşüş başlamış, Fed'in sıkılaştırma hareketleri ve kripto para piyasasındaki yukarıdaki gelişmelerle birlikte ivme aşağı yönlü hızlanarak 20 bin doların altına kadar çekilmişti.

Bitcoin öncülüğündeki düşüş ekosistemdeki diğer kripto para ve tokenları da derinden etkilemişti.

Toparlanma sinyalleri

Bitcoin'in 20 bin dolar civarındaki yatay seyri sonrası son günlerde güçlü toparlanma sinyalleri gelmeye başladı. Kripto paraların öncüsü haziran ayı ortalarından bu yana ilk kez 23 bin doların üzerini görürken, son 3 gündeki yükseliş yüzde 10'u aştı.

Bitcoin ile birlikte diğer kripto paralarda da güçlü yükselişler görüldü.

Analistler, Bitcoin için 200 haftalık ortalamasının üzerinde kalmasının yukarı yönlü bir ivmelenmeyi getirebileceğini söylüyor.

500 bin dolar beklentisi

Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, Bloomberg Kripto Zirvesi'nde yaptığı konuşmada en kötüsünün geride kaldığını belirtti. Novogratz, Bitcoin'in 5 yıllık vadede 500 bin dolar olacağı yönündeki beklentisini yeniledi.

Bitcoin'de sıçrama öncesi nefesler tutuldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )20 Temmuz 2022 09:39

    trade dönmez oldu... yani kademeler birden okadar yığıldıki... nerede ise düz normal işlemlerde hareket etmek hantallaştı... Baya birden toplu işlemler global olarak coin ve altcinlere girdi.. yani kalrıaçlarda çok dikkat çok hemde... şimdi bir silkeleme olması güvneli olur, bizim gibi trade çevirenler için tıkanma yapıyor coinler... hareketolmadan makas olmuyor. makas açılmayınca komisyona gidiyor hamleler. o bakımdan silkelem lazım,,,, ya aşağı ya yukarı... bugun pozisyon düşünenler dikkatli olsun yani. ben aldım.... oldu demesin sonra :D

  • Bik20 Temmuz 2022 08:58

    2021 yılı sonunda 400 bin dolar olacak diye yıllardır Bitcoin'i gazlayanlar, şimdi de önümüzdeki 5 yıl 500 bin dolar olacak diyorlar.

  • Mucise Reis : )20 Temmuz 2022 09:41

    bu global krizde devletlet bankala rçökerken btc öyle böyle iyi durdu. hemde kendini çok iyi gliştirdi değişen durumlara karşı.. işin içine kurumsallar girince heleki bankalara girince altın gibi  olacak... yeni yazılımlar ve yenı dunya duzenı sistmei destekliyor. bankalar öyle böyle kabul edecek btc yide... eskiden bankalar kasiyer alırdı kasacı güvenlik görevlisi :D şimdi yazılımcı alıyorlar, bir çok global firmada yazılımcı almaya ve sistemlerini kendi inşa etmeye başladı... btc gelecek...

  • Mucise Reis : )20 Temmuz 2022 08:57

    dün 10 bin usd haberleri vardı ne oldu şimdi ?  :D  FEd 27/26 temmuz önemli.. dünya ekonomileri bile izliyor.. öncesinde enflasyonu durdurmayand evleterde kriptolara geçiş olabilirmi soruları vardı.. neyse bazı siteler batması zorlanması luna gibi olması vb. vb. ürkuttu ama şuan ayakta örünce btc yi. biraz enflasyondan kurtuluş kaçıl olabilir möantıgı geldi btc 20 binlere tutundu iyi hacım ettı. olay bu şuan için... btc yatay atıp hacim azalıncada altcoınlerın değerlenmesi yapılacka. bazı altcoınlerın proje uygulanabılır, reele yakın vb. piyasa düşünceleri bu yonde. bilmediğin işlere girme bildiklerine bak heryer ucuz dunyada