E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin'den TBMM'nin 'İsveç onayına' ilişkin ilk açıklama---

Kremlin'den TBMM'nin 'İsveç onayına' ilişkin ilk açıklama

Kremlin'den TBMM'nin 'İsveç onayına' ilişkin ilk açıklama
24 Ocak 2024 - 16:10 borsagundem.com

Kremlin sözcüsü Peskov, "Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya katılımına onayı kendi egemen kararı" açıklamasını yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin başvurusunu onaylamasına dair açıklamasında, bunun Türkiye'nin egemen kararı olduğunu vurguladı.

Peskov, TBMM'de İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin oylamada çıkan kabul kararına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu Türk parlamentosunun kararı. Türkiye hala Kuzey Atlantik İttifakı'nın üyesi, bu çok açık bir gerçek. Ankara'nın kendi yükümlülükleri var ve İttifak'taki müttefikleriyle kendi müzakere süreçleri var. Bu, Türkiye'nin egemen kararıdır" dedi.
 
İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Genel Kurul'daki oylamada 287 kabul, 55 ret oyu kullanılmıştı.
 
Aralık ayında konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Rusya'nın askeri planlamalarını, İsveç'in er ya da geç tam teşekküllü bir NATO üyesi olacağını hesaba katarak yaptığını vurgulamıştı.
 
Gruşko, “NATO ve müttefikler arasındaki ilişkileri dikkate alarak, stratejik bir bakış açısıyla elbette İsveç'in er ya da geç ittifaka katılacağını varsayıyoruz. Bu, NATO savunma sistemindeki coğrafi boşlukları ortadan kaldırmak açısından ittifak için çok önemli. Dolayısıyla biz askeri planlarımızı İsveç'in ittifaka üye olacağını ve tamamen entegre olacağını varsayarak hazırlıyoruz” demişti. (Sputnik)

TBMM’nin İsveç’in NATO’ya üyeliği onayı dünya gündeminde

 

İsveç'in NATO üyeliği TBMM'de kabul edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)