E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKörfez sermayesi Türkiye'ye güveniyor---

Körfez sermayesi Türkiye'ye güveniyor

Körfez sermayesi Türkiye'ye güveniyor
02 Mayıs 2014 - 09:53 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez sermayesinin Türkiye'nin geleceğine güvendiğini söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez sermayesinin Türkiye'nin güçlü geleceğine inandığını ve güvenlerinin devam ettiğini bildirdi.

Şimşek, Türkiye'ye daha fazla yatırım çekebilmek için 5 günlük bir program kapsamında gittiği Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden döndü.

Ziyaretleri kapsamında, yönettikleri toplam varlık büyüklüğü yaklaşık 1,3 trilyon dolar civarında olan devlet fonları, bankalar ve uluslararası yatırımcılarla görüşen Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temaslarının çok verimli geçtiğini söyledi. 

Söz konusu kuruluşlara ve yatırımcılara Türkiye'nin orta ve uzun vadede sunduğu yatırım imkanlarını anlattıklarını belirten Şimşek, görüşmeler sayesinde ayrıca, Türkiye hakkında olumsuz hava oluşturma çalışmalarını da engellediklerini ifade etti. 

Seçim öncesindeki siyasi gelişmeler ve Türk Lirasındaki değer kaybı bir miktar tedirginlik oluştursa da Türkiye'ye güvenin devam ettiğini belirten Şimşek, "Körfez sermayesi Türkiye'nin güçlü geleceğine inanıyor. Uzun vadeli potansiyel çok büyük. Yapılan görüşmelerin çok olumlu geçtiğini söyleyebilirim. Önümüzdeki zamanda bu görüşmelerin meyvelerini toplayacağız inşallah" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)