E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKomşu bizden meraklı çıktı! Gram altın kaç lira?---

Komşu bizden meraklı çıktı! Gram altın kaç lira?

Komşu bizden meraklı çıktı! Gram altın kaç lira?
11 Aralık 2022 - 17:04 borsagundem.com

Google'dan 2022 yılında “bir gram altın kaç lira”, “Türk Lirası ne kadar oldu” gibi sorular Bulgaristan'da en çok cevap arananlardan oldu.

ABD merkezli arama motoru Google, 2022 yılında ülkelerin en çok yaptığı aramaları sıraladı. Komşumuz Bulgaristan'dan ilginç veriler ortaya çıktı.

Google,  kısa bir süre önce ülkelere göre arama yoğunluğuna dair bir rapor yayınladı. Aralarında Türkiye, Yunanistan, Almanya Bulgaristan’ın da olduğu birçok ülkenin verileri gündem oldu.

Fakat komşumuz Bulgaristan’ın 2022 arama sonuçları ise bir hayli ilginç. Son bir yıl içerisinde Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesiyle birlikte hafta sonları Edirne’ye giderek alışveriş çılgınlığı yaşayan Bulgarların en çok aradığı kelimeler ortaya çıktı.

Bulgaristan merkezli İngilizce yayın yapan medya kuruluşu Novinite’de yer alan haberde 2022 yılında Bulgaristan’da yapılan en çok aramalardan birinin “bir gram altın kaç lira”, diğerinin ise “Türk Lirası ne kadar oldu” olduğu aktarıldı.

Bulgaristan’da yapılan diğer aramalar arasında “Ukrayna”, “Rusya”, “Putin” gibi ülke ve siyasetçilerin isminin ve “omikron belirtileri” gibi sağlıkla ilgili soruların da aratıldığı belirtildi. (Sözcü)

Bulgarların alışveriş konvoyu

2022'de Google'da en çok ne aradık?

Türkiye, Google’da en çok neyi aradı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)