E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBulgarların alışveriş konvoyu---

Bulgarların alışveriş konvoyu

Bulgarların alışveriş konvoyu
28 Mart 2022 - 08:47 borsagundem.com

Edirne'ye günübirlik alışveriş için gelen Bulgaristan vatandaşları, dönüş yolunda uzun araç kuyruğu oluşturdu.

Alışveriş ihtiyaçlarını Türkiye'den karşılayan Bulgarlar, sabahın ilk ışıklarıyla Edirne'ye giriş yaptı. Giyimden gıdaya kadar birçok esnafın da yüzünü güldürmeye devam eden Bulgaristan vatandaşları gece saatlerinde ülkelerine dönmek için Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyruğu oluşturdu. Bulgarlar, işlemlerinin yapılmasının ardından ülkelerinin yolunu tuttu.

Alışveriş yapan Bulgarlar da esnaf da durumdan memnun olduklarını belirtti.

"Bilseydik dönüşümüzü başka bir güne ertelerdim"

Bulgaristan’ın Haskova kentinden Edirne'ye alışveriş için geldiğini belirten Senayik Hüseyin, “Bu sabah Edirne'ye alışveriş için gittik. Kapıkule Sınır Kapısından bu kadar araç yoğunluğunun olduğunu bilseydik dönüşümüzü başka bir güne ertelerdim. Edirne'de alışverişimizi yaptık. Ev için lazım olan ihtiyaçlarımızı aldık. Şu an Kapıkule'de büyük bir kalabalık var. Demek ki bizim gibi Bulgaristan'dan gelen bir sürü kişi var. Sınır kapısı bayağı bir kalabalık, bekliyoruz” dedi.

"Yüreğimiz kıpı kıpır oluyor"

Edirne'de çok güzel bir gün geçirdiğini ifade eden Recai Hamza, “Edirne'ye alışveriş ve gezmek için geldik çok güzel bir vakit geçirdik. Türkiye'ye geldiğimiz için çok mutluyuz. Türkiye'ye gelenler çoğunlukla Türk vatandaşlarımızdır. Vatanımıza ne zaman gelsek yüreğimiz kıpır kıpır oluyor. Tam olarak giyim takımı ve çikolata gibi türlü türlü şeyler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kremlin: Bulgaristan beğense de beğenmese de Ruble ile ödeme yapacak

 

Bulgaristan 'altın pasaport' uygulamasına son verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İnsan28 Mart 2022 13:05

    Bizlerle dalga geçiyorlar Bulgaristan'dan gelen kişiler her ay gelip dolabimi buradan dolduruyoruz diyor bizim dolaplar tam tamir kuru bakır televizyonu parcalayasim geldi bide gülüyor

  • Bico28 Mart 2022 12:55

    Ama çok ucuzzzz

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ28 Mart 2022 10:55

    bizler Türk halkı olarak enflasyon %300-400 artar iken sizler sefasını sürün.10 larca  tane hükümet gördüm hepside bizlere her şeyi düzelteceğiz der iken halkı bizleri düm düz ettiler.

  • xyz28 Mart 2022 09:51

    Gelin komşiler gelin batan geminin malları. Yazık kendi ülkemizde payanda olduk. 20 yılda geldiĝimiz nokta bu. Sorsan turist geliyor döviz bırakıyor derler. Bu kafa bizi bu hale getirdi. Bizim insanımız bayat ekmek kuyruĝunda. Yabancı ise ucuzluk karşısında delirmiş gibi. TL dibin dibinde olunca bu olur.

  • Beleşçi28 Mart 2022 09:43

    Günü birlik Türkiye turları düzenlensin otoboslar ile insanları taşıyın memleketimizin ne kadar ucuz olduğunu görsünler bizde herkes bağırıyor hayat pahalı diye bakın bulgarlar akın akın geliyorlar ucuzluğa akşam pazarı be ne pahalısı bedava hersey.

  • Memo28 Mart 2022 09:40

    Memleket avrupanin bit pazari oldu yetkililerin ve emeği geçenlerin...

  • DOĞRU28 Mart 2022 09:17

    sizler niye geri gidiyorsunuz hiç olmassa çoğunuz türk ,buraya gelip dönmeyen ve bu ülkeye zarardan başka hiçbir katkısı olmayan milyonlarca suriyeli var...

  • Bik28 Mart 2022 09:09

    ₺ değer kaybettikçe, Bulgaristan'dan daha fazla günübirlik AB vatandaşı gelir.