E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKızılhaç, 13 İsrailli ve 5 yabancıyı teslim aldı---

Kızılhaç, 13 İsrailli ve 5 yabancıyı teslim aldı

Kızılhaç, 13 İsrailli ve 5 yabancıyı teslim aldı
26 Kasım 2023 - 18:45 borsagundem.com

Mısır basını, Kızılhaç'ın 3. esir takası kapsamında 13 İsrailli ve 5 yabancıyı teslim aldığını duyurdu

İsrail ile Hamas arasında 3. günde Mısır televizyonu rehine takasının başladığını duyurdu.

Mısır, rehine takası mutabakatının üçüncü gününde serbest bırakılması planlanan 13 İsrailli ve 39 Filistinli esirin listesini teslim aldıklarını duyurdu.

Açıklamada Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan'dan geldi.

İsrail'in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına verilen insani aranın üçüncü gününün "sorunsuz bir şekilde" geçtiğini belirten Raşvan, “Taraflar (Hamas-İsrail) arasında bugün yapılması planlanan takas kapsamında serbest bırakılacak 13 İsrailli ve İsrail hapishanelerinde tutulan 39 Filistinliyi kapsayan isim listesini teslim aldık.” ifadelerini kullandı.

Mısır'ın insani yardımların Gazze’ye ulaştırılmasına yönelik çabalarını sürdürdüğünü kaydeden Raşvan, "2'si yakıt ve 2'si doğalgaz tankeri olmak üzere bugün toplamda 120 tırın Gazze’ye giriş yaptığını, Birleşmiş Milletler (BM) ve Filistin Kızılayı ile koordinasyon için Gazze’nin kuzeyine gideceği” bilgisini paylaştı.

İsrail ordusu da 14 İsrailli ve 3 yabancı ülke vatandaşının Hamas tarafından Kızılhaç'a teslim edildiğini açıkladı.

Mısır televizyonu ise Kızıhaç'ın 13 israilli rehine ile 5 diğer ülke vatandaşını almaya başladığını duyurdu.

Hamas'tan yapılan açıklamada ise Kızılhaç'a 13 israilli rehine, 3 Tayland vatandaşı ve 1 Rus teslim edildiği ifade edildi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmişti.

Uzlaşıya göre Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı.

Şu ana kadar abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 26 İsrailli rehine ve İsrail hapishanelerinde tutuklu 78 Filistinli serbest bırakıldı.

İsrail bugün 39 Filistinli esiri serbest bırakacak!

Rehine takasında ikinci aşama: 39 Filistinli serbest bırakıldı!

Katar'dan esir takasına ilişkin açıklama

Kassam Tugayları, esir takasını erteledi

Eski İsrail Başbakanı ülkesinde hain ilan edildi!

İsrail ve Hamas arasında esir takası devam ediyor!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )27 Kasım 2023 08:37

    Yabancı medyada kızılhaçlıların, hamas askeri personeli ile temslarında üzerlerine verici taktıkları iddaları gündemde. TC basınına gelecektır. Söylemler var ne kadar doğru ? biliemiyoruz. sözde kızıl haçlılar esri değişim vb kargaşasında takip cihazlarını askeri hamaslıların üzerlerine bırakıyormuş... hamas personelide zekidir. bir x noktada personelinin kıyafetleri değişecek ayda üzerlerinde dedektor aramsı yapıalcaktır. yoksa mağaralar, yer altı haritamalar, her altı üsler vb noktalar tek tek uydularca oluşturulabilir. hatta sözde bilerek esir asker verilmesli, yada sivil diye esir verilerek yer altında haritalama için kullanımı planlanıyormuş... buada hamas özel cihaz dedektor ve ekıplanlar ile önce iyice tarama yapmalı. TC de duymadım, 7/24 programlarda belki yer altı sıgınak delici roketler takıp cihazları ile haritalama sonrası kullanılacaktır.