E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu açıklaması---

Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu açıklaması
22 Haziran 2023 - 21:41 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili olarak "Görevine devam etmeli. 22 ilçeyi alabilecek potansiyele ulaştık" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tele 1 kanalında gazeteciler Merdan Yanardağ, Evren Özalkuş ve Zeynel Lüle’nin sorularını yanıtladı.

Seçim sürecinde yaşananlar ve seçimin kaybedilmesinin ardından değişim tartışmaları sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın "kirli bir kampanya" yürüttüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında montaj video hazırladığı canlı yayında açıkladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu kadar kirli bir seçim kampanyası Cumhuriyet tarihinde olmamıştır. Yani yalan, sahtekarlık üzerine bir kampanya hiç olmadı. Sahtekarlık yapan, montaj videolarına sığınan bir insan cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturamaz. Saray’ın ahlaki meşruiyeti tartışılması gerekir dedim. Ama kusura bakmayın medya bunu tartışmadı, tartışmadınız. Ahlaki meşruiyetin tartışılması lazım" diye konuştu.

Montaj videonun YSK tarafından yasaklandığını ve dava açacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yasal olarak YSK kararıyla kazanmış olabilirler ama bu kazanmanın arkasında ahlak, adalet yoktur. Devletin valisi, jandarmasını, komutanını yanına alacaksın; devletin jandarması köy köy Erdoğan’ın bildirisini dağıtır mı ya? Hangi gerekçeyle bu tartışılmıyor?" dedi.

'YENİ ŞAFAK BU PARAYI NEREDEN ALDI?'

"CHP'yi tartışmasınlar demiyorum. CHP de, ben de, seçim de tartışılacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama önce ahlak. Ahlaksızlık üzerine bir çalışma, bunu kendi kitlesine duyuran ve ikna eden bir yapı ortaya çıktı. Yeni Şafak diye bir gazete, 3 milyon liradan fazla bir parayı Erdoğan için harcadı. Parayı nereden buldu? Tetikçilik, ahlaksızlık yapıyorlar. Keşke Yeni Şafak da verse beni mahkemeye de delilleri sunsak. Mehmet Şimşek'e çağrı yaptım, Yeni Şafak'ın hesaplarını incele, kimden aldılar bu parayı?" ifadelerini kullandı.

'DEĞİŞİMİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Değişime en açık olan parti CHP’dir. Şimdi için değil tarihsel süreci böyledir. Çağı izleyemese zaten 100 yaşayamazdı CHP. Bütün değişimin önünü açan, değişimin bayraktarlığını yapan bir partiye nasıl diyebilirsiniz değişimin önünü açın diye. Evet değişimin de dönüşümün de önünü açacağız. CHP'nin kuruluş felsefesi budur."

'DEĞİŞİM BİR KİŞİNİN İRADESİYLE OLMAZ'

"Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz. Değişim topyekün o partinin kendi özgür iradesiyle o değişimi içselleştirmesi ve ileriye taşıması lazım. Değişim hukuki zeminde olur. Kurultay olur, adaylar çıkar.  İnsanlar gelsin aday olsunlar. Bizim dışımızda mahalle kongresi yapan mı var. Kim eleştiriyorsa kimsenin sözünü kesmem çünkü eleştirinin bu parti için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ama bunun parti disiplini çerçevesinde olması lazım. Her eleştiriden ders çıkarmak parti yöneticilerinin görevidir."

'PARTİ BİR YERE KAYMADI'

"Parti sağa mı kayıyor, sola mı kayıyor... Biz sosyal demokrat bir partisiyiz. Yani yoksulun, kimsesizlerin haksızlığa uğrayanların partisiyiz. Biz ötekileştirilenin partisiyiz, işçinin, çiftçinin memurun partisiyiz. Biz halkta hiçbir ayrım yapmadan bütün sosyal sınıfları kucaklayan bir partiyiz. Biz vatansever bir partiyiz. Parti nereye kaydı? Ben işçilerin hakkını, emeklinin hakkını savunmadım mı? 1 milyonu aşkın taşeron işçi varken onların hakkını savunan partiyiz. Çöplerden kağıt toplayanların partisiyiz. Onların hakkını başka kim savundu? Şuraya kaydı, buraya kaydı... Biz bir yere kaymadık. Herkesin hakkını savunan bir partisiz. Can Atalay’ın da, Sinan Ateş’in de, eşi ve çocukları öldürülen Emine Şenyaşar’ı da savunan bir partiyiz. Herkes kendi penceresinden ‘yok sağa kaydı’, ‘yok şuraya kaydı…’ Bunlar günlük kaygılarla ifade edilen düşünceler."

'HALKIN OYLARIYLA ALINMIŞ BİR BELEDİYEYİ ASLA AK PARTİ'YE TESLİM ETMEM'

(İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları, genel başkan adaylığı iddialarıyla ilgili soru üzerine) "Bizim partimizde herkes cumhurbaşkanı adayı olabilir. Ekrem Bey de aday olabilir. Şirketler ayrıdır, partiler ayrıdır. Ekrem Bey neden aday olmasın, başarılı bir belediye başkanımızdır. Son seçimler biz 22 ilçeyi alabilecek potansiyele eriştik. 22 ilçe alınır ve İBB Meclisi alınır, ondan sonra sorun kalmaz. Ben asla ve asla halkın oylarıyla alınmış bir belediyeyi AK Parti'ye teslim edemem. Yani Ekrem İmamoğlu görevine devam edecektir… Düşüncemi açıkladım. Tartışma bitmiştir. Ekrem İmamoğlu önümüzdeki seçimi de kazanacaktır."

'KİMSENİN GEREKSİZ TARTIŞMALARLA ENERJİSİNİ TÜKETMESİNİ İSTEMİYORUM'

"Yerel seçimlerde başarılı olacağız. AK Parti sürekli oy kaybeden bir partidir. Büyük bir başarısızlık asla yok. Uzun süredir milletvekili çıkarmadığımız yerlerden vekil çıkardık. Parti çalıştı, belli bir çizgiyi yakaladı. Başka belediyeleri de kazanacağız. Kimsenin gereksiz tartışmalarla partinin enerjisini tüketmesini istemiyorum. Tartışmaları kışkırtanlar var, o tuzağa kimsenin düşmemesini istiyorum. Partinin kurulları var. Parti Meclisi'nde MYK'da rahatlıkla tartışabiliriz. Biz tek adam partisi değiliz."

'SATILIK MİLLETVEKİLİ İSTEMİYORUM'

"Neden Erdoğan milletvekili transferi yapabilir miyim diye çalışmaya başladı? Neden bunun altyapısını oluşturmaya başladı, neden keseyi açmaya başladı? Satılık milletvekili istemiyorum. Bir daha söylüyorum, parlamentoda onurunu haysiyetini satan milletvekili istemiyorum. Halkın oyuna sadık kalan milletvekili istiyorum. Paraya tamah edip safını değiştiren milletvekili istemiyorum. Eğer bir milletvekili safını değiştirip iktidar partisine gidiyorsa ucunda para vardır. Parayla satılan milletvekili istemiyorum."

'ŞU ANDA İTTİFAK YAPACAK BİR ŞEY YOK'

(Yerel seçimlerde ittifak yapılacak mı?) "İttifaklar seçim dönemlerinde yapılır. Şu anda ittifak yapacak bir şey yok. Her parti ayrı. Ama genel başkanlar olarak ülke gündemiyle ilgili görüşüyoruz. O günün koşullarına göre bakacağız. Bütün belediye başkanlarımız ittifak yokmuş gibi çalışacaklar. Daha geniş kitleleri kucaklayacaklar. Hiçbirinin hakkını yemeyelim, bütün belediye başkanlarımız gerçekten bütün engellemelere rağmen başarılılar, tarih yazıyorlar. Yerel seçimlerde başarı elde edeceğiz."

'İL BAŞKANLARIMIZ MİLLETVEKİLİ LİSTERİNİN BELİRLENMESİYLE İLGİLİ ŞİKAYETLERİNİ İLETTİ'

("81 il başkanının açıklamasındaki 'Her ne kadar bizi sorulmasa da...' diye bir sitem var. Milletvekili seçiminde il başkanlarına yeterince danışmamış olmanızdan mı kaynaklı?" sorusu üzerine) "İl başkanlarımızı doğal olarak ondan da şikayet ettiler. Yani milletvekili adaylarının belirlenmesi konusunda kendilerinin iradelerine çok fazla başvurulmadığı şeklinde şikayetler oldu. Şikayetlerin kendi içinde haklı yönleri vardı. Onlara şunu söyledim: Genel başkan olarak ben başvuranlar kimdir, bu seçimi nasıl yaptınız tek başıma yapma şansım zaten yok, bugüne kadar da hiç olmadı. 8 arkadaşı görevlendirmiştik, 8 arkadaş ön elemeleri, görüşmeleri yaptılar. Dolayısıyla onlara o bölümü de aktardım. Hazırlanan metne benim bir müdahalem söz konusu değil, il başkanlarımız kamuoyuyla paylaştılar."

Dosyalar işleme konuldu: Kılıçdaroğlu ifadeye çağrılabilir

 

Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret çıkışı: Yaşam maliyeti 13 bin 439 TL

 

Kılıçdaroğlu'ndan danışman hamlesi: Hepsini görevden aldı

 

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.