E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKervansaray'dan fesih davasıyla ilgili açıklama---

Kervansaray'dan fesih davasıyla ilgili açıklama

Kervansaray'dan fesih davasıyla ilgili açıklama
05 Aralık 2019 - 23:21 borsagundem.com

Kervansaray, şirkete yönelik açılan fesih davasında şirketin hissedarları ile uzlaşma görüşmelerine başlandığını duyurdu

Binlerce küçük yatırımcıyı mağdur eden Kervansaray Yatırım Holding (KERVN), şirketin feshine yönelik açılan dava süreciyle ilgili bir açıklama yayımladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, şirketin feshine yönelik açılan davanın tarafları olan hissedarlarla uzlaşma görüşmelerinin başladığı kaydedildi.

Açıklamada, Sayılgan Ailesi'nin çiftliğine dönen Kervansaray'ın "bazı nedenler" ve "şirket dışı olumsuz etkenler nedeniyle" darboğaza girdiği öne sürülürken, en zor zamanların sonuna gelindiği ve aydınlık günler için gün sayılmaya başlandığı şeklinde ifadeler yer aldı.

Kervansaray'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın malumu olduğu üzere, şirketimiz bazı nedenlerden dolayı ve şirket dışı olumsuz etkenler nedeniyle darboğaza girmiş ve ulusal ve küresel krizlerin de eklenmesiyle yılarca devam etmiştir. Son dönemde asal sorunlar bir bir çözüme kavuşturulmaya ve haklı olarak aydınlık günler için gün sayılmaya başlanmıştır. Yaşanan olumsuz süreçte aynı zamanda krizden beslenen bir zümre doğurmuş ve bu zümrenin yarattığı dezenformasyon nedeniyle bu açıklamanın yapılması elzem hale gelmiştir. 

Gelinen nokta itibariyle; hakikate mugayir söylentiler yayarak menfaat beklentisi içine girip ulu orta dile getiren, kaostan nasiplenen, bunu yaşam tarzına ve bir mesleğe dönüştüren, bununla kalmayıp insanlarda infial yaratacak kadar dedikodu yapan, yayan ve iyi niyetli yatırımcılar üzerinde algı yaratmaya çalışan, tarafların hepsinden belli menfaatler koparma çabası ile hareket edip bundan beslenen malum şahısların yarattığı bilgi kirliliğini temizlemek ve bu şahısların musluklarını kesmek adına bilinmedilir ki; şirketin girdiği darboğazdan sonra bireysel gayretler ve olağanüstü çaba ile elde edilen kazanımlar ve geri alınan malların yanında iptal edilen otelin tahsislerinin ihyası neticesinde elde edilen kazanımların tamamı imkân bulunmasına rağmen asla şirket dışına çıkartılmamış çıkartılması ihtimali dahi düşünülmemiştir tamamı yine şirket içerisine aktarılmış ve şirketin değeri ve mal varlığı güçlendirilmiştir.  

Gerek yatırımcıların gerekse hissedarların menfaatine olan tek şey, şirketin yaşaması ve karlı hale gelmesidir bunun dışındaki her kazanım gerçekte menfaat elde etmesi gerekenlerden başkalarına gidecektir. Şirketin iflası veya feshi halinde hissedarlar dahil tüm yatırımcıların yatırımlarının ziyan olacağına kuşku yoktur. Bu nedenle yalan yanlış haberlere ve bu işi meslek haline getirenlerin kasıtlı söylemlerine itibar edilmemesi yatırımcılar dahil herkesin menfaatine olacaktır.

En zor zamanların sonuna gelinmişken ve parlak günler beklenirken şirketin feshine yönelik açılan ve esasen hissedar olmayıp şahsi menfaat temini için bir tehdit aracı olarak kullanılan fesih davasının gerçek tarafları olan hissedarlarımız ile uzlaşma görüşmelerine başlanmıştır.

Kervansaray 544.8 milyon liralık borcunu devretti

Kervansaray'dan genel kurul ve kayyum açıklaması

Kervansaray, iki otelini kiraladı

SPK’dan Kervansaray’da yatırımcıları koruyan karar

Selim Sayılgan ve Kervansaray’ın FETÖ ilişkisi ortaya çıktı

Kervansaray yatırımcıları SPK önünde eylemde

Kervansaray'da sahtekarlık suçlaması

Kervansaray hisselerinde yeni gelişme: Ertan Sayılgan yeniden hakim ortak

Kervansaray mağdurları bu kez Ankara’da haykırdı

Uludağ’da dondurucu soğukta Kervansaray protestosu

SPK'dan Kervansaray'ın patronlarına ceza

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,03
En Yüksek: 2,22
En Düşük: 2,22
Değişim -8,56 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,07
İşlem Hacmi 4.963.878
Toplam Adet: 2.203.103
Ağırlıklı Ort.: 2,18
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muharrem SULU09 Aralık 2019 13:45

    7 yıldır Bu kağıt sürekli kaybetti 11.250 T.L den 0.19 lara düştü dünya kadar Zararımız var hala moval okuyorsunuz. SPK. da burada yatırımcıları yok ettiniz BORSADAN İnsanları nefret ettirdiniz. Dünya kadar Zararımız var kim karşılayacak bunun hesabının sorulması gerekmezmi?

  • Koray07 Aralık 2019 12:44

    İlk fesih davasını dehdit olarak kullananlar ve menfaatleri temin edilince iptal edilmesi için uğraşanlar belli olduğuna göre, ZT'nin KAP'da ki açıklamasının neresi tuhaf? Burada 2 fesih davası var. Biri menfaat doğrultusunda geri çekildi diğeri ise hala devam ediyor. Tabiki sulh devam eden davacılarla olacak. Şuan bir beyan var ortada ve gereği yapılacak elbette. Yalanlamak yerine görüşmeye açık olmak gerekirdi. Daha önce de dediğim gibi grubun önderleri bana göre hala ss'nin cephesinde duran sinsi yatırımcı kılığındaki adamların etkisi altında. Onları da temizlerlerse görüşmeleri de zehirlenmeden sağlıklı yürür.

  • ANKARA 06 Aralık 2019 01:51

    KIM NE DERSE DESIN GELECEĞİ OLAN BIR HISSE. BEN YEDİ YILDIR BEKLIYORUM KÜÇÜK YATIRIMLA BAŞLADIM ŞIMDI BUYUK YATIRIMCI OLDUM. TEŞEKKÜRLER KERVAN

  • yatırımcı06 Aralık 2019 10:00

    yedi yılda tüpraş hisse değeri on kat arttı.

  • Olasılık 06 Aralık 2019 01:38

    Öyle görünüyor ki Öncesinde veya Mahkemede fesih grubuna hisselerine bir fiyat ne teklif etme niyetindeler. Büyük olasılıkla değerlendirme sonrası çıkacak çağrı fiyatı civarı olur!

  • Mustafa Sönmez06 Aralık 2019 01:05

    Sirketin feshini istemek kadar enayi bir düşünce görmedim neye hizmet neye kısmet

  • Zeynooo06 Aralık 2019 00:42

    Fesih gurubu uykularını mı kaçırdı.

  • Bora 06 Aralık 2019 00:32

    Dünyada her ülkeden yurtdışına çıkan sindan sayısı her yıl önemli sayıda artıyor ve buna bağlı olarak Turizm dünyada sürekli büyüyen sektör, krizler olsada büyümede düşüş oluyor sadece. Ve bu sektörde gelirler karlılıkta sürekli artıyor. Doğru iş yapan iyi kazanır. Yatırımcıya kazandırırlarsa kendilerine çok kazanırlar. Sadece çirkeflik terk edilir ve hersey, yapılması gerektiği gibi yapılırsa doğru yapılırsa sürekli kazanırlar

  • Bir Dost06 Aralık 2019 00:30

    Uyanın artık fesihçiler bașınızdaki adamlar sanki sizi yoluyor gibi KAP açıklamasında șirketinde dediği gibi sanki bunlar kaostan besleniyor. Șirket iyiye gitmiș hisse çıkmıș pek umurlarında değil gibi. Ama sanki șirketin elindede bunların ne halt yediği belgeli gibi SN koray sanıyorum sen yanlis anlamissin Tatilci Zaten ZT ci ilan edilmiști Fesih Grubu tarafından șimdi siz tam tersini söyler oldunuz. Acaba tatilcide ss nin yanindami yani. Zaten tüm piyasanın așamadığı șirketin gerçek sahibi sanırım Tatilci yada diğerleri kendi yaptıklarınımı tatilci üzerinden anlatiyorlar

  • Koray06 Aralık 2019 00:51

    Her taraftan menfaat temin etmeye çalışan diyor, eskiden ss'ci idi bu adamlar. Sonra zt'ci oldular. Şimdi de tekrar ss'ci olmuslarsa şaşırmam. Güç (lot) kimde ise menfaat oradadir onlara göre. Fesih grubu da bir güçtür ve sırf menfaat için bile bu gruba sizanlar olabilir. Grubun sağlıklı düşünmesi böyle adamlarla zorlaşır. Geçen hafta "bugüne kadar zt ne yapmış" dedi çıktı biri. Uzayda yaşıyor galiba. Ben otellerin bakanlıkla olan davalarının sulh ile düşmesini görmezden gelemem. Hicbirsey yapmamış gibi tavırlar gelince ve buna cebaben yapılanları da yazınca zt'ci oldum. Bazıları gerçekten zt düşmanlığını kendine görev biçmiş. Bu düşmanlık için birşeylerin olması gerekir. Menfaat temin edilememesi mıdır yoksa başka birşey mi zaten çıkar ortaya . İlelebet saklanamaz.

  • Berfu06 Aralık 2019 00:18

    Öncelikle Zeynep Hanım ve ekinine tebrikler.. göreve geldiklerinden beri inanılmaz işler çıkardılar.. geleceğin yükselen Yıldızı yapacaklar bu gidişle kervanı.. gelelim diğer tayfaya.. elinizdeki 3-5 lot ile trade edecem diye yemediğiniz nane kalmadı.. çıkar bunun acısı.. milleti zt ye düşman etmek için kimden ne aldıysanız ben size 2 katını vereyim susun.. bu arada bende fesihteyim ama yarın itibarı ile fesihten ayrılıyorum

  • Koray06 Aralık 2019 00:29

    Hangi gerekçe ile ayrılıyorsunuz? Ne elde ettiniz, karşılığında ne verildi de ayrılma kararı verdiniz? İnsanları gerçekten o kadar ap..l mi sanıyorsunuz?

  • Ahmet keskin 06 Aralık 2019 00:10

    Patron artık küçük yatırımcının yüzünü güldürecek haydi hayırlısı..

  • Koray06 Aralık 2019 00:08

    Bakin fesih grubuna sesleniyorum. İçinizde tatilci nin yaptığı gibi zt,ye karşı düşmanlık sergileyen bunu kendine görev biçen birilerinin sazi eline aldığı açık. Muhtemelen bu kişiler, fesih davasını zt,ye karşı sopa olarak kullanıyor olabilirler. Menfaat temin edemeyince son zamanlarda da görüleceği üzere zt üzerinden bir karalama kampanyasına başlamış gibiler. Arkalarına da grubu almanın özgüveni içinde gibiler. İçinizdeki zt düşmanlarını tekrar sorgulayın! Ben zt meraklısı değilim ama 2 haftadır artık bu zt düşmanlığı gerçekten sırıtmaya başladı. Bunun altından birşey cikacagi çok belliydi. Önce aarealin borcunun ödenmesi sonra da uzlaşma haberi.henuz detaylar açıklanmadı ama sanırım tahtada uygun fiyat bekleniyor açıklama için. Bence grupta birileri sorunların çözülmesini aslında hiç istemiyor gibi.

  • murat asakir05 Aralık 2019 23:59

    Evet görüşmeler başladı. Biz hissedarlar olarak 2 tl yi hedef olarak belirlediğimizi yetkililere aracilara ilettik. Sonucu tahtada goreceğiz... ytd

  • İnsan06 Aralık 2019 00:20

    Atıyor yaw.. nasıl insansınız siz? Burada yıllardır ettiği zarar yüzümden ailesi dağılan intihar eşiğine gelen varken bunlar makara yapıyor el insaf sizin insanlığınıza

  • Koray06 Aralık 2019 00:11

    Siz kimsiniz? Peşinizden diğer yatırımcıların da sürüyle geleceğini mi zannediyorsunuz?

  • İlginç05 Aralık 2019 23:54

    Bence birileri ZT'nin fesih grubu ile görüşmesini hiç istemiyor. Üstelik bu kişiler muhtemelen grubun içinde sazı alan kişiler. Davulun tokmağı onlarda. Akşam kap geldi yarın sabah da belki görüşme talebi gelecek? Birilerinde ciddi ciddi zt düşmanlığı almış başını gitmiş. Yoksa kapda bahsedilen menfaatci grup, fesih grubu adına konuşmaya başlayan bu yeni 3,5 kişi mi? Bu 3,5 kişiye göre zt neredeyse ss'den çok daha kötü biri. Neredeyse herkes inanacak buna.