E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKervansaray mağdurları bu kez Ankara’da haykırdı---

Kervansaray mağdurları bu kez Ankara’da haykırdı

Kervansaray mağdurları bu kez Ankara’da haykırdı
23 Ocak 2019 - 07:27 borsagundem.com

Usülsüz işlemlerin ‘adresi’ olarak suçlanan Kervansaray Holding’in gözü yaşlı yatırımcıları, liradan kuruşa inen hissede haklarını aramak için başkentte protesto eylemi yaptı.

BORSAGUNDEM.COM

Eylül 2018’de mahkemeye gittiler. Büyük kayıpların feryadını dilekçeye döktüler. 151 yatırımcı bir olup şirket aleyhine fesih davası açtılar. 28 ‘suçlama’ maddesini art arda sıraladılar.

Günler, yıkılan hayallerin açtığı yaraların acısıyla geçti. Aralık ayında, dondurucu soğukta, eksi 16 derecede, herkesin tatil, eğlence için koştuğu Uludağ’a hak aramak için çıktılar. Tesislerin önünde, kış ayazındaki eylemde dertlerini tahtalara iliştirilmiş kartonlara yazdılar, havaya kaldırdılar. Bazılarının keyfini kaçırdılar, iç ısıtacak bir bardak sıcak çay ikramı yerine şikayet edildiler.

Zaman geçti ama yaralar iyileşmedi, aksine sıkıntı derinleşti. Sabırlar tükendi. Bu kez yollar Ankara’da kesişti. Türkiye’nin dört bir yanından başkente aktılar, meydanda buluştular.

“3 LİRADAN ALDIK, KURUŞTAN SATMAK ZORUNDA KALDIK”

Haykırdılar: “5 yıldır çekmediğimiz çile kalmadı. Yüzlerce yatırımcıdan bazıları boşandı, bazı arkadaşlarımız intiharın eşiğinde, bazıları çocuğu hastalandığından 2-3 liraya aldığı hisseyi 20 küsur kuruşlardan satmak zorunda kaldı.  Hacizler, icralar kapımızda…” 

Sordular: “Türkiye borsasında neler dönüyor? Bizim gibi küçük yatırımcılar nasıl harcanıyor?”

Yukarıdaki manzara ne film ne de bir dizi. Ama çekilse drama dalında ödüller alacağı kesin. Evet, Kervansaray Yatırım Holding mağdurları dün Ankara’da bir araya geldi; pankartlar açtı, devlet büyüklerine seslendi; holding yöneticilerinin oyunlarına ‘dur’ denilmesini, yasalara uyulmasını, sorunlarına çare bulunmasını istedi. 

“BİLANÇOLARA BAKIN YETER”

Hisse sahipleri, Kervansaray yönetimine ağır suçlamalar yöneltti. Hazırladıkları basın duyurusunu medya ile paylaşan ve katılımcılara okuyan yatırımcılar, “90 kuruştan aldığımız hisseler 18 kuruşlara kadar düştü. Kaybettiğimiz zamana mı yanalım, kaybettiğimiz paraya mı yoksa kaybettiğimiz sağlığımıza mı? Dişimizden tırnağımızdan artırdığımız bütün birikimlerimizi maalesef yitirmiş durumdayız. Bunun dışında mahkemelere yaptığımız masraflar ise cabası. Bu kadar kolay mı bu işler?” dedi.

Mağdurlar, Kervansaray’da ipleri eline alan Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer’in şeffaf ve düzgün idare sözünü tutmadığını, eski Yönetim Kurulu Başkanı kardeşi Selim Sayılgan’dan farkının olmadığını ileri sürerken, bilançolara bakılmasının yeterli olacağını söyledi.

“GELİRLERİN ŞİRKET DIŞINA ÇIKARILMASI, GİDERLERİN ŞİŞİRİLMESİ”

‘Kervansaray Holding’cileri usulsüzlük ve kanunları tanımamakla itham eden, SPK kararına rağmen uygulanmayan çağrı sorumluluğunu hatırlatan, şirketin dava açarak sürdürdüğü oyalama taktiğini işaret eden, süreçteki kritik gelişmeleri tek tek göz önüne seren, milyonluk otellerin değerinin çok altındaki satışlarını anlatan, şirket karar defterinin çalındığını iddia eden, başka bir firmaya aktarma modeliyle gizlice Kervansaray kasasından  milyonların çıkarıldığını iddia eden, holdinge ait otellerdeki tahsis iptali krizinin saklandığını, KAP’ta yayınlanmadığını dile getiren hissedarlar adına okunan basın açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı:

* 08.09.2017 tarihli 2017/31 sayılı Sermaye Piyasası Kurulu Bülteni’nde açıklandığı üzere Kervansaray Yatırım Holding şirketinin yapılan incelemeler neticesinde 250 milyona yakın mal varlığı kaybı ve şirketin zarara uğratıldığı tespit edilmiştir. Sermayenin yarısı kadar olan bu kayıp ve zararlar için şu andaki şirket yönetiminin son Genel Kurulda bu zarara neden olan eski yöneticileri ibra ettiği ve şimdiye kadar ufak tefekler hariç hukuki hiçbir işlem yapmadığı görülmüştür.

* Şirketin 3 aylık finansal raporlarında Not:34’te yazan “2017 yılı içerisinde gerçek kişi ortaklar bir kısım borçlarını Grup’a ödemiş, söz konusu ödemeler de Sayılgan Holding A.Ş’ye gönderilmiştir. Ayrıca 2017 yılı içerisinde gerçek kişi ortaklar ile Sayılgan Holding A.Ş. hesapları arasında önemli tutarlarda havale ve kıymetli evrak hareketleri olmuştur” denilmektedir. Görüldüğü üzere gerçek kişi ortaklar bir kısım borçlarını ödemiş fakat söz konusu ödemeler Sayılgan Holding A.Ş.’ne aktarılmıştır. Sayılgan Holding de yine Zeynep Tümer’in babası ve kardeşine ait olan bir şirkettir. Yani aile şirketidir. Şirketin aleyhine onlarca icra varken ve SPK’nın Selim Sayılgan, Ertan Sayılgan, Zeynep Tümer, Çetin Tümer ve bazı ilişkili şirketlere Kervansaray Yatırım Holding’den para aktarılmasını yasaklamasına rağmen Zeynep Tümer ve Yönetim Kurulu ailenin başka bir şirketine para aktarmıştır. Alınan ödemenin Sayılgan Holding A.Ş.’ne aktarılması tamamen art niyetlidir. Ve SPK’nın almış olduğu kararların etrafından dolanmaktır.

* Kervansaray Kundu Oteli’nin tahsisinin iptaliyle ilgili yargılama sonuçlarını Şirket Kamuoyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla yatırımcılara bildirmemektedir.

* KAP açıklamalarında yaptıkları hukuksuzlukları örtmek istemektedirler. Zaten son 5 yılda bilançolarda ki denetçi raporlarına ve ve SPK bültenlerinde Kervansaray Yatırım Holding ile ilgili vermiş olduğu cezalara bakarsanız ne kadar haklı olduğumuz daha net anlaşılır.

* Yönetim giderlerini yüksek gösterip karı düşürmeler mi ararsınız, bunun gibi sayısız bilanço hileleri, gelirlerin şirket dışında aktarılması, giderlerin özellikle şişirilmesi, şirket kasasından alınan şahsi borçların ödenmemesi gibi bir sürü olayı size sayfalarca belge ve bilgiyi aktarabiliriz.”

Basın duyurusunun sonunda, “Burada en masum olanların biz yatırımcılar olduğu görülmektedir. Biz sadece Türkiye Borsasına inanarak yatırım yapmış insanlarız. Şimdi de temiz borsa için eylem yapmaya karar verdik. Hukuki her türlü haklarımızı arayacağız. Sadece Kervansaray Yatırım Holding ile ilgili son 5 senelik denetim raporlarını ve SPK tarafından verilen cezaları okumanız bizim neler yaşadığımızı size en iyi şekilde anlatacaktır” denildi.

Hüzün dolu itiraf ise sona saklandı: “Biz artık çok yorulduk…”

Kervansaray hissesi, Yakın İzleme Pazarı’nda, halen 35 kuruştan işlem görüyor…

Kervansaray Yatırım Holding’e fesih davası açıldı

Uludağ’da dondurucu soğukta Kervansaray protestosu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,03
En Yüksek: 2,07
En Düşük: 2,07
Değişim -5,14 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,07
İşlem Hacmi 0
Toplam Adet: 0
Ağırlıklı Ort.: 2,18
YORUMLAR (41)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serkan28 Eylül 2019 01:29

    Alyag da buna dahildir düzenbazlık had safhada!!!

  • Mustafa kara13 Mart 2019 15:38

    HİTİT holdik aş. Borsadan hille yaparak çekildi Adıgecen şirketler spk ve borsaya mal varlığı göstermiyorlarmı.cekilen şirketler bizlerin almış Olduğu.borsadan hisesetini geri almalı bizlerin negünahı.bizlerin güvencemiz yok paramız gitti Şirketlerborsada senetleri satıp gidiyor.bugibi Şirketleri borsaya kabul eden spk.borsa buhatabi bunlar bizlerin parasını borsa vermeli . Saygılar.

  • esemborasci24 Ocak 2019 10:30

    sermayesi bitmiş onlarca şirket  bistte , esems  kot dışında.

  • goldaszede24 Ocak 2019 00:32

    goldasin durumuyla ilgili bilgisi olan varmi ?BORSA GUNDEM BILGILENDIRIRSENIZ MEMNUN KALACAZ....

  • Gececi24 Ocak 2019 00:22

    Evet arkadaşlar kervansaray gibi eseme çok haksızlık yapıldı şoke oldum bende bu nasıl spk bu nasıl yatırım cıyı korumak dedim yahu böyle bi spk yöneticiliği varsa hiç olmasa daha iyi gidip bi baksınlar eseme gelene kadar neler var neler hayırdır noldu da yatırımcıların ı korumaya girdi çok anlamsız seyler var

  • Kel kazım24 Ocak 2019 00:14

    Bende esemin nal diken nalcılarındanım şu eski spk Başkanı ile esem arasındaki bağlantı nedir niye görevini yerine getirmedi sayın yetkililer e sormak gerek o kadar şikayet te bulunduk ama duymamazlıktan geldiler mal bitmesini beklemek mi yoksa rüşvet mi var işin içinde bu başkan tmsf nin atadığı şirket te hiç uğramadan maaş a bağlandı ordanda nemalanan dıran ki ler bunlar niçin araştırılmıyor

  • Emrah acar24 Ocak 2019 00:05

    Gece saat 12 sabah saat 5te rızkım için ekmeğimin peşine gidiyorum beni bu saatte yatırmayan esemin sahipleri ni de Rabbim iki cihanda yaptırmasın kervansaray ve borsa gündem'e de canı gönülden tebrik ediyorum

  • selim tezcanlı23 Ocak 2019 23:59

    Ocağımıza,yuvamıza incir ağacı diktin esemspor sahipleri ve spk.Hakkım,haram zıkkım olsun sizlere.İki elim,dünya,ahiret yakanızda...

  • Gayserili 23 Ocak 2019 23:57

    Öncelikle helal olsun borsa gündem ve kervansaray daki yoldaşlara borsa gündemden ricam bende esem mağduriyeti yaşayan biriyim ama bu mağduriyet bana fazla geldi ve arkasında psikolojik savaşı kendim ve ailemle vermeye başladım mağduriyetin verdiği yaşam sonuçta normal yaşam olmuyor çocuklarımın yüzüne bakamamak nedir bana şu esemin yardım derneği içerisinde bulunan ve bizimde bi zamanlar şirketimizin başında yönetim kurulunda olan sosyetenin doğum gününe katılan özlem hanıma sorarmısınız benim çocuğum onlara ne yaptıki rızkına göz diktiler

  • dertalan23 Ocak 2019 23:50

    SPK bir çok şirketten çok daha iyi durum da olan ESEM'i kot dışına atarak yatırımcıyı koruduğunu söylüyor. Tam aksine yatırımcıyı mağdur etmiştir. Esem yöneticlerinin şirketi bilerek ve isteyerek zarara uğrattığını bile bile buna izin vermiştir. Kime hesap sorulacak. Yatırımcıyı kim koruyacak. Yazıktır günahtır..

  • Gs mağduru 23 Ocak 2019 23:46

    Arkadaşlarım aynı durumu bende gsray denen kagıtta yaşadım her gün sermaye artırımı yapacak diye beklerken açığa satıp para kazanmışlar 150 bin dolarım gitti ama ölmedim intikam için yaşıyorum Allah yardımcımız olsun zor kaybeden bilir ....tavsiye değildir

  • özcan 23 Ocak 2019 23:45

    artog da battık gitti hisseleri şehmus haram olsun

  • Kral23 Ocak 2019 23:44

    Esem Spor yöneticileri SPK tarafından tescilli suç işledikleri halde halen ellerini kollarını salkayarak dışarda dolaşıyorlar. SPK yı görevini yapmaya davet ediyoruz. Bunca yatırımcısını korutamayan SPK nerede?

  • Aşkın buğra23 Ocak 2019 23:43

    Alın size bi esem cı daha selam olsun kervansaray yoldaşlarına benim gibi kirasını ödeyemeyen alın teri insanıma şerefi ve onuru için çocuğun yüzüne bakamayan dostlara ve kul hakkını yemeyi buna göz yummayı vazife bilen vasıfsızlara selam olsun ki kasap döner sap döner bir gün gelir hesap döner diyen insanıma

  • Seracettin korkmaz23 Ocak 2019 23:26

    Beritan arkadaş esem yazmış merak edip dardanelci olarak baktım benim anlamadığım bimeks kadar sınır ötesi değil ki bu şirket bu şirket i atan spk ya sormak lazım ne oldu öküz öldü ortaklık mı bozuldu yoksa bu şirket patronu fetoyla bağlantısı mı var yetkililer perhiz ve lahana turşusu na gelin

  • selim tezcanlı23 Ocak 2019 23:43

    Aynen kardeşim.Eline sağlık..

  • Kozmetik.çi ayhan23 Ocak 2019 23:18

    Borsa gündem deki insanları i spk yetkilileri ile değiştirmek lazım bir değil yüz şirket te tercüman olur kottan atılan esem in mağduriyeti ni gidip şikayetçi olabilirsinize getiren bir spk olmasın olmamalı da bundan önceki spk yetkililsi ni devlet hangi şirkete gönderdi oradan ne maaş aldı ve şirkete uğradı mı acaba kim kime kimle çalışıyor bu insanlar niçin mağdur ediliyor bilen varmı acaba

  • selim tezcanlı23 Ocak 2019 23:45

    ah,ah o kadar mağduruz ki.derdimizi kimse anlamıyor.spk git dava aç diyor,kendimde açacağım diyor,halen birşey görmedik...

  • Beritan23 Ocak 2019 23:06

    Kervansaray cı arkadaşlara teşekkürler dillere tercüman olmuşlar buna benzer esem ciler de var sözde yardım derneği nin başında olan yönetim kadrosunda ki ler biraz da bizlere sahip çıksa borsa yorum gibi ama adalet yok gam yoksa Allah var

  • ismail23 Ocak 2019 22:30

    1 sirketmi en az 100 sirket binlerce madur tesekurler borsa gündem adil ve seffaf olmandan dolayı

  • Birkuş23 Ocak 2019 22:07

    Kervan mağdurlarının parasını yedirmeyi nasip etmesin(zeynepe,selimei,ertana )haram olsun

  • hasan23 Ocak 2019 21:21

    maalesef bir hisse daha soyguncu çıktı ve kanunlar hakimler hep zenginlerden yana. ama kervn yatırımcısına helal olsun. şirketi Allahın izniylen bi sıkıştırabilirlerse Türkiye borsa tarihinde bir ilk olacak.

  • yazık23 Ocak 2019 20:54

    borsaya artık hiç güvenmiyorum araçı kurum hissesi var borsamızda 9 yıldır piyasa yapıcısı atamıyorlar.arıyorum cevap vermiyorlar.1 aracı kurum borsada işlem görüyor ve piyasa yapıcıs yok.bunların yatırımcıya saygıları da  yok. daha çok kervan mağdurları çıkar.

  • Hüseyin cebeci23 Ocak 2019 20:37

    Her daim yatırımcın sesi olan borsa gündeme teşekkür ederim.aldığı kararın arkasında duramayan SPK yada yazıklar olsun

  • sülo23 Ocak 2019 20:30

    borsa kumar yeri olmuş devlet buna el atması lazım ozgyo 12 liradan 80 kuruşa indirdiler spk bundan hesap sorması lazım 12 liraya niye çıktın 80 kuruşa niye düştüm hesap sorması lazım bunlara dur demek lazım

  • selo23 Ocak 2019 18:35

    asyab kapandı,üzerinden 2 seçim geçecek halen bizi düşünen yok.devletimize güvenip almakta suçmuş.Borsagündem ne olur bize yardımcı olun,mağduruz....

  • esemzede23 Ocak 2019 18:33

    Helal olsun kervancılara.Esemde patron şirketin içini boşalttı,en sonunda da kapandı..borsa ,spk sözde mahkeme yapacak,halen daha tık yok.biz yatırımcılarda devletin açacağı mahkemeyi bekliyoruz...adalettttt ?????

  • Exe23 Ocak 2019 22:26

    Kardeş kurt puslu havayı bekler yatırım cı olarak hava puslansın cenk için yatırım yapacağım kal selametle

  • ckync23 Ocak 2019 18:22

    FENİŞ ALUMİNYUM CULAR NEREDE. HELAL OLSUN KERVANSARAYCILARA

  • SsS23 Ocak 2019 17:41

    Sadece kervansaray değil,tüm mağdurlar adına yetkilieri uyar borsagündem. Biz çok şikayet ettik bizi dinleyen yok.esems,asyab,aktas, egyo hisselerim kapalı...ceplerini düşünen,ky yi düşünen patronlar ve de yatırımcısını korumayan kurumlar var olduğu sürece sakın borsaya adım atmayın yeni yatırımcı kardeşlerim.

  • Migros mağdurları23 Ocak 2019 17:23

    şirketi kendi ortaklarina borclandirip faiz ödemesi yapıyorlar bize verecekleri parayı kedi aralarında bölünüyor bicadirda biz mi kuralım

  • Bekir Güven23 Ocak 2019 16:51

    Hakkıni arayan insanların sesi duyulsun.Tesekkurler borsa gündem tam olarak ifade edilmiş magduriyetimiz.bir dahaki eylem çok daha ses getirecek belki birkaç kişi ceza da alacak ama meşale olup yananlar diğer mağdurları aydinlatacak

  • Turgay Sabancılar23 Ocak 2019 16:45

    Kervan yatırımcısının birlik ve dayanışması tüm borsa ahalisine örnek olacak düzeyde olmuştur.. Umarım hakkımızı sonunda alacağız.. Borsagündem size de ayrıca çok teşekkür ederim.. bizlerin sesinin tüm Türkiye’ye ulaştırılma noktasında objektif şekilde yardımcı oluyorsunuz...

  • Okie Dokie23 Ocak 2019 16:45

    6 TL'den iyi mal çakmıştık KY'ye. Şimdi bunları görünce bir an hüzünlendim. Ama borsada duygusallığa yer yoktur. Aselsan'da da 47 TL'den mallandırmıştık sevabına.

  • Mgul24 Ocak 2019 00:22

    Ulan sen nasıl bir namussuzsun ki her yerde sen varsın ama acın büyük bu şekilde çıkarmaya çalışıyorsun :)

  • Thy ci23 Ocak 2019 23:48

    Sanada öyle Çakan bulunur borsa burası

  • sSSSS23 Ocak 2019 20:42

    sana da bir çaksalar...

  • çanakkale den23 Ocak 2019 16:39

    dardanel de aynı hikaye paralar niyazi önene şirketine mr no ya akıyor

  • R.Demir23 Ocak 2019 16:32

    Borsa İstanbul. Spk sizin göreviniz yatırımcı korumak mı ? Yatırmıcıyı şirketlerle sömürmekmi ? Bu durum bana bu soruyu sorduruyor kendime Borsa Gündem bir kez daha Ne kafar küçük yatıtımcının Sesi olma yokunda enbüyük güc oldugunu Gösterdi Teşekkürler. TMSF Ne bekliyorsun artık Kervansaray Bursa Termali İhaleden sonra 2. 3. Kişilerden Alabilir Sonra ne oldu gitti küçük yatıtmıcının yatırımı pardon büyük soygun yazık yazık.

  • Ezel3123 Ocak 2019 16:24

    Borsa Gündem ailesine teşekkürler ederiz Küçük yatırımcının yanında her zaman olduğu için

  • Ahmet Kara23 Ocak 2019 16:21

    Yazık o insanlara...desteklerini icin. tşkler borsagundem