E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKervansaray'dan genel kurul ve kayyum açıklaması---

Kervansaray'dan genel kurul ve kayyum açıklaması

Kervansaray'dan genel kurul ve kayyum açıklaması
25 Kasım 2019 - 22:04 borsagundem.com

Kervansaray, genel kurul çağrı izni ve kayyum atanması hakkında görülen davaya ilişkin bir açıklama yayımladı. Şirket ayrıca, Lara oteli'nin Antalya 6. İcra Dairesi tarafından 495.1 milyon lira bedelle satışa çıkarıldığını duyurdu

BORSAGUNDEM.COM

Kervansaray Yatırım Holding (KERVN) İstanbul 16.Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen, genel kurula çağrı izni ve kayyum atanmasına ilişkin davanın sonucunu açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamaya göre, Kervansaray'da yüzde 7.46 pay oranına sahip Bahar Döşem Tekstil tarafından yapılan başvuru üzerine karar alan mahkeme, genel kurulun toplanmasına yönelik çağrıya izin verilmesine, genel kurulun icrası için YMM Hasan Alevli'nin kayyum olarak atanmasına, yine halka açık anonim şirketlerin genel kurul çağrısı ve icrası işlemleri için tüm mevzuatın gerekli kıldığı izin ve sair işlemleri yapması hususlarında yetki verilmesine karar verdi.

Kervansaray tarafından KAP'a gönderilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

Şirketimiz Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.'nin %7,46 pay oranına sahip Bahar Döşem Tekstil San. ve Tic. A.Ş. tarafından Genel Kurula Çağrı İzni – Kayyum atanması hakkındaki İstanbul 16.Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2019/482 E.Sayılı dosyası ile görülen dava sonucu;

Şirketimiz Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.'nin 2017-2018 yılı olağan Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esaslarıyla Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkındaki Yönetmeliğin 13.maddesine uygun olarak "2017, 2018 Yıllarına ilişkin  Finasal tabloların okunması ve mizakeresi, Yönetim Kurulunun 2017 ve 2018 yıllarına ait yıllık faaliyet raporlarının okunması ve müzakeresi, 2017, 2018 yıllarına ilişkin Bağımsız Denetçi özet raporunun okunması ve müzakeresi, 2017 ve 2018 yılı faaliyet sonucu hakkında karar verilmesi, Yönetim Kurulu üyelerinin 2017 ve 2018 yılı faaliyet dönemine ilişkin ayrı ayrı ibraları ile Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi, görev süresi ve ücret tespiti, Faaliyet dönemini ilgilendiren ve gerekli görülen diğer konulara ilişkin müzakere yapılası" şeklindeki gündem ile toplanmasına yönelik çağrıya izin verilmesine, genel kurulun icrası için YMM Hasan Alevli'nin kayyum olarak atanmasına, yine halka açık anonim şirketlerin genel kurul çağrısı ve icrası işlemleri için tüm mevzuatın gerekli kıldığı izin ve sair işlemleri yapması hususlarında yetki verilmesine karar verilmiştir.

LARA OTELİ İCRA DAİRESİ TARAFINDAN SATIŞA ÇIKARILDI

Kervansaray tarafından KAP'a gönderilen bir diğer açıklamada ise, Antalya'da bulunan bin 154 yatak kapasiteli 5 yıldızlı Kervansaray Lara Oteli'nin, Antalya 6. İcra Dairesi tarafından, 6 Aralık 2019 tarihinde düzenlenmek üzere 495.050.056,15 TL'lik muammen bedel ile açık artırma usulü satışa çıkarıldığı belirtildi.

KİRALANDIĞI AÇIKLANAN 2 OTELDEKİ 684 PERSONEL İŞTEN ÇIKARILDI

Geçtiğimiz günlerde, ekonomik sıkıntılar nedeniyle rekabet gücünü kaybeden ve ciddi kar kayıpları yaşayan Lara ve Kundu otellerini Galeri Kristal Turizm'e kiraladığını duyuran Kervansaray, KAP'a gönderdiği açıklamada söz konusu iki otelde çalışan 684 kişinin işine son verildiğini bildirdi.

Kervansaray, iki otelini kiraladı

SPK’dan Kervansaray’da yatırımcıları koruyan karar

Kervansaray Genel Kurul sürecini iptal etti

Selim Sayılgan ve Kervansaray’ın FETÖ ilişkisi ortaya çıktı

Kervansaray hisselerinde yeni gelişme: Ertan Sayılgan yeniden hakim ortak

Kervansaray'da sahtekarlık suçlaması

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,18
En Yüksek: 2,12
En Düşük: 1,99
Değişim 1,87 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,15
İşlem Hacmi 2.366.352
Toplam Adet: 1.173.104
Ağırlıklı Ort.: 2,18
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Boratimur'a07 Aralık 2019 13:16

    Kendini Hotel Manager sanan Boratimur. Yine yanıldın, yine milleti yanılttın. Hani icrada ucuza satılıyordu? Boş boş konuşma!

  • Hotel owner 26 Kasım 2019 12:11

    Çok kelepir fiyattan icradan uçuracaklar belki. En sıradan beş-yılduzlı hotelin değeri belirlenirken her odası 100 bin dolardan hesaplanır. Ayrıca büyük havuzları plajı varsa değer yükselir. Convention cemtee dükkanlar alakart restaurant falan varsa bunlarada ek değer belirlenir.

  • Swiss 25 Kasım 2019 23:47

    Normal yöntemle sarsalar 110 milyon dolara şipşak satarlardı. İcracılarla anlaşarak bunu kolaylıkla yapabilirlerdi ama niyet başka sanırım.

  • Hotel manager 25 Kasım 2019 23:41

    Çok ucuza gidiyor. Normalde en dandik 5 yıldızlı hotellerin bir odası 500 bin den aşığı değer biçilmez. Lara hotelinin ayrıca büyük konferans salonları ve bir çok değerli ek varlığı var.

  • Papağan Boratimur'a07 Aralık 2019 13:15

    Yaw he he. Utanmıyorsun değil mi milleti yanıltmaktan, boratimur. Ne geçiyor eline uyduruk uyduruk papağan gibi durmadan aynı şeyleri yazmaktan?

  • Emir 25 Kasım 2019 23:30

    Ulan adamlar yatırımcıyı çok mağdur edecek koşullarda şirket birleşimi yaptı ve sonrasında halka açık şirketin yüzlerce milyonunu hiç etti, birde fetö argümanını kullanıp çağrıdan yırttılar:) herkes artık fetö argunanı ile pozisyon geliştiriyor. Diğer taraftan malı götürüyor:)

  • Ozan 25 Kasım 2019 23:24

    Ne olacak ki! SS borsada halka açık şirketin 250 milyonluk varlığını + Bodrum hotelini borsada şirket dışına uçurmuş. Şimdi ise benzer yöntemlerle biraz da ZT şirket varlıklarını kelepire borsada halka açık şirketin dışına uçursun.

  • Zuhal 25 Kasım 2019 23:17

    Bütün şirketler icraa durumu olacaksa kreditör bankalarla anlaşır ve normal yollarla varlıkkarı en iyi fiyatlarda satarlar. Bu hep böyledir. Bodrum ve lara hotelini kreditör bankalarla anlaşarak, normal yollarla sarsalardı (hoteli alan parayı bu bankalar üzerinden bankanın öder, banka alacağını alır ve geri kalanı Kervn’ a aktarır) Kervn ın kasaya büyük para görecekti. Ama Uyanık kardeşler Kervn dan mal kaçırma işini iyi beceriyor. SPK nın tespitlerine göre selo ağa da 250 milyon civarında tırtıklamış ama devleti yönetenler “atı akan üsküdarı gecer” anlayışında olduğu için adamlar istediğini istediği gibi halediyır. Ne olursa yatırımcılara oluyor. Padişahım sen çok yaşa!

  • BJK 25 Kasım 2019 23:07

    SELİM icraa dan önce Bodrum hoteli kiraya vererek icraya katılımı engelleyerek Bodrum hotelini 90 milyona halka açık Kervn dışına çıkardı, Şimdi de ZEYNEP icradan önce Lara hotelini kiraya verdi, icraya katılımı düşürerek, aynı taktikle Kervn dalına çıkarabilir. Patron kardeşler malı götürüyor devletin kurumlarını yönetenler “yola devam” diyor:)