E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKervansaray yatırımcıları SPK önünde eylemde---

Kervansaray yatırımcıları SPK önünde eylemde

Kervansaray yatırımcıları SPK önünde eylemde
01 Ekim 2019 - 12:00 borsagundem.com

Yatırımcı mağduriyetinin adresi olarak gösterilen Kervansaray Holding, yatırımcıların yeni tepkisiyle karşı karşıya

Sayılgan Ailesi’nin çiftliğine dönüşen halka açık Kervansaray Holding, yıllardır yatırımcıları mağdur etmeye devam ediyor. SPK’nın çok sayıda yaptırımı, ceza uygulamasına rağmen keyfi uygulamalara devam eden şirket yöneticileri son olarak şirketin hisselerini Selim Sayılgan, Zeynep Tümer, Ertan Sayılgan arasında paylaştırdıktan sonra zorunlu pay alma hakkının kullanılması için SPK’ya başvurdular. 27 kuruştan başlayan çağrı fiyatı son olarak 30 kuruşa çıktı ancak yıllardır büyük mağduriyet yaşayan yatırımcılar haklarının yenildiğini düşünerek harekete geçti. Seslerini duyurmak için Meclis dahil hemen hemen her yerde eylem yapan grubun bugünkü adresi Sermaye Piyasası Kurulu binasının önü. 

“Hakkımızı arıyoruz lütfen sesimizi duyun. Yardım edin, mağdur etmeyin” diye sesleniyorlar.
Zorunlu çağrının, değerleme sonucu belirlenecek fiyat tespitinden sonra yapılması ve banka teminatı zorunluluğunun getirilmesi talep ediliyor.
Açıklamanın tam metni ise şöyle:

​1-) Zeynep TÜMER’in Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. (Şirket) sermayesinde sahip olduğu ve Şirket sermayesinin %51,79'unu temsil eden payların Ertan SAYILGAN'a, %10,27'sini temsil eden payların Selim SAYILGAN'a devri sonucunda Şirket'in yönetim kontrolünü elde eden Ertan SAYILGAN ve Selim SAYILGAN tarafından Kurulunuzun II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği (Tebliğ) hükümleri uyarınca 1 TL nominal değerli paylar için 0,30 TL olarak belirlenen pay alım teklifi fiyatı üzerinden Şirket’in diğer ortaklarına yönelik pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla hazırlanan pay alım teklifi bilgi formunun Kurulunuzca onaylanmış bulunmakla,

​ “Pay Alım Teklifi Bilgi Formu”nda yer alan 1 TL nominal değerli paylar için belirlenen 0,30 TL zorunlu pay alım fiyatı yanında Şirket pay fiyatının belirlenmesi amacıyla Tebliğ’in 15 inci maddesinin 4’üncü fıkrası kapsamında değerleme raporu istenmesine ve değerleme raporunda bulunacak değerin 0,30 TL’den yüksek çıkması durumunda değerleme sonucu bulunacak yüksek değerin zorunlu pay alım teklifi fiyatı olarak esas alınması" kararı verildiği görülmektedir.
ZORUNLU PAY ALIM TEKLİFİ İÇİN TEBLİĞ 15/1 VE 15/4 E GÖRE BU ŞEKİLDE İKİ AYRI FİYAT HESAPLANMASI, AYRICA DEĞERLEME YAPILIP FİYAT TESPİTİ BELLİ OLMADAN ÇAĞRI İŞLEMİNE BAŞLANMASI YASALARA VE MEVZUATA AYKIRIDIR.
​ II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği m.15/4 "Pay alım teklifi fiyatının birinci fıkrada belirtilen esaslara göre belirlenememesi halinde, pay alım teklifi fiyatının tespiti için Kurulca değerleme raporu istenebilir. " denmekle aynı anda iki ayrı hesaplamanın kriter alınamayacağı belirtilmektedir.
 ​2-) Ertan Sayılgan ve Selim Sayılgan'ın son 6 aylık ortalamayı düşürmek için hisse fiyatını baskılaması, "Kervn" hisselerinin yakın pazarda (gözaltı pazarı) işlem görmesi nedeniyle günde sadece 4 defa işlem yapılabilmesi ve işlem hacminin çok düşük olması, Kervansaray Yatrım Holding A.Ş. yönetim kurulu başkanı Zeynep Tümer'in borsa dışında 30 milyon adet hisseyi 1,00 TL. fiyatla satması gibi nedenlerle; pay alım teklifi hesabında son 6 aylık ortalama değil, asgari 1,00 TL. veya Tebliğ'in m.15/4 gereği değerleme sonucu tespit edilecek fiyattan yapılması hem yasaya uygun hem de hakkaniyet gereğidir.

3-) Ertan Sayılgan ve Selim Sayılgan 16.09.2019 ve 27.09.2019 tarihli KAP açıklamalarında ; altını çizerek çağrı fiyatını II-26.1 SAYILI PAY ALIM TEKLİFİ TEBLİĞİ 15.MADDE 1.FIKRASIna göre" payların satışına ilişkin anlaşmanın yapıldığının kamuya duyurulduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde oluşan günlük ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalaması" üzerinden yapacaklarını, bunun üzerinde (0,30 TL.) çıkacak bir rakamı kabul etmediklerini ilan etmektedirler. Bu durumda Sermaye Piyasası Kurulu tarafından II-26.1 SAYILI PAY ALIM TEKLİFİ TEBLİĞİ madde 6, 1 ve 2. fıkraları gereği gereken tedbir ve garantileri alması zorunlu olmuştur. (MADDE 6 – (1) Teklifte bulunan, satın alma süresinin sonunda teklifin karşılığını tümüyle ödeyebilmek için bilgi formunun yayımlanmasından önce gerekli tedbirleri alır. Kurul, teklif karşılığının ödenmesinin yurtiçinde yerleşik bir banka veya üçüncü bir tüzel kişi tarafından garanti edilmesini teklifte bulunandan talep edebilir.(2) Kurulun birinci fıkra çerçevesinde garanti talep etmesi halinde; taraflar arasında imzalanacak garanti sözleşmesinde ‘Teklifte bulunanın gereken tedbirleri almamış olması ve bu nedenle kabul süresi sonunda teklifin karşılığını tümüyle ödeyebilmek için gereken mali kaynağa sahip olmaması durumunda; teklifi kabul eden herhangi bir kişi, teklifin gereği gibi ifa edilmemesi nedeniyle maruz kalmış olduğu zararların tazminini ve/veya aynen ifasını garanti eden kuruluştan talep edebilir.’ ) 

​Yapılacak değerlemede yeni çağrı fiyatının 0.30 TL. nin üzerinde çıkması halinde çağrı yükümlüsü Ertan Sayılgan ve Selim Sayılgan’ın aradaki farkı hatta 0.30 TL. yi dahi ödeyecek maddi varlıkları bulunmamaktadır. Çağrı bu haliyle garantör alınmadan yapıldığı takdirde çağrıya katılacak yüzlerce yatırımcının mağdur olması kaçınılmazdır.

1.fıkrada belirtilen garantörün yurtiçinde yerleşik bir banka olması ve verilecek olan garantide " II-26.1 SAYILI PAY ALIM TEKLİFİ TEBLİĞİ 15/4 FIKRASINA GÖRE, YAPILACAK BİR DEĞERLENDİRME SONUCU TESPİT EDİLECEK OLAN ÇAĞRI FİYATINDAN HESAPLANACAK BEDELLERİ ÇAĞRIYA KATILACAK OLAN PAY SAHİPLERİNE KAYITSIZ ŞARTSIZ ÖDEYECEĞİNİ, TEKLİFİN GEREĞİ GİBİ İFA EDİLMEMESİ NEDENİYLE PAY SAHİPLERİNİN MARUZ KALACAĞI ZARARLARININ TAMAMINI FAİZİYLE BİRLİKTE TAZMİNİ VEYA AYNEN İFASINI ÖDEYECEĞİNİ TAAHHÜT ETMESİ" biz pay sahipleri için son derece önemlidir.

SONUÇ​​: Arz edilen nedenlerle Ertan Sayılgan ve Selim Sayılgan tarafından yapılacak olan “zorunlu pay alım teklifine,
​1-) II-26.1 SAYILI PAY ALIM TEKLİFİ TEBLİĞİ 15/4 FIKRASINA GÖRE YAPILACAK YENİDEN DEĞERLEMEDEN VE FİYAT TESPİTİ YAPILDIKTAN BAŞLANILMASI,
​2-) II-26.1 SAYILI PAY ALIM TEKLİFİ TEBLİĞİ madde 6, 1 ve 2. fıkraları gereği, çağrıya başlamadan önce kendilerinden yukarıda belirtilen garanti ve diğer taahhütlerin alınması saygı ile talep olunur.

Kervansaray mağdurları bu kez Ankara’da haykırdı

 

Uludağ’da dondurucu soğukta Kervansaray protestosu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (60)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismailet09 Ekim 2019 22:02

    cagrıya 25 milyon pay katılır toplamda yakın zamanda zeynep satmıstı yancı bunlar

  • İsmailet02 Ekim 2019 19:55

    Cagrıyı karsılaymoyorlar

  • Ne yapalım???02 Ekim 2019 23:26

    Yapmasaydı. Zorla çağrı yaptıran mı vardı? Payları blokelenir otururdu ...'nün üstüne. 

  • Uyarı02 Ekim 2019 18:14

    Çağrı sürecini 10 gün tutmuşlar. Aracı kurumun 2 gündür başvuruları red etmesi sebebiyle bu süreyi spk 20 güne çıkarmalıdır. Bununla ilgili kuruma yazı yazın.

  • Afyonlu02 Ekim 2019 10:14

    Yatırım hesapımda kervanda 8000adet yazıyor cagrıya katılırsam 0.30 kurustan ne kadar param olur 8000×0.30kurus olursa hiç bir anlamı yok alıs maliyeti yuksek karsılamıyor bile nasıl cagrı bu

  • Vay Merdo vay02 Ekim 2019 07:34

    Oooo merdoya bak. PD/de oranından bahsediyor. Birden borsa uzmanı kesildi. Selim bey , Ertan bey diyip dolanıyordu. Şimdi çağrıya girmem de bilmem ne... Girmezsen girme Merdo. Çok mu umrundasin milletin!

  • SelimTezcanlı 01 Ekim 2019 23:34

    Sizleri tebrik ederim, inşallah emellerinize kavuşursunuz.Biz edemediler sizin gibi birlik olamadık.devletin açtığı dava 1 yılı geçti,ondan bile haber yok halen...Adalet ?

  • İsmailet01 Ekim 2019 22:24

    Zeynepdemi mubarek kardeslerle iş birligi yapıyor bunu bu hafta anlarız kervanda acaip işler dönüyor spk ne yapacak görecegiz

  • İsmailet01 Ekim 2019 22:20

    Mubarek kardesler oyuna girdi altınyag hesap numarası verilmiş cagrı toplamada mubarek kardesler iş ceviriyorlar kervanda bundan 6-7 sene öncede cevirdiler spk ne zaman dur diyecek bu usulsuzluklere

  • Serkann01 Ekim 2019 21:56

    Oki dokie defol git israil ozentisi lise talebesi seni

  • Erc01 Ekim 2019 21:40

    Yanlışlık verdikleri başka bir şirket numarasıyla operasyoncularını da açığa çıkardılar:))) birde iletişim tel numarası içinde şatodaki kollayıcılatının tel numaralarını da yanlışlıkla yazsalardı harika olurdu:)

  • Papagan02 Ekim 2019 07:31

    Boratimur Boş boş konuşma...

  • Ayd01 Ekim 2019 21:07

    Çağrı işlerini yürüten mübarekler yanlışlıkla aylağın numarasını vermiş.. ha ha ha

  • Celal 01 Ekim 2019 20:55

    Yağ Ertan ve etkin çağrı bildirimi yaparken, SPK nın belirttiği şirket değerlendirmesinde sonra ortaya çıkan farkı ödemeyi kabul etmemişler. Ona rağmen SPK niye hisse geri alımını yaptırıyor? SPK Bir an önce herseyi netleştirmeli

  • çoşkun01 Ekim 2019 18:01

    kalkınma hisseleri de tokatçıların inisyatifine kalmış

  • MR. LOSER01 Ekim 2019 17:59

    aslan çimentonun tahtacısı da tokatçı

  • MR. LOSER01 Ekim 2019 17:58

    mango ve goldaş ta aynı hileleri yaptı tokatçılar

  • Zt01 Ekim 2019 17:55

    Değerleme raporu şirketin sorumlulugunda. Haydi Zeynep şimdi sıra sende. Çıkar sakladigin raporu artık. Ytd

  • Tebrikler01 Ekim 2019 17:40

    Grup eğer çağrıya katılma kararı aldı ise hepsini tebrik ediyorum. SS ye ve avenesine hakettiği şamarı gösterme vakti. Öyle tek tük niklerle gelip yatırımcıyı çağrıya sokmamaya çalışmanın bedeli işte budur. Tahtada baskılama artık bitmiştir. Tekrarında millet alttan tekrar mallanır. Çağrı parası artık dgerleme farkı çabası. İsterse ödemesin. daha kısa sürecek yeni bir hukuk süreci başlar. Payları blokaja alınır ve şirket elinden gider. Ky de belki lot kalmamıştır fakat isterse tekrar alir. Olmadi kayyum gelir. Bukadar basit. Tekrar tebrik ediyorum

  • Okie Dokie01 Ekim 2019 16:53

    Ankara'yı bilen bilir. SPK'ya geliş istikametlerine bakılırsa otobüsle gelmiş bunlar. Eeee Okie Dokie'nin az SPK'ya işi düşmedi kardeşlerim.

  • Adalet olacakki01 Ekim 2019 16:46

    Herkeş herşeyi biliyor ama kimse birşeyler yapmıyor. Neden, çünkü çok para söz konusu, kırıntıları dahi birçok yeri susturabiliyor. Atayacaksın kayyumu şirketin için ne varsafazlasıyla  hakkıyla yatırımcıya verecek, gerisini şirketi o hale getirenlerin kucağına bırakacak.

  • Hüseyin Avni01 Ekim 2019 16:39

    Kervan mağduru ortağı falan değilim ama helal olsun iktidar muhalefet herkes duysun artık bazı şeyleri sonra neden yatırım yok kriz var olmasin

  • Emre Kaya01 Ekim 2019 16:37

    Borsa tarihinde görülmüş müdür ya da dünyada herhangi bir yerde ben sana bugün şunu vereyim yarın ne kadar istersen o kadar öde diye bir usul

  • Hakan cimcim01 Ekim 2019 16:36

    Helal olsun artık hak aramak kaabiliyetini öğretti kervan yatırımcı grubu.Borsada sahtekarlık yapanlara hesap soracak kurum orada mağdur küçük yatırımcı orada bize desteklemek duser

  • Ender01 Ekim 2019 14:51

    Cehape zihniyeti bunlarrr, yeni bir gezi parkı hareketi başlatmaya çalışıyorlar. Polis izinsiz gösteri ve yürüyüş yapmakta joplayip biber gazına boğmalı bunlari

  • Uras kuzey01 Ekim 2019 21:16

    Selim sen mi sin kanki ;) bu arada areal banka da borcunu öde lan beni sinir etme vala icrayı gönderim kendim icraya çıkarcam kendim alcam banka olarak satın aldırcam lan buraadaki otelin icrasında yaptınız hukuksuzlu unutmadım lan

  • Mehmet elazig01 Ekim 2019 17:31

    Ender nicki ile yazmışsın, fakat gerçek isminiz, SELİM SAYILGAN mı....

  • Dd01 Ekim 2019 14:27

    GS DE SOYULAN LAR. STADI DOLDURUR.

  • GSRAY'ZEDE01 Ekim 2019 13:42

    Darısı, GSRAY'da soyulan soyuldaşlarımın başına. Ama o kadar çok mağdur olan var ki, kesin miting olur.

  • Dr. Hasan01 Ekim 2019 13:23

    Biz ne paralar kaybettik, 1 gün olsun ağlamadık. Burası borsa be türkiye. Aselsan alsaydın veya vb. Size kim demiş boş şirket alın diğe.

  • Dd01 Ekim 2019 20:10

    As elsanda mağdur azmi?. 47000 den 16000 düşen hissede . Mağdur OLMAZMI? . 

  • : )01 Ekim 2019 13:47

    hırsızın hiç mi suçu yok ? madem hisse kötü, ne işi var borsada? denetleyen bağımsız denetim  ne yapıyor ? denetleyen devlet nerede? spk takibinde hisse ee neler ediyor? bunlarda onemli

  • Dikkat01 Ekim 2019 13:20

    Demekki çağrıdan sonra da surundurecekler. Çağrıya katilmayin sakin, yükselecek... Diyenler çıktığına göre... Çağrıdan verenlerin çağrıdan sonra alttan almalarını istemiorlar. O yüzden katılım ne kadar çok olursa çağrıdan sonra hiseyi basmaları o kadar zor olur. Taban olur artık çağrı rakamı. Degerlemeyi bekler herkes. Birde değerleme raporu ile bilancoyu birbirine karistiranlar var. Değerleme bilancodaki değerin en az 1.5 ,,, 2 katı çıkabilir. Ytd

  • Okie Dokie01 Ekim 2019 13:14

    Kim bunlar? Neyi amaçlamaktadırlar. Polisin en kısa zamanda tazyikli su ile eylemcileri dağıtması gerekmektedir.

  • Uras kuzey01 Ekim 2019 21:18

    Aynen polis nerde asker nerde

  • Murat tokdemir01 Ekim 2019 17:35

    Neyi amaçlıyorlar dur, bence hakkını aramak istiyorlardır. Sen ve senin gibi zındıklar bu ulkenin gelişmesine engel.. yani siz molozsunuz.

  • RİZA AYKILIÇ01 Ekim 2019 13:07

    Teşekkürler Borsa gündem.. SPK da yanlış kararını düzeltir İnşallah...

  • Mehmet Gördük01 Ekim 2019 12:57

    SPK nasıl böyle bir karara imza atabilir. Fiyatı belli olmayan "Çağrı(!)"'ya katılmayı nasıl isteyebilir yatırımcıdan. Yeter artık bir kere de küçük yatırımcıyı koruyun. Patronları değil. Çağrıyı yapacak kişi SPK'nın kendi açıklamasına göre şirketten 250 milyon tl yürütmüş biri. SPK küçük yatırımcıyı nasıl bunların kucağına atar.   Yazıklar olsun..... İnşallah bu eylem sonuç verir v SPK aldığı skandal karardan en kısa zamanda dönüş sağlar.. Teşekkürler BorsaGündem....

  • Jand01 Ekim 2019 12:50

    Yollardır Tilkiler jöleliler mübarekler smokinliler cübbeliler dayanışarak herseye istedikleri dizaynı vererek yatırımcıyla istidedikleri gibi oynuyorlar

  • Papagan01 Ekim 2019 13:22

    Boratimur Prometheus papagani Sen niye orda yoksun? Madem çok biliyorsun. Boş konuşma

  • İsmailet01 Ekim 2019 12:50

    Borsa gundeme tesekurler ky yanında olmasından dolayı cok haksızlıklar yapılıyor yatırımcının sesini duyurma acısından cok önemli işlet yapıyorsunuz tesekurler

  • Emir01 Ekim 2019 12:47

    SPK, şirket değerlendirmesi sonrası çağrı fiyatını belirledikten sonra çağrıyı süreçlendirmeli. Bu belirsizlikliklrr içinde yatırımcıları bu kötü niyetli adamların kötü oyunlarına figüran yapar sadece.

  • memoli01 Ekim 2019 12:46

    borsa gündem elinde ARTOĞ hissesi olanlar ne yapa bilir onlarada bir yardımcı olun fikir verin yayın yapın

  • Hasan01 Ekim 2019 12:44

    Selim ve avukatları çağrı formunda ve bildiriminde sadece 0.30 dan çağrı yapıyoruz diye belirtmişler ama şirket değerlendirmesi sonrası çıkacak farkı da öderiz diye birşey belirtmemişler. Yatırımcılar ile SPK ya çalım atmak için sinsilik yapmışlar. Herseyleri cambazlık. SPK bunu red etmeli

  • Çakır01 Ekim 2019 12:41

    Borsada emek hırsızlarını temizleyin lütfen

  • Tuncay Genç01 Ekim 2019 12:38

    Teşekkürler Borsa gündem... keşke tüm kurumlarımız sizin gibi adil olsa...

  • Kemal 01 Ekim 2019 12:38

    Küçük yatırımcıyı mağdur eden bu kararın SPK tarafından en kısa zamanda düzeltilmesini bekliyoruz. 

  • Murat murat01 Ekim 2019 12:35

    BIZ BORSAMIZA ÜLKEMİZE HUKUKA GÜVENMEK ISTIYORUZ. ARTIK. YERLI MILLI SERMAYE OLALIM TL YE GUVENELIM DEDİK 7 SENEDİR ŞU YAPILANLARA BAKIN. BIZ DE MI PARAMIZI DOLARA KURESEL SERMAYEYE VERELIM. ILLA BOYLE MI OLSUN. BEN TL DE KALMAK LA ZATEN PARAMIN ALIM GÜCÜ 3/1 E DÜŞMÜŞ. BIRDE BU SPK NIN ALMIŞ OLDUGU KARARLARLA 1 TL NOMINAL PAYLI HISSEME 30 KRS DAN KAPMAYA CALISMALARINA MUSAADE EDIYOR SPK. ADAMA SORMAZLAR MI MADEM 30 KRS 3-5 AY ONCE NEDEN 1 TL DEN SATTIN DIYE. BIZ KOLAY KAZANMIYORUZ SAYIN YETKILILER... YAKARIM O HISSELRI YINE DE VERMEM...

  • Ufuk Deniz 01 Ekim 2019 12:35

    Siz olmasanız kimse duymacak, küçük yatırımcıya yapılan haksızlığı

  • Ufuk Erseven01 Ekim 2019 12:32

    Haklının yanında durduğunuz için, çok teşekkür ederiz

  • Mehteroğlu01 Ekim 2019 12:29

    Borsa gündemi teşekkür ediyoruz Her zaman olduğu gibi yine küçük yatırımcının sesi oldu

  • Eligran01 Ekim 2019 12:29

    SPK dünya tarihinde görülmemiş bir karara imza atarak çağrı fiyatı belli olmadan çağrı açıklamıştır ve küçük yatırımcıyı mağdur etmiştir. Umarım yanlışından bir an önce döner ve emsal karar verir. Borsa gündeme de bizim sesimiz olduğu için teşekkürler.

  • İhsan Bulut01 Ekim 2019 12:26

    Teşekkürler BORSAGÜNDEM......daima haklının yanında oldunuz.....sesimiz...solugumuz oldunuz..

  • Ahmet01 Ekim 2019 12:25

    Yıllardır mağdur edilen küçük yatırımcının hakkı artık verilmeli. SPK daha fazla bu oyuna alet olmamalı.

  • Özkan Karaca01 Ekim 2019 12:21

    Borsa gündem her zamanki gibi biz küçük yatırımcının yanında olduğunu gösterdi. Bu anlayışınıza minnettarız. Sonsuz teşekkürler...

  • Ezel20 01 Ekim 2019 12:21

    Teşekkürler Borsa Gündem Umarım SPK yaptığı yanlıştan biran önce döner.

  • Ahmet keskin 01 Ekim 2019 12:18

    Borsa gündem iyiki varsın sizden başkası yanımızda olmadı.. Teşekkürler

  • BBCN 01 Ekim 2019 12:16

    Borsa gündeme küçük yatırımcı hassasiyetinden dolayı teşekkürler.

  • Emrah Can01 Ekim 2019 12:07

    SPK yeter  artık küçük yatırımcının haklarını koruyacak kararlar verin kimse sizden özel çıkarları doğrultusunda bir karar istemiyor olması gerekeni yapsanız yeterli

  • KY01 Ekim 2019 12:33

    Gereken yapılsın ama "zamanında" yapılsın ! Olay olup bitiyor, milletin canı yanıyor, harekete geçilse bile bu 1-1,5 yıl sonra ancak oluyor. Sonra adamı bul bulabilirsen.