E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKazakistan petrol üretimini artıracak---

Kazakistan petrol üretimini artıracak

Kazakistan petrol üretimini artıracak
01 Şubat 2023 - 16:27 borsagundem.com

Kazakistan Enerji Bakanı Bolat Akçulakov, bu yıl petrol üretimini 90,5 milyon tona çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kazakistan Enerji Bakanı Bolat Akçulakov, Bakanlığın genişletilmiş toplantısında ülkenin enerji sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçen bir yılda 84,2 milyon ton petrol ürettikleri bilgisini paylaşan Akçulakov, 2023'te bu miktarı 90,5 milyon tona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Akçulakov, 2022’de toplam üretilen petrolün 64,3 milyon tonunu ihraç ettiklerini, bu yıl ise 71 milyon ton petrol ihracatı gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Bakan Akçulakov, ayrıca geçen yıl ülkede 13,7 milyon ton petrol ürünleri üretildiğine işaret ederek, “2022’de AI-92 markalı benzin ile motorin üretiminde rekor miktara ulaştığımızı belirtmek isterim.” diye konuştu.

Doğal gaz üretiminin ise 2022’de 53,2 milyar metre küp olarak gerçekleştiğini aktaran Akçulakov, bu yıl için planlarının 55 milyar metre küp üretim olduğunu dile getirdi.

Akçulakov, bunun yanı sıra gelecek yıllarda yıllık petrol üretimini artırmak için ülkenin en büyük 3 petrol sahasında genişleme faaliyetlerinin yapıldığını ifade etti.

Petrol fiyatlarında kısmi yükseliş

 

Türkiye'nin petrol ithalatı azaldı

 

Rusya'dan tavan fiyat uygulayanlara petrol satış yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)