E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan tavan fiyat uygulayanlara petrol satış yasağı---

Rusya'dan tavan fiyat uygulayanlara petrol satış yasağı

Rusya'dan tavan fiyat uygulayanlara petrol satış yasağı
31 Ocak 2023 - 07:55 borsagundem.com

Rusya tavan tavan fiyat uygulamasına misilleme olarak 27 Aralık'ta yayınladığı ve fiyat sınırı uygulayan ülkelere petrol ürünlerinin satışını yasaklayan kararnameye ek olarak yeni tedbirler aldı.


Rus hükümeti, Devlet Başkanı Putin'in 27 Aralık'ta yayınladığı kararnamenin uygulanmasına yardım için yeni tedbirler aldı. Hükümet, yurt içi petrol ihracatçılarının ve gümrük kurumlarının Batı'nın Rus petrolüne fiyat sınırı uygulamasına uymalarını yasakladı.

Alınan tedbir ile ham petrol ve petrol ürünleri üreticilerinin Batı'nın fiyat sınırına uyan ülkelere ihracat yapmaları 1 Şubat'tan geçerli olmak üzere 5 ay süre ile yasaklandı.

Çıkarılan yasayla Rus şirketlerinin ve şahısların petrol fiyat sınırı uygulama girişimleri içinde yer almaları yasaklandı. Buna ek olarak gümrük kurumlarına fiyat sınırı mekanizması uygulandığı tespit edilen malların Rusya'dan çıkışını engelleme görevi verildi. (Ekonomim)

OPEC+'nın petrol üretim politikasını değiştirmemesi bekleniyor

 

Petrolde Fed öncesi kayıp yüzde 1’i aştı

 

Petrol fiyatları yeni haftada düşüşte

 

Rus petrolüne yeni tavan fiyat

 

Petrolde 'Çin' desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)